Begeleider – LVB jong volwassenen | Assen

Over MIJ, bewoner bij Vanboeijen
Op de locatie waar ik woon heb ik mijn eigen plek, daar ben ik erg blij mee. Ik ben namelijk best zelfstandig, maar door mijn licht verstandelijke beperking heb ik bij sommige activiteiten ondersteuning nodig. Er is een gezamenlijke huiskamer waar ik naartoe ga als ik daar behoefte aan heb, hier kan ik andere jongeren ontmoeten. Ik ben mijn leven aan het vormgeven en ik loop, net als iedere jongere, wel eens tegen dingen aan. Omdat ik best wat heb meegemaakt, vind ik sommige situaties moeilijk. Hier heb ik hulp, ondersteuning en een luisterend oor bij nodig. Met mijn eigen kracht én de juiste begeleiding maak ik enorme stappen! 

Over JOU, onze nieuwe collega
Jij staat stevig in je schoenen en je brengt de nodige levenservaring met je mee. Je lost dingen graag met humor op, maar je voelt ook aan wanneer een andere aanpak wenselijk is. Je hebt mensenkennis en je voelt aan wat er in de omgeving gebeurt. Helder communiceren en samenwerken zijn competenties die je goed hebt ontwikkeld. Jouw positieve en relativerende houding dragen bij aan een goede sfeer en mensen om je heen weten wat ze aan je hebben.

Over de doelgroep
De Aletta Jacobsweg is een locatie van Vanboeijen in de wijk Kloosterveen. Er wonen jong volwassenen met een lichte verstandelijke beperking en mogelijke bijkomende problematiek. Ze krijgen zorg op contactmomenten. Het is een manier van wonen die zelfstandigheid biedt aan cliënten, maar met ondersteuning dichtbij. Alle cliënten beschikken over een eigen appartement. 

Soms is er sprake van moeilijk verstaanbaar gedrag, dit vraagt veel begeleiding. Nabijheid, sturing en meebewegen zijn belangrijke basiscompetenties. 

Over DE FUNCTIE
Als begeleider op deze locatie ondersteun je de bewoners bij de dagelijkse activiteiten. Je pakt hulpvragen adequaat op en je werkt nauw samen met je collega’s. Op de groep kan het heel gemoedelijk gaan, maar soms spelen er zaken waardoor er wat meer interactie is. Jij bewaart de rust en je voelt aan wat daar voor nodig is. Vertrouwen is de basis voor een goede begeleidingsrelatie: zeggen wat je doet, doen wat je zegt. Je zorgt ervoor dat je observaties duidelijk gerapporteerd worden en levert input aan persoonlijk begeleiders met de ideeën die je hebt. Je bent bereid om je verder te verdiepen in thema’s die voor de locatie van belang zijn.

Verder heb JIJ…

  • Een relevante opleiding afgerond op MBO-4 of HBO niveau;
  • Affiniteit en ervaring met jongeren met een licht verstandelijke beperking;
  • Een groot analytisch vermogen en een goed ontwikkeld observatievermogen;
  • Een flexibele werkhouding, dus je past je eigen stijl, benadering en gedrag aan wanneer de omstandigheden veranderen;
  • De nodige levenservaring!


Ook niet onbelangrijk!

  • We bieden jou een vast contract
  • Je krijgt mogelijkheid om opleidingen, cursussen en e-learnings te volgen;
  • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €1920 en maximaal €2853 bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG35);
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Ook hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
  • Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.


We hebben je enthousiast gemaakt! En nu? 
Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link ‘solliciteer’ op Begeleider LVB jong volwassenen | Assen › Vanboeijen.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Birgit Veld (Adviseur Werving & Selectie) via 06-11283079 of birgit.veld@vanboeijen.nl.

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.