Docent Landschapsecologie / Bodemkunde

Functieomschrijving

Ben jij de betrokken (aankomend) docent die onze studenten helpt zich te ontwikkelen tot een professional op het gebied van een toekomstbestendige leefomgeving? Dit is je kans om bij een topopleiding op de meest duurzame hogeschool van Nederland te komen werken!

De opleiding Management van de Leefomgeving

De opleiding Management van de Leefomgeving in Leeuwarden richt zich op duurzame gebiedsontwikkeling, zowel in landelijk als in stedelijk gebied. Onze studenten leren om samen met bewoners, organisaties en overheden te werken aan een toekomstbestendige leefomgeving, zowel in de fysieke als in de sociale dimensie, vanuit een integrale benadering. Daarin ontwikkelen zij zich met een brede blik; de generalist als expert.

Binnen Management van de Leefomgeving werken we in een enthousiast en klein team, met een informele werksfeer, en zetten we het leerproces van onze ca. 100 studenten centraal. Het werkveld is sterk betrokken bij het onderwijs, onder andere doordat studenten zoveel mogelijk aan echte opdrachten uit het werkveld werken. De opleiding is ook dit jaar weer voor de 9e keer uitgeroepen tot TOP-opleiding vanuit de Nationale Studenten Enquête.

Jij bent de ideale kandidaat!

Je bent bekend met de actuele ruimtelijke opgaves die spelen in Nederland en weet deze te vertalen naar (lokale) ruimtelijke ontwerpvraagstukken voor onze studenten. Je hebt ervaring met de inrichting van (bestaande) ecosystemen passend bij de fysische gelaagdheid (bodemtypen, waterhuishouding, klimatologische omstandigheden) van een omgeving. Je kunt daarbij ontwerpkeuzes maken die leiden tot een aantrekkelijke leefomgeving voor mens, dier en natuur. Je hebt jezelf ontwikkeld tot landschapsecoloog vanuit de biologie, fysische geografie, bodemkunde of een andere relevante academische opleiding op masterniveau. Verder heb je ervaring in het werkveld van de integrale gebiedsontwikkeling op weg naar een duurzame leefomgeving. De (aankomend) docent die wij zoeken bruist van de energie, heeft affiniteit met onderwijsvernieuwing en is een goede coach voor onze studenten. Jij weet goed hoe jij studenten in beweging kan krijgen en draagt jouw kennis op een enthousiaste en inspirerende manier over op onze studenten. Je hebt daarbij een zelfstandige en ondernemende werkhouding.

Heb je al een didactische aantekening en de Basis Kwalificatie Examinering (BKE)? Fantastisch! Heb je deze nog niet? Dan kan je deze halen na je start via de HVHL-academy.

De functie

Als enthousiaste docent weet je je kennis over de fysische leefomgeving over te brengen aan de studenten in alle jaargangen van de opleiding.

Daarnaast lever je een substantiële bijdrage aan onderwijs-overstijgende activiteiten zoals curriculumontwikkeling en coördinatie. Jij hebt het vermogen om in een veranderende omgeving met veel vrijheid binnen kaders je werkzaamheden goed te organiseren, ook wanneer de werkdruk toeneemt.

Concrete taken zullen zijn:

 • Voorbereiden en verzorgen van onderwijs op het gebied van de fysische leefomgeving binnen brede vraagstukken over de leefomgeving;
 • Zorg dragen voor het integreren van ontwikkelingen uit het werkveld in het onderwijs;
 • Het inzetten van je netwerk voor het koppelen van het werkveld aan de opleiding;
 • Het begeleiden van studenten bij de uitvoering van diverse onderwijseenheden/modules, stages, afstudeeronderzoeken en studieloopbaanbegeleiding;
 • Deel uitmaken van het onderwijsteam met diverse bijkomende taken en activiteiten.

Hogeschool Van Hall Larenstein

Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) is de duurzaamste hogeschool van Nederland met een internationale focus. Als kennisinstituut combineert de hogeschool onderwijs met toegepast onderzoek binnen de verschillende lectoraten. HVHL leidt studenten op tot hoogwaardige, ambitieuze en innovatieve professionals die bijdragen aan een duurzame wereld.

Met het Instellingsplan ‘Groeien als experts in transitie’ geven we voor de periode 2022-2025 richting aan ons onderwijs en onderzoek. Het is de verwoording van de ambities en vormt de basis voor beleidsplannen en jaarlijkse evaluaties.

Wat bieden we jou?

 • HVHL is een relatief kleine hogeschool met grote ambities. We kennen elkaar en samen met je collega’s draag jij bij aan een meer duurzame wereld én kan jij het verschil maken.
 • Een jaarcontract met een salaris van minimaal €3.896,33 en maximaal €5.936,77 bruto per maand (schaal 11 van de cao-hbo) bij een fulltime werkweek. Het gaat hier om een positie voor 24 tot 40 uur per week. Afhankelijk van jouw wensen gaan we hierover in gesprek.
 • Jouw ontwikkeling, zowel professioneel als persoonlijk, vinden wij belangrijk. HVHL biedt via MyAcademy trainingen en cursussen voor medewerkers en teams.
 • HVHL vindt het belangrijk dat iedere medewerker kan werken aan duurzame inzetbaarheid, eenieder heeft hiervoor DI-uren ter beschikking.
 • Vanzelfsprekend faciliteren wij de middelen zodat jij je werk goed kan uitvoeren zoals een laptop en een smartphone.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform cao-hbo, dit zijn onder andere:

 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en jaarlijks 8% vakantiegeld.
 • Pensioen bij ABP.
 • 53 vakantiedagen per jaar bij een volledige werkweek.

Daarnaast heeft HVHL je nog een aantal aanvullende voorwaarden zoals:

 • een NS-businesscard, voor andere manieren van reizen ontvang je een reiskostenvergoeding.
 • een fietsplan.
 • je kan gebruik maken van een collectieve ziektekostenverzekering.
 • een “Welkom aan Boord bij HVHL” programma voor al onze nieuwe medewerkers.

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk onze website werkenbij.hvhl.nl om een indruk te krijgen van Hogeschool Van Hall Larenstein. Heb je vragen? Bel dan met Nelleke van Dorenmalen, Opleidingsmanager, op nummer 058-2846441.

Sollicitatieprocedure

We hebben de sollicitatieprocedure alvast voorbereid, zodat jij hier ook rekening mee kan houden in je agenda. Je kunt tot en met 3 maart op deze vacature reageren via de sollicitatiebutton. Je ontvangt na het sluiten van de procedure een reactie op jouw sollicitatie.

Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren