Sociaal Medisch Verpleegkundige

De divisie Sociaal Medische Zaken van UWV, district Noord is op zoek naar twee: Sociaal Medisch Verpleegkundigen

Ben jij een enthousiaste HBO Verpleegkundige die zich met al zijn of haar kennis en ervaring in wil zetten binnen het Sociaal Domein en ben je op zoek naar een uitdagende baan met reguliere kantoortijden? Dan is de functie van Sociaal Medisch Verpleegkundige wellicht iets voor jou!

Voor UWV SMZ Noord zijn we op zoek naar twee Sociaal Medisch Verpleegkundigen voor 28-38 uur per week, voor een periode van een jaar met kans op verlenging. Je standplaats is Groningen.

Waar ga je werken?
Divisie Sociaal Medische Zaken (SMZ) kijkt bij ziekte wat iemand nog wél kan. Of maakt met cliënten afspraken over inspanningen om vanuit ziekte terug te keren op de werkplek. Onze experts in verzekeringsgeneeskunde en arbeidskunde beoordelen dagelijks of en hoe mensen met een arbeidsbeperking toch kunnen meedoen met de maatschappij, in nauwe samenwerking met collega’s uit andere disciplines. Zo geven wij samen inhoud aan zinvol werk.

 De vraag naar sociaal-medische beoordelingen neemt voortdurend toe. UWV kan deze vraag niet opvangen zonder veranderingen in de organisatie en werkwijze door te voeren. UWV kiest voor een nieuwe strategie waarmee ze de menselijke maat en de sociaal-medische dienstverlening weer centraal stelt zodat mensen zich beter gezien, gehoord en geholpen voelen en zij weer perspectief hebben op het kunnen meedoen in de maatschappij. 

Wat ga je doen?
Als Sociaal Medisch Verpleegkundige (SMV) voer je sociaal medische werkzaamheden uit in opdracht van de Verzekeringsarts Taakdelegatie (VA-T). Je werkt onder aansturing en verantwoordelijkheid van de VA-T.

Als Sociaal Medisch Verpleegkundige:
Heb je zowel mondeling, schriftelijk als telefonisch klantencontact;
Informeer je de klant over je eigen rol en die van de VA-T;
Verzamel en analyseer je sociaal medische informatie en stel je medische rapportages en probleemanalyses op. Deze leg je ter beoordeling voor aan de VA-T;
Adviseer je over de vervolgacties in de gevalsbehandeling;
Verricht je spreekuren in opdracht van de VA-T en ga je als deskundige in overleg met andere teamleden, afdelingen en de externe behandelsector;
Handel je conform de kwaliteitseisen en protocollen van SMZ en de WGBO, BMG (Beheer Medische gegevens) en BIG-richtlijnen ten aanzien van de integriteit, beveiliging van gegevens en privacy;
Stel je prioriteiten, signaleer je knelpunten, doe je verbetervoorstellen en onderneem je passende actie om gemaakte afspraken na te komen.

Wie ben jij?

  • Je beschikt over een diploma HBO-verpleegkundige en bent BIG-geregistreerd
  • Je hebt inzicht in de relatie tussen medische problematiek en maatschappelijk functioneren
  • Je hebt kennis van relevante medische protocollen en richtlijnen
  • Je hebt globale kennis van de SV wet- en regelgeving

Naast de algemene UWV-kerncompetenties die voor elke medewerker gelden (samenwerken, klantgerichtheid en resultaatgericht) beschik je over de volgende competenties:

  • Probleemanalyse
  • Oordeelsvorming
  • Besluitvaardigheid
  • Mondelinge communicatie
  • Schriftelijke communicatie

Wat biedt UWV SMZ jou?

Naast een uitdagend baan die bijdraagt aan de uitvoering van de werkzaamheden binnen de Divisie Sociaal Medische Zaken bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden. Onderdeel hiervan zijn een goed salaris, een eindejaarsuitkering, een goede pensioenvoorziening en mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling.

Dienstverband: Tijdelijk voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
Salarisindicatie bij een 38-urige werkweek: Minimaal €3.215,41 en maximaal €4.646,35 (functiegroep 7). Inschaling vindt plaats op basis van ervaring.

Een assessment kan onderdeel uit maken van de selectieprocedure.
Daarnaast kunnen referenties worden opgevraagd (daartoe wordt eerst toestemming aan je gevraagd) en kunnen open digitale bronnen worden geraadpleegd (zoals social media en internet). Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd. Ook kan gevraagd worden om originele diploma’s te tonen.

Meer informatie over Sociaal Medische Zaken

Sociaal-Medische Zaken (SMZ) is de divisie van UWV die de beoordelingen van arbeidsongeschiktheid uitvoert en adviezen uitbrengt die herstel en re-integratie bevorderen. SMZ is de leidende organisatie in Nederland op het gebied van sociaal medisch beoordelen en adviseren inzake het arbeidsvermogen van mensen. Onze experts in verzekeringsgeneeskunde en arbeidskunde beoordelen dagelijks of en hoe mensen met een arbeidsbeperking toch kunnen meedoen in de maatschappij. Dit doen zij in samenwerking met collega’s uit andere disciplines. SMZ staat voor de goede beoordeling.

Vragen?

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Cheyenne Knottnerus-Cammans Manager SMZ (06 52 464 425). Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Ina Schaaphok (06-50 05 85 12) of Marloes Weening (06-11 68 12 09) beide verzekeringsarts taakdelegatie.

De sollicitatiegesprekken worden ingepland op woensdag 20 december.

Een eventueel tweede gesprek wordt gepland op vrijdag 22 december.