Senior Functioneel Beheerder STAP UWV WERKbedrijf

De functie van Senior Functioneel Beheerder STAP opereert op het snijvlak van projecten, IM en gebruikers binnen de IV-keten. Je hebt vanuit jouw vakgebied zowel een richtinggevende als adviserende rol in het beheren van informatievoorziening. Je zorgt voor de optimale werking van de functionaliteiten in de STAP-applicaties en het doorvoeren van wijzigingen ten behoeve van de klant en  gebruikers.

De STAP-unit kent eigen processen en systemen, maar sluit deels aan op bestaande processen bij andere afdelingen en staven van UWV. Voor uitvoering van de subsidieregeling STAP zelf is extern  een eigen STAP-applicatie ontwikkeld.  Voor de factuurafhandeling STAP is een broker geselecteerd, die moet zorgen voor een goede aansluiting op de STAP-applicatie en het bestel- en betaalsysteem I teem van People Soft. Deze projecten worden aangestuurd door projectmanagers van programma STAP. Programma STAP werkt in overleg met de kwartiermaker Landelijk manager STAP onder andere aan de STAP-applicatie en uitwerking van de processen en organisatie-inrichting

De Senior Functioneel Beheerder STAP denkt me vanuit de rol van toekomstige eigenaar van de systemen. Je bent verantwoordelijk voor de informatieanalyse en impactanalyse van voorgestelde wijzigingen op de informatievoorziening (systemen), signaleert knelpunten en stelt alternatieve oplossingen voor. Je signaleert toekomstige ontwikkelingen ten aanzien van de informatievoorziening en adviseert proactief.

Wat je gaat doen?
Voor de STAP-unit in opbouw zijn wij op zoek naar een energieke, verbindende en resultaatgerichte Senior Functioneel Beheerder.

Je bent verantwoordelijk voor het beheer van de bedrijfsgegevens, de gegevensselecties, gebruikersdocumentatie, functionele en technische documentatie en installatiekits. Tevens ben je vraagbaak en geef je tweedelijns helpdeskondersteuning en adviseer je daarbij de gebruikers.

Aandachtspunten voor STAP in 2021 zijn in overleg met de Kwartiermaker Landelijk manager STAP vanuit jouw vakgebied functioneel beheer bijdragen aan:

 • opzetten informatiemanagement en ondersteunend IV voor de STAP-unit;

 • implementatie van de werkprocessen ondersteund door programma STAP ;

 • maken van werkafspraken met andere uitvoeringsonderdelen binnen UWV en deze operationaliseren;

 • het operationeel hebben van het integrale uitvoeringsproces per oktober 2021.

 Wat we van je verwachten

 • HBO diploma, bij voorkeur HBO bedrijfskundige informatica;

 • Kennis en gebruik van  de voor het vakgebied relevante theorieën, processen, procedures en systemen, ook in de breedte (functioneel ontwerp, testen);

 • Kennis en ervaring met de inrichting van beheerprocessen ten behoeve van in beheer nemen en beheren van applicaties;

 • Gedegen kennis van servicemanagement processen;

 • Kennis van en ervaring met het toepassen van informatiebeveiliging en AVG wetgeving bij de ontwikkeling en inrichting van informatiesystemen;

 • Minimaal 3 jaar ervaring in uitvoeren van functioneel beheer binnen een grootschalige gebruikersorganisatie;

 • Ruime ervaring met bedrijfsprocessen, organisatiekunde en ICT;

 • Ervaring met het opstellen van gebruikers documentatie.

 Competenties:
Naast de UWV-brede gedragscompetenties klantgerichtheid, samenwerken en resultaatgerichtheid zijn voor succesvolle uitoefening van deze functie de competenties organisatiesensitiviteit, kwaliteitsgerichtheid, plannen en organiseren, oordeelsvorming en coachen van belang. Daarnaast ben je enthousiasmerend en verbindend en weet daarmee mensen mee te krijgen in het bouwen van de nieuwe organisatie-eenheid STAP.

Wat je van ons kan verwachten?
De UWV organisatie is uitdagend, complex en interessant. Het is een grote organisatie met volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Wij bieden je een uitdagende functie in een snel veranderende en politiek dynamische omgeving. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheden en gaat werken met ambitieuze en enthousiaste collega’s.

Je krijgt een tijdelijk dienstverband van één jaar (minimaal 32 tot maximaal 38 uur per week) met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd, een pakket van uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en de ruimte om te werken en te groeien binnen een professionele afdeling. Je salaris bedraagt minimaal bruto € 3.713,27 en maximaal bruto € 5.058,63 (op basis van een fulltime dienstverband).

Iets meer over  STAP
Begin 2022 gaat UWV de subsidieregeling STAP-budget uitvoeren. STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Doel is iedere volwassene met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt de mogelijkheid bieden scholingsactiviteiten te volgen ter versterking van zijn arbeidsmarktpositie.

Het proces van aanvragen en afhandelen zal zoveel mogelijk gedigitaliseerd plaatsvinden. De verwerking en uitvoering gaat gebeuren in een nog op te richten aparte unit, gepositioneerd binnen het WERKbedrijf.

De doelgroep voor de subsidieregeling STAP-budget is praktische de hele Nederlandse beroepsbevolking, ruim 9,6 miljoen burgers. STAP vervangt de fiscale aftrekmogelijkheid voor kosten van scholing via de aangifte inkomstenbelasting. Met de nieuwe STAP-regeling kunnen burgers een financiële tegemoetkoming aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar voor het volgen van een erkende opleiding.

Voor de aanvragen van burgers wordt vanuit het programma STAP een nieuw portaal en verwerkingssysteem gebouwd. De tegemoetkoming wordt rechtstreeks uitgekeerd aan de opleider. Jaarlijks is een subsidiebedrag beschikbaar van in totaal ca. €200 miljoen.

Interesse
Reageren kan tot en met 29 juli 2021 via de link op onze website:  https://www.uwv.nl/werkenbijuwv/vacatures/v/vacature.aspx?id=164681https://www.uwv.nl/werkenbijuwv/vacatures/v/vacature.aspx?id=164681

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Peter Smit, Kwartiermaker Landelijk manager STAP-unit  06-51212343 of Peter.j.a.smit-01@uwv.nl

Het sollicitatiegesprek zal, gezien de coronacrisis, via beeldbellen plaatsvinden.

Voordat je in dienst kunt treden dien je een recente Verklaring Omtrent gedrag (VOG) te kunnen overleggen. Tijdens de selectieprocedure krijg je informatie over de aanvraag van de VOG.

Het inwinnen van referenties maakt onderdeel uit van de procedure. Een assessment kan onderdeel van de procedure zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.