SEMI-ARTS STAGE

Arbeid en Gezondheid is één van de specialisaties binnen de sociale geneeskunde en bestaat uit bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde. Als arts binnen UWV stel je vast of een cliënt ziek is of gebreken heeft waardoor hij of zij niet in staat is om te werken. Wij bieden jou de mogelijkheid om jouw semi-arts stage bij ons te lopen en kennis te maken met dit werkveld. De duur van deze stage is in totaal 20 weken, waarvan tenminste 14 weken op dezelfde werkplek worden doorgebracht. De andere 6 weken worden doorgebracht op een stageplek elders, echter wel binnen de discipline Sociale Geneeskunde. Heb je al een stageplek voor jouw rompstage? Dan ben je ook welkom bij ons voor je 6-wekelijkse deelstage.

SEMI-ARTS STAGE BIJ SOCIAAL MEDISCHE ZAKEN (SMZ)

Sociaal Medische Zaken, onderdeel van UWV, is de afdeling waar arbeids(on) geschiktheidsbeoordelingen voor o.a. de Ziektewet en de WIA worden gedaan. Wij geloven erin dat mensen op hun best zijn als ze met werk kunnen deelnemen aan de maatschappij. De maatschappij functioneert het best als zoveel mogelijk  mensen er met werk aan deelnemen. Voor ons doet iedereen mee naar vermogen.

Tijdens deze stage ontwikkel je kennis van het beoordelingsproces en leer je ziektebeelden te vertalen naar beperkingen en mogelijkheden. Wat deze stage uitdagend en leerzaam maakt is de diversiteit aan cliënten en ziektebeelden. Je kijkt verder dan ziekte, namelijk ook naar de sociale en juridische gevolgen. Je voert spreekuren, stelt rapportages op met jouw bevindingen over de cliënt en maakt praktijkopdrachten. Heldere communicatie is een belangrijk onderdeel van dit vak en daarom wordt er veel aandacht besteed aan communicatievaardigheden. De nadruk tijdens deze stage zal liggen op zelfstandig functioneren onder supervisie.

Je komt te werken binnen een afdeling waar een open cultuur en een goede sfeer heerst. Aandacht voor elkaar, samenwerken en ruimte voor groei en ontwikkeling zijn belangrijke kenmerken van onze organisatie. Zo zijn er doorgroeimogelijkheden richting onderzoek & wetenschap, opleiding & onderwijs of management.

Wij bieden voor deze semi-arts stage altijd een locatie in de buurt. Je kunt aan de slag op één van onze kantoren in Groningen, Leeuwarden, Assen, Emmen, Zwolle en Hengelo. Verder ontvang je bij ons een marktconforme vergoeding en hebben wij een goede werk-studiebalans. Wordt de semi-arts stage goed  afgerond en bevalt het voor ons beiden? Dan bieden wij jou een baangarantie.

INTERESSE OF MEER WETEN? Heb je interesse in de semi-arts stage bij SMZ of wil je eens met één van ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Wij gaan graag met je in gesprek. Een dag meekijken behoort ook tot de mogelijkheden. Je kunt Marlous Goris, manager SMZ, bereiken via telefoonnummer 06-11754402 of op mailadres marlous.goris@uwv.nl