Manager Werkzoekenden Dienstverlening Friesland

Wat je gaat doen
Als operationeel manager zorg je ervoor dat jouw team in staat is om optimaal te presteren. Je stimuleert en realiseert ambitieuze resultaatdoelstellingen, waarbij je handelt binnen de landelijke kaders, afspraken en doelstellingen.

Als leidinggevende ben je verbindend, toekomstgericht en ondernemend. Je inspireert en stimuleert vakmanschap en eigenaarschap en je bent voortdurend bezig met het versterken van zowel het individu als het team. Daarvoor creëer je een lerende werkomgeving waarin medewerkers met plezier werken en in staat zijn om continu te leren en te verbeteren.

Als manager ben je resultaat- en budgetverantwoordelijk voor jouw afdeling. Om de doelstellingen te realiseren richt je je op het optimaal bij elkaar brengen van vraag en aanbod in de arbeidsmarktregio. Afhankelijk van de arbeidsmarktsituatie realiseer je de juiste inzet van de dienstverleningsvormen. Over de resultaten en over de wijze van aansturing leg je verantwoording af aan de Regiomanager.

Als operationeel manager zorg je voor goede contacten met jouw collega’s binnen het WERKbedrijf. Eén van de uitdagingen is het creëren van een optimale samenwerking met het Werkgeversservicepunt, zodat vraag en aanbod in de regio tot de meest effectieve match komt. Daarnaast werk je actief samen met jouw collega’s binnen andere divisies, zoals SMZ, Uitkeren en Handhaven. Tevens vervul je een verbindende rol in de samenwerking met gemeenten.

Gezien de dynamiek waarin UWV en met name het WERKbedrijf opereert, is het essentieel om steeds de rol van verandermanager te kunnen vervullen. Je geeft vertrouwen, bent een verbinder en je zorgt ervoor dat de steeds wijzigende koers en daarbij veranderende dienstverleningsformules, regio breed gedragen worden en succesvol zijn.

Wat we van je verwachten
Je bent een energieke en verbindende leidinggevende die graag initiatief en verantwoordelijkheid neemt. Je opereert slagvaardig en doelgericht, waardoor ambitieuze resultaatdoelstellingen worden gerealiseerd.

Je bent open, geeft vertrouwen en je zorgt er voor dat medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarvoor ben je continu in dialoog met jouw team over de gemaakte keuzes, de behaalde resultaten, het gevolgde proces en over persoonlijke groei en ontwikkeling. Je coacht, geeft feedback en feed forward én je reflecteert voortdurend jouw eigen handelen en de door jou gemaakte keuzes.

In het team van managers breng je graag verbinding, resultaatgerichtheid en een goede sfeer.

Functie-eisen:

  • Afgeronde Hbo-opleiding;
  • Kennis van de arbeidsmarkt, re-integratiemarkt en –middelen, onderwijs en sociale zekerheid;
  • Relevante, meerjarige leidinggevende ervaring;
  • Affiniteit en ervaring met digitale dienstverlening.

Naast de algemene UWV kerncompetenties die voor elke medewerker gelden (samenwerken, klantgerichtheid en resultaatgerichtheid) beschik je over de volgende vaardigheden: ondernemerschap, coachen, besluitvaardigheid, impact, (organisatie)sensitiviteit en omgevingsbewustzijn.

Wat je van ons kan verwachten
Naast een uitdagende baan in een boeiende werkomgeving: een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao UWV. Denk hierbij aan een 13e maand, een goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke studiemogelijkheden. En een salaris tussen € 4.196,83 en € 5.557,95 per maand (o.b.v. een fulltime (38 uur) werkweek).

Iets meer over WERKbedrijf
De divisie WERKbedrijf houdt zich bezig met arbeidsbemiddeling en re-integratie. Dit doen we door vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Wij richten ons primair op werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en op werkgevers die deze werkzoekenden willen aannemen. Wij zoeken daarbij actief samenwerking met arbeidsmarktpartners als gemeenten, werkgevers en uitzendbureaus.

We doen een beroep op de eigen verantwoordelijkheid en de zelfredzaamheid van burgers. We bieden onze diensten in toenemende mate digitaal aan. Alle werkzoekenden kunnen gebruikmaken van onze online dienstverlening via de internetsite www.werk.nl.

De dienstverlening van het WERKbedrijf is georganiseerd binnen de vijfendertig arbeidsmarkt-regio’s. Per arbeidsmarktregio wordt er vanuit één centrale vestiging sturing gegeven aan het verbinden van vraag en aanbod in die betreffende regio.

Meer informatie vind je op www.uwv.nl.

Interesse
Ben jij een inspirerend leidinggevende gericht op het realiseren van resultaten én het versterken van vakmanschap en eigenaarschap? En ben je enthousiast over de functie? Dan ontvangen we graag van jou een filmpje met jouw motivatie én een actueel CV vóór 2 december 2020 via Henk.Heijink@uwv.nl.

Jouw creatieve motivatie, door middel van het filmpje, helpt ons om een goed beeld van jou te krijgen. Versterkt door de huidige (werk)omstandigheden, vinden wij dat een gewenste en prettige manier om kennis met jou te maken.

Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Henk Heijink, Regiomanager UWV WERKbedrijf Friesland, via 06 53 80 15 80 of via Henk.Heijink@uwv.nl

Voor deze functie is het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van toepassing.