HR Businesspartner Werkbedrijf Noord

Wat je gaat doen

Als HR Businesspartner ben je sparringpartner van de Rayonmanager en het rayonmanagement en ben je een belangrijke speler bij het realiseren van een werkomgeving die past bij een organisatie in ontwikkeling. Samen met de Rayonmanager en je collega HR Adviseur in het rayon, draag je zorg voor het effectief ontwikkelen en inzetten van HR beleid. Als HR Businesspartner geef je richting, bewaak je de voortgang en stuur je op het realiseren van de beoogde resultaten.

Als HR Businesspartner ben je in staat zelfstandig relevante tactische en/of strategische vraagstukken op de integrale HR agenda te zetten en hierbij de juiste stakeholders te betrekken. Je bent in staat om de HR adviesrol te ontstijgen en je weet met een klantgerichte houding en onafhankelijke en stevige advisering aansluiting te vinden bij de business. De focus van HR Businesspartner ligt op de (middel)lange termijn ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers.

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden HR Businesspartner:

 • Op ondernemende, professionele en klantgerichte wijze directie en management, gevraagd en ongevraagd, zo optimaal mogelijk adviseren;
 • Als HR-expert adviseren en ondersteunen van het management bij personele en organisatorische vraagstukken en bij de gevolgen van veranderprocessen;
 • Vormen en implementeren van een integrale HR-agenda en een actieve bijdrage leveren aan het realiseren van de strategie van de divisie Werkbedrijf.

Wat we van je verwachten

Je bent een energieke en verbindende professional die graag initiatief en verantwoordelijkheid neemt. En je herkent jezelf in onderstaand profiel:

 •  Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring als HR professional binnen een complexe organisatie;
 • Je hebt een HBO+ of academisch werk en denk niveau én opleiding op het gebied van bedrijfskunde, HRM of een ander relevant vakgebied;
 • Je bent een stevige en deskundige businesspartner, je beweegt natuurlijk mee op managementniveau en durft tegengas te geven als het nodig is;
 • Je bent omgevingssensitief, creatief en initiatiefrijk;
 • Je kunt goed analyseren, bent daadkrachtig en resultaatgericht;
 • Je bezit overtuigingskracht en een duidelijke visie op het HR vak;
 • Je bent duidelijk in je communicatie en beschikt over coachende vaardigheden;
 • Je volgt de ontwikkelingen op HRM vakgebied, ontwikkelt je eigen professionaliteit en legt verbanden naar andere vakgebieden.

Wat je van ons kan verwachten

Wij bieden je een uitdagende baan in een boeiende werkomgeving. Kijk voor meer informatie op https://www.uwv.nl/werkenbijuwv/index.aspx

Daarnaast bieden we je een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao UWV. Denk hierbij aan een 13e maand, een goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke studiemogelijkheden. En een salaris tussen € 3.878,36 en € 5.283,54 bruto per maand (o.b.v. een fulltime (38 uur) werkweek).

UWV Werkbedrijf is volop in ontwikkeling. In verband met deze ontwikkelingen is de vacature van HR Businesspartner vooralsnog tijdelijk opengesteld voor de duur van 12 maanden.

Iets meer over Werkbedrijf binnen ons bedrijf

De divisie Werkbedrijf houdt zich bezig met arbeidsbemiddeling en re-integratie. Dit doen we door vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Wij richten ons primair op werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en op werkgevers die deze werkzoekenden willen aannemen. Wij zoeken daarbij actief samenwerking met arbeidsmarktpartners als gemeenten, werkgevers en uitzendbureaus.

We doen een beroep op de eigen verantwoordelijkheid en de zelfredzaamheid van burgers. We bieden onze diensten in toenemende mate digitaal aan. Alle werkzoekenden kunnen gebruikmaken van onze online dienstverlening via de internetsite www.werk.nl.

De dienstverlening van het Werkbedrijf is georganiseerd binnen de vijfendertig arbeidsmarkt-regio’s. Per arbeidsmarktregio wordt er vanuit één centrale vestiging sturing gegeven aan het verbinden van vraag en aanbod in die betreffende regio.

Meer informatie vind je op www.uwv.nl.

Interesse

Kom jij UWV Werkbedrijf graag versterken als HR Businesspartner? Dan ontvangen wij graag je motivatie en CV vóór 1 december 2022 via de sollicitatielink! Bij een groot aantal reacties kan de vacature eerder worden gedepubliceerd.

Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Monique Genevace, Manager HRM Werkbedrijf, via 06-11366419 of via monique.genevace@uwv.nl. Of met Thijs Dekker, HR Businesspartner, via 06-21105647 of via thijs.dekker@uwv.nl

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Voor deze functie is het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van toepassing.

Ben je komende periode vrij of ben je nog van plan verlof op te nemen? Geef dit dan aan in je sollicitatie. De selectiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 12 december 2022.

Locatie

Groningen, Emmen en Leeuwarden