Basisarts district Overijssel & Gelderland Noord

Heb jij oog voor de totale mens achter de klant? Zoek je een organisatie waar je als arts je talent en je persoonlijke groei verder kunt ontwikkelen en toch al direct je kennis in de praktijk kunt brengen? Ben je bereid je (opnieuw) te specialiseren, maar wil je wel direct je kennis in de praktijk kunnen brengen?

Wat ga je doen

Als arts bij UWV bekijk vanuit medisch en sociaal perspectief de mogelijkheden van werk. Klanten die al een tijd deels of volledig zijn ‘uitgevallen’ voor hun werk. Door, ziekte en/of psychische klachten. Hierdoor is een afstand tot de arbeidsmarkt ontstaan.

Met jouw medische kennis die je samenbrengt met informatie uit verschillende specialismen, onderzoek je wat een klant wel of niet kan doen (belastbaarheid) in relatie tot arbeid en breng je hier advies over uit. Je kijkt niet alleen naar het medisch dossier, maar naar de totale situatie van de klant, sociaal én medisch om tot een goede beoordeling te komen.

Je onderzoekt als arts de medische problematiek en legt de relatie met het wettelijk kader. Je rapporteert je bevindingen en beargumenteert je oordeel in duidelijke bewoordingen. Je verantwoordt je daarmee aan de klant en, in breder perspectief, aan de maatschappij.

Als arts in opleiding werk je onder supervisie van een ervaren verzekeringsarts.

Je bijdrage leveren aan de medische kennisontwikkeling op gebied van arbeid en gezondheid, op eigen initiatief of via de intern en extern georganiseerde netwerk bijeenkomsten (o.a. A(N)IOS Netwerk).

Wat zijn je taken

 • Verrichten van (sociaal medisch) onderzoek
 • Beoordelen van belastbaarheid en arbeidsvermogen

 Waar ga je werken?

UWV is de grootste werkgever van artsen in Nederland. Binnen de sector sociale geneeskunde willen we een voorbeeldorganisatie zijn bij de ontwikkeling van het domein Arbeid en Gezondheid.

Elke dag vertrouwen meer dan 500 Nederlanders op onze goede beoordeling. Als arts bij UWV ben je zeer maatschappelijk betrokken en werk je in multidisciplinaire teams bij de UWV divisie Sociaal Medische Zaken. Je bent werkzaam bij een van de 3 UWV-vestigingen in Zwolle, Apeldoorn of Hengelo. 

Wat we van je verwachten

 •    Je hebt een afgeronde opleiding geneeskunde, incl. BIG-registratie
 •    Je bent betrokken bij je klant en gedreven in je vak
 •    Je werkt zelfstandig en levert daarmee een bijdrage aan de teamprestatie    
 •    Je hebt bent bereid kennis op te doen over relevante wet- en regelgeving
 •    Je begrijpt dat werken belangrijk is voor mensen

 Wat wij bieden

 • Jaarcontract voor minimaal 24 uur per week (met uitzicht op vast dienstverband); tijdens de opleiding minimaal 32 uur
 • Bruto maandsalaris min. €4.188,85 (bij een 38-urige werkweek) en kan uitgroeien tot € 6426,79 als je als verzekeringsarts met taakdelegatie werkt.
 • Flexibele werktijden en mogelijkheden tot locatie onafhankelijk werken (goede werk-privé balans)
 • Interne opleiding voor het eerste jaar
 • Volledig betaalde opleiding tot verzekeringsarts (4 jaar)
 • Uitgebreide loopbaan mogelijkheden (wetenschap, management, taakdelegatie)
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33% (volledige 13e maand)
 • Keuzeplan voor het fiscaal aantrekkelijk uitruilen van arbeidsvoorwaarden


Interesse?
Ben je geïnteresseerd geraakt om bij ons te komen werken in Zwolle, Apeldoorn of Hengelo? Solliciteer dan direct door een mail met motivatie en cv te sturen naar Suzan van der Molen, relatiemanager SMZ (suzan.vandermolen@uwv.nl).
 
Wil je liever eerst een kennismakingsgesprek of een dag meelopen met een verzekeringsarts, dan is dit ook mogelijk. Stuur ons een mail met je wensen en vergeet niet om je cv bij te sluiten.  

Voor alle vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op 06 – 115 28 625.