Arbeidsdeskundige UWV WERKbedrijf

Ben jij op je best in een professionele organisatie, ben je een vakvrouw/man met oog voor de totale mens, heb jij een visie op re-integratie?

Wij zijn op zoek naar een Arbeidsdeskundige UWV WERKbedrijf, voor de arbeidsmarktregio Friesland.

Wat ga je doen?
Als arbeidsdeskundige bij UWV beoordeel je het arbeidsvermogen van onze klanten. Je adviseert over de beste manier om weer te participeren in de maatschappij. Dit doe je zo concreet en realistisch mogelijk zodat de klant zelf de regie kan voeren op re-integratie. Je realiseert samen met je collega’s dagelijks onze dienstverlening aan klanten die een uitkering van UWV ontvangen. Je kunt te maken krijgen met verschillende meningen en belangen van betrokkenen. Het behandelen en voorkomen van geschillen die hierdoor kunnen ontstaan is een op zichzelf staande taak binnen het arbeidsdeskundig werkveld van UWV.

Om tot een oordeel te komen bepaal jij zelf wat je nodig hebt en welke kennis je waar vandaan haalt. Je kent de markt en de spelers en komt altijd je afspraken na. Je bent een kei in het managen van verwachtingen en kunt goed met verschillende belangen om gaan. Je begrijpt als geen ander dat acceptatie van het arbeidsdeskundig oordeel een belangrijk onderdeel is van onze dienstverlening. Je bent dan ook in staat helder uit te leggen hoe jouw oordeel tot stand is gekomen. Met je individuele resultaten draag je bij aan de resultaten van je team. Resultaten toets je altijd op kwaliteit, met een kritische blik vanuit je vakmanschap en gericht op verbetering van onze producten of werkprocessen. Voor het beschermen van onze klantgegevens ben jij de persoon die als vanzelfsprekend handelt conform onze integriteitsrichtlijnen.

Wij bieden je een werkomgeving met ruime mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei, binnen diverse domeinen (o.a. wetenschap, management, onderzoek, specialisatie en beleid). Je volgt zelf de ontwikkelingen in je vakgebied op de voet en deelt deze met je collega’s.

Wat zijn je taken?
- Arbeidsdeskundige beoordeling
- Bepalen van duurzame participatiemogelijkheden
- Vaststellen van re-integratiemogelijkheden
- Onderhouden van contacten met een breed scala aan stakeholders, zowel intern en extern
- Heroverwegen van primaire arbeidsdeskundige beoordelingen in bezwaar en beroepszaken

Waar ga je werken?
Binnen UWV hebben wij Arbeidsdeskundigen binnen verschillende divisies werkzaam. Om te bepalen of een van deze divisies bij jouw ervaring, kennis en voorkeuren past kun jij jezelf de volgende vragen stellen:

1. Wil je klanten van dichtbij volgen en actief begeleiden tijdens de route naar werk, en zowel de werkgever alsook de klant adviseren over arbeidsmogelijkheden? Kom dan werken bij WERKbedrijf.

2. Zoek jij het liefst naar breed gedragen en geaccepteerde oplossingen voor geschillen over arbeidsdeskundige oordelen? Heb je ervaring of ben je bereid die in onze organisatie op te doen, kom dan werken bij Bezwaar & Beroep.

3. Ligt jouw passie in het adviseren en leveren van maatwerk oplossingen over arbeidsvermogen met als doel vaststelling of vergroting van participatiemogelijkheden voor onze klanten? Kom dan werken bij Sociaal Medisch Zaken.

Op dit moment is er een vacature voor UWV WERKbedrijf in de arbeidsmarktregio Friesland (locatie Leeuwarden).

Wat we van je verwachten  
- Je hebt een afgeronde (post) HBO opleiding tot Arbeidsdeskundige
- Je bent door een erkend instituut gecertificeerd als Arbeidsdeskundige en geregistreerd bij de Stichting Register Arbeidsdeskundigen
- Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als arbeidsdeskundige, bij voorkeur opgedaan bij meerdere bedrijven
- Je hebt kennis van de arbeidsmarkt en de sociale kaart
- Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en protocollen
- Je werkt klantgericht en kunt je inleven in de ander
- Je communiceert in begrijpelijke taal en acceptatie gericht 
- Je werkt graag in teamverband
- Je bent integer en verwacht dit ook van anderen

Wat kan je van ons verwachten?
Wij bieden een professionele uitdaging in een dynamische en complexe omgeving. Het salaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen € 3.713,27 en €5.058,63 bruto per maand (bij een 38-urige werkweek). We hebben zeer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan een 13e maand, een goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke studiemogelijkheden, een goede verlofregeling en een keuzeplan.  

Wij bieden je een tijdelijk dienstverband aan van 12 maanden. Het dienstverband bestaat uit minimaal 32 uur en maximaal 38 uur per week. Je werkgebied is de arbeidsmarktregio Friesland.

Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd. Ook kan gevraagd worden om originele diploma’s te tonen. Daarnaast kunnen referenties worden opgevraagd (daartoe wordt eerst toestemming aan je gevraagd) en kunnen open digitale bronnen worden geraadpleegd (zoals social media en internet). 

Informatie
Voor meer informatie over de functie en de procedure kun je contact opnemen met Jeannette Reiding, manager werkzoekendendienstverlening, via 06 - 11 34 57 05.

Sollicitatie
Ben jij op je best in een professionele organisatie, ben je een vakvrouw/man met oog voor de totale mens, heb jij een visie op re-integratie? Dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief en CV vóór 10 april 2020 via Jeannette.Reiding@uwv.nl.

Bij voldoende reacties zal deze vacature eerder van de site verwijderd worden. Een assessment kan onderdeel van de selectieprocedure zijn.