Web Analist

 Bij Unigarant, het verzekeringsbedrijf van ANWB, werk je samen in een multidisciplinair team elke dag aan de beste klantomgeving voor onze verzekeringsklanten. Elke dag is weer anders. Verzekeren saai? Dan ken je ons nog niet.  

Voor het multidisciplinair scrumteam Verzekeren zoeken wij een 

Web Analist
Voor minimaal 32 uur per week | Standplaats Den-Haag    


Wat ga je doen? 
Als Web Analist speel je een cruciale rol in het begrijpen van het gedrag van onze online gebruikers en het vertalen van data naar actiegerichte inzichten. Je bent verantwoordelijk voor het verzamelen, analyseren en interpreteren van data om de online gebruikerservaring en conversie van onze verzekeringen te optimaliseren.

Doel van de functie is om sen met andere expertises in het scrumteam (PO, UX, E-commerce, Development) de online klantervaring te verbeteren en online conversie te verhogen.

-  Vanzelfsprekend gaat een deel van je tijd op aan het doen van verdiepende analyses met Google Analytics ter verbetering van de online gebruikerservaring en conversie.

-  Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van A/B testen, van testplan tot aan advies. Daarbij weet je het resultaat en advies helder over te brengen binnen je team en naar andere stakeholders.

-  Je gaat gecontroleerd nieuwe features en ontwikkelingen uitrollen met Optimizely feature flagging. Hiermee zet je diverse varianten live om te valideren of ze impact maken op de KPI's die gesteld zijn. Door het zorgvuldig doormeten leer jij en het team steeds meer van wat werkt voor onze gebruikers en worden we als ANWB succesvoller.

- Online prestaties breng je in kaart en monitor je door middel van overzichtelijke dashboards en rapportages.

- Je ontwikkelt een visie en strategie op het vlak van meetplannen en dataverzameling voor complexe applicaties en weet dit helder over te brengen aan de Developers. Ook kun je bepaalde meetpunten zelf implementeren m.b.v. Tag manager.

-  Je zoekt actief de samenwerking op met de andere Web Analisten binnen het verzekeren domein en het chapter WA/CRO.

Wat breng je daarvoor mee?  
Je beschikt over HBO+ werk- en denkniveau en hebt minimaal drie jaar werkervaring in online marketing (e-commerce) en ervaring met agile werken (scrum). Verder beschik je over het volgende:

-  Sterk analytisch, communicatief en proactief vermogen. Je weet complexe gegevens te vertalen naar begrijpelijke inzichten en adviezen.

-  Ervaring met meetbaar maken van complexe nog te ontwikkelen applicaties en bezoekersgedrag.

-  Kennis van HTML, CSS en Javascript.

-  Ervaring met Google Analytics 360, Optimizely, BigQuery en Google Tag Manager is een pré.

-  Je bent een teamspeler; je hebt vertrouwen in je eigen expertise maar ook in die van teamgenoten

-   Ervaring met werken in een matrix organisatie is een pré.

Onze arbeidsvoorwaarden 
We werken hard maar er is tussendoor ook tijd voor ontspanning en humor. Er is aandacht voor jou en je werkomgeving. En zoals je van een verzekeringsbedrijf mag verwachten bieden we uitstekende voorwaarden: 

  • Salaris minimaal maximaal € 5.052,84 bruto per maand (o.b.v. een 40-urige werkweek). Afhankelijk van kennis en ervaring is uitloop mogelijk naar maximaal € 5595,14 bruto per maand (o.b.v. een 40-urige werkweek)
  • Dertiende maand en de keuzemogelijkheid tot extra salaris of verlof  
  • ANWB-lidmaatschap en Wegenwachtabonnement voor je auto of je fiets 
  • Bovengemiddelde aantal verlofdagen (31,5) 
  • Mogelijkheid tot scholing en opleiding 
  • Hybride werkomgeving 
  • Diverse collectiviteiten waaraan je deel kunt nemen, met interessante kortingen en regelingen op alle ANWB-producten en diensten  
  • Prima pensioenregeling 

Werken bij Commercie B2C
In deze functie ga je werken voor de afdeling Commercie B2C, onderdeel van Unigarant, het verzekeringsbedrijf van de ANWB. De afdeling Commercie B2C is verantwoordelijk omvang en groei van de ANWB verzekeren portefeuille. Je komt terecht in het scrumteam dat zich richt op de online verkoop en het muteren van ANWB verzekeringen. Ook werk je samen met collega’s van Unigarant – het verzekeringsbedrijf van de ANWB - in Hoogeveen.

‘Vriendelijk’, ‘open’ en ‘transparant’ kenmerken niet alleen ons kantoor, maar ook onze bedrijfscultuur. We werken op een informele manier met elkaar samen, zijn no-nonsense, hulpvaardig, gedreven en bieden ruimte voor originaliteit van ieder persoon. We organiseren geregeld leuke activiteiten naast het werk, zoals een (online) pubquiz, bingo, abseilen en ons jaarlijkse feest.

Herken je je jezelf? 
Stuur dan je sollicitatie met motivatie en CV via onze sollicitatiepagina.

Meer informatie over de inhoud van de functie vraag je aan: 
Ids Pultrum, Product Owner ANWB Verzekeren, 06 – 46 74 59 01. 

Meer weten over de procedure? Neem contact op met: 
Recruitment@unigarant.nl