Senior Bedrijfsjurist

Unigarant is het verzekeringsbedrijf van ANWB. We zijn specialist in particuliere schadeverzekeringen voor mobiliteit, vakantie en vrijetijdsbesteding. Goed verzekeren is een mooi vak met als doel om de klanten, onze verzekerden te ontzorgen. 

Onze activiteiten zijn gericht op het leveren van hoge kwaliteit in product en dienst.

De juridische afdeling is voor al die activiteiten De Adviseur. De ambitie van onze afdeling is een continue en kwalitatief hoogwaardige juridische dienstverlening aan de collega’s en klanten. Vanwege toegenomen werkzaamheden zijn we op zoek naar uitbreiding van onze afdeling.

Senior Bedrijfsjurist
Voor 28 - 36 uur per week | standplaats Hoogeveen

Wat ga je doen ?
In de functie van Senior Bedrijfsjurist ben je verantwoordelijk voor de zelfstandige juridische advisering aan staf- en bedrijfsonderdelen en gelieerde ondernemingen van Unigarant. Je behandelt in voorkomende gevallen geschillen bij de stichting Klachteninstituut Financiële Dienstverlening en zeer incidenteel de civiele rechter.

De werkzaamheden bestrijken diverse rechtsgebieden maar vooral het verzekeringsrecht, aansprakelijkheidsrecht, ondernemingsrecht, IT-recht, verbintenissenrecht en arbeidsrecht.

Je draagt zorg voor het bijhouden van, adviseren over en implementeren van gewijzigde en/of nieuwe wet- en regelgeving / jurisprudentie. Je vindt het leuk om schadedossiers, klachtdossiers te behandelen, contacten te onderhouden met onder meer externe adviseurs en advocaten. Vanuit je rol participeer je in projecten waarbij je samenwerkt met collega’s van verschillende afdelingen.

Kortom: afwisselende en uitdagende werkzaamheden die er voor zorgen dat deze baan allesbehalve saai is.

Waar ga je aan de slag ?
Bij Unigarant is er een open en vriendelijke bedrijfscultuur met oog voor de mens.

Je komt werken op een afdeling met bedrijfsjuristen, advocaten en een management assistente onder dagelijkse leiding van de manager bedrijfsjuridische zaken.

Wat breng je mee ?

 • Je beschikt over een afgeronde universitaire studie Nederlands Recht, bij voorkeur een privaatrechtelijke en/of bedrijfsjuridische afstudeerrichting.
 • Je hebt de nodige jaren ervaring als bedrijfsjurist (8 jaar of meer),waarbij je beschikt over relevante verzekeringstechnische kennis en kennis van contractenrecht en verzekeringsrecht.
 • Je hebt een aantoonbare affiniteit met de verzekeringsbranche.
 • Unigaranters en zeker de juristen zijn prettig eigenwijs. Het juridische vak staat daarbij steeds ten dienste van de onderneming (collega’s en klanten).
 • Je bent oplossingsgericht, hebt een goed gevoel voor commerciële verhoudingen, bent doortastend, stressbestendig en proactief. Verder beschik je over uitstekende uitdrukkingsvaardigheden en overtuigingskracht.

Herken je je hier in ? Dan voegen we jou graag als nieuwe collega toe aan ons team BJZ.

Onze arbeidsvoorwaarden

Wij kennen een hybride werkvorm. Jij kiest zelf waar je werkt. Wel hanteren wij het 40/40/20 model: 40% op kantoor, 40% thuis en 20% elders.

En zoals je van een verzekeringsbedrijf mag verwachten bieden we daarnaast uitstekende arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris max. € 6.567,77 bruto per maand (o.b.v. 40-urige werkweek) 
 • Dertiende maand en de keuzemogelijkheid tot extra salaris (3,2%) of verlof
 • Mogelijkheid tot scholing en opleiding
 • ANWB-lidmaatschap en Wegenwacht Service voor je auto of je fiets
 • Bovengemiddelde aantal verlofdagen (standaard 31,5 op basis van 40-urige werkweek)
 • Diverse collectiviteiten waaraan je deel kunt nemen, met interessante kortingen en regelingen op alle ANWB producten en diensten  
 • Prima pensioenregeling

Pas jij bij Unigarant ?

Laat dan je sollicitatie met motivatie en CV achter op onze sollicitatiepagina

Een screeningsprocedure maakt onderdeel uit van de procedure. Een assessment kan nodig zijn.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Guido Evertz, manager afdeling bedrijfsjuridische zaken, telefoon 06 - 53 27 37 58.

Meer weten over de procedure ? Bel dan met Carolien Manning, Recruiter, telefoon 06-53 91 90 43. Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag.