Requirements Analist

In je eentje in de uithoeken van het kantoor analyses maken? Zoek dan nog maar even verder. Want bij Unigarant, het verzekeringsbedrijf van ANWB, werk je samen in een multidisciplinair team elke dag aan de beste klantomgeving voor onze verzekeringsklanten. Elke dag is weer anders. Verzekeren saai? Dan ken je ons nog niet. 

Voor het multidisciplinair scrumteam Verzekeren zoeken wij een

Requirements Analist
Voor 32 uur per week | Standplaats Hoogeveen  


Wat ga je doen?
Als Requirements Analist draag jij bij aan een optimale klantreis voor mensen die op zoek zijn naar een verzekering. Samen met je collega's van het multidisciplinair scrumteam Verzekeren ga je aan de slag met complexe vraagstukken. Jij vertaalt daarbij de wensen van stakeholders naar duidelijke input voor Developers en Productinrichters. Ook zorg je voor goede vastlegging van gemaakte afspraken en werkwijze. Je betrekt interne stakeholders en leden van het ontwikkelteam en vertaalt wensen in user stories. Jij houdt het overzicht over wie wat doet en waarvoor verantwoordelijk is. In begrijpelijke taal neem jij niet-technische collega’s mee in de uitdagingen en kansen. Naast je huidige rol heb jij ook de rol van Scrum Master. Jij faciliteert een aantal scrum events, zoals de retrospective en sprintplanning. Je zorgt voor een soepele samenwerking en doorvoering van optimalisaties.

Wat breng je daarvoor mee?
Je hebt een relevant diploma op Hbo-niveau, minimaal drie jaar werkervaring als Requirements Analist en ervaring met agile werken (scrum). Je bent analytisch, hebt goede kennis en ervaring met IT-architectuur en kent de best practices in de markt. Je bent communicatief erg sterk (Nederlands en Engels). In het team vind jij snel je plek, want samenwerken past jou naadloos. Je vindt het belangrijk om jezelf te ontwikkelen en met elkaar als team te groeien. Met jouw positieve en energieke instelling pak jij problemen als uitdagingen aan. Hoe meer veranderingen, des te beter!

Onze arbeidsvoorwaarden
We werken hard, maar er is tussendoor ook tijd voor ontspanning en humor. Er is aandacht voor jou en je werkomgeving. En zoals je van een verzekeringsbedrijf mag verwachten bieden we uitstekende voorwaarden:

  • Salaris marktconform
  • Dertiende maand en de keuzemogelijkheid tot extra salaris of verlof
  • ANWB-lidmaatschap en Wegenwachtabonnement voor je auto of je fiets
  • Bovengemiddelde aantal verlofdagen (31,5)
  • Mogelijkheid tot scholing en opleiding
  • Hybride werkomgeving (40/40/20 model: 40% op kantoor, 40% thuis en 20% elders (bijvoorbeeld bij een collega of in een café))
  • Diverse collectiviteiten waaraan je deel kunt nemen, met interessante kortingen en regelingen op alle ANWB-producten en diensten
  • Prima pensioenregeling


Werken bij Unigarant
Unigarant is het verzekeringsbedrijf van de ANWB. Met eigentijdse en innovatieve schadeverzekeringen lossen we praktische problemen van onze klanten op. Misschien ken je ons van de Veilig van Huis Woonverzekering, ANWB Veilig Rijden Autoverzekering en de ANWB Blijven Fietsen verzekering met track&trace-zender tegen diefstal. Naast ANWB worden verzekeringen ook verkocht via assurantietussenpersonen, retailers en reisbureaus. Je komt te werken in het multidisciplinair team ANWB Verzekeren. Je hoofdstandplaats is Hoogeveen, maar je bent ook een aantal dagen in Den Haag waar je scrumteam zit.


‘Vriendelijk’, ‘open’ en ‘transparant’ kenmerken niet alleen ons kantoor, maar ook onze bedrijfscultuur. We werken op een informele manier met elkaar samen, zijn no-nonsense, hulpvaardig, gedreven en bieden ruimte voor originaliteit van ieder persoon. We organiseren geregeld leuke activiteiten naast het werk, zoals een (online) pubquiz, bingo, abseilen en ons jaarlijkse kerstfeest als hoogtepunt waarin we met het hele bedrijf knallend het jaar afsluiten.

Herken je je jezelf?
Stuur dan je sollicitatie met motivatie en CV via onze sollicitatiepagina.

Meer informatie over de inhoud van de functie vraag je aan:
Ids Pultrum, Product Owner ANWB Verzekeren, 06 46 74 59 01

Meer weten over de procedure? Bel dan met:
Carolien Manning, Corporate Recruiter: 06 - 53 91 90 43
Werkdagen maandag, dinsdag en donderdag.