Innovatiespecialist

Wij zijn de afgelopen jaren succesvol gebleken in het introduceren van innovatieve verzekeringen. Denk hierbij aan een autoverzekering waarbij je geld verdient met veilig rijgedrag, een track&trace zender op je fiets of een woonverzekering met smart home beveiligingspakket. We zijn overtuigd van ons eigen kunnen en willen in een hoger tempo nog meer realiseren. Met onze innovaties maken we het verschil voor onze klanten, waarbij we de meest sympathieke en eigentijdse verzekeraar willen zijn, die zich onderscheidt door excellente klantbediening, daadkracht in innovatie en oplossingen biedt voor relevante maatschappelijke thema’s.

Onze afdeling Innovatie ontwikkelt, leidt en implementeert (technische) vernieuwingen van verzekeringsproducten en/of diensten. Het samenbrengen van technologische mogelijkheden, ongedefinieerde klantverwachtingen en in- en externe stakeholders zijn daarbij kenmerkend. De afdeling bestaat uit meerdere collega’s, waaronder een Innovatiespecialist. De Innovatiespecialist valt hiërarchisch onder de Directeur Innovatie & ICT. De Innovatiespecialist is een specialistische functie met de focus op ontwikkelen, leiden, implementeren van (technische)vernieuwingen van verzekeringsproducten en/of diensten binnen de organisatiedoelstellingen.

Quotes van (huidige) Innovatiespecialisten: “Andere verzekeraars praten veel over innovatie, hier doen we het gewoon.” “Verzekeren saai? Kansen te over voor innovatie!”

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega


Innovatiespecialist

Voor 40 uur per week | Standplaats Hoogeveen


Wat ga je doen?

In de rol van Innnovatiespecialist ben je een échte trendwatcher én inspirator. Maar dat niet alleen. Je levert je expertise in onze zogenaamde drie-eenheid: ‘ontdekken’, ‘ontwikkelen’ en/of ‘ontginnen (groot maken)’. Je bent in de rol namelijk van A tot Z (mede)verantwoordelijk voor het (door)ontwikkelen van bestaande en nieuwe verdienmodellen om het bestaansrecht van Unigarant en ANWB op lange termijn te rechtvaardigen. Je ziet continu kansen en gaat op zoek gaat naar kansrijke ideeën in de markt. Je toetst je ideeën binnen én buiten de organisatie en zet het uiteindelijk om in een dienst en/of oplossing, waarbij er gekeken wordt of het (product)ontwerp bij ons past, te realiseren is én of er voldoende klanten voor zijn.

Zodra een (verzekerings)product op de markt is, wil je het nóg beter maken en innoveren. Je kijkt of het aanslaat en stuurt bij waar nodig. Als het succesvol blijkt in de markt, wordt het overgeheveld naar de business en focus je je volledig op iets nieuwe ideeën. Uiteraard sta je er niet alleen voor! Samen met je collega’s vorm je een sterk team. Ieder vanuit zijn of haar kracht. Met een collega specialist en de Directeur Innovatie & ICT zorg je samen voor de strategische verankering van innovatie binnen de strategie van ons bedrijf, waarbij je gevraagd én ongevraagd adviseert. En dit alles vanuit onze missie: wij verzekeren niet alleen, wij helpen! Onze producten en diensten moeten het voor iedereen mogelijk maken om zorgeloos en met plezier van huis te gaan.


En wat breng je daarvoor mee?

Je hebt een aantoonbaar academisch werk- en denkniveau. Je hebt gevoel bij innovatie, vernieuwing en durft daarin risico’s te nemen. Het is een pre als je onze organisatie kent en onze producten en diensten. Het samenbrengen van technologische mogelijkheden, ongedefinieerde klantverwachtingen en in- en externe stakeholders kenmerken de complexiteit van de functie. Je weet je daarom makkelijk in een organisatie te bewegen, weet verbindingen te leggen met mensen én processen. Daarnaast ben je in staat om processen én projectteams te leiden. Je beschikt daarom over leidinggevende skills.

Collega’s waarmee je hebt samengewerkt, kennen jou als volhardend en uiterst creatief en innovatief.


Onze arbeidsvoorwaarden

Zoals je van een verzekeringsbedrijf mag verwachten bieden we uitstekende voorwaarden:

  • Salaris tot maximaal €6.773,42 (o.b.v. 40-urige werkweek)
  • Dertiende maand en de keuze mogelijkheid tot extra salaris of verlof
  • Mogelijkheid tot scholing en opleiding
  • Bovengemiddelde verlofdagen (31,5)
  • Hybride werken

Over Unigarant

Unigarant is het verzekeringsbedrijf van de ANWB. Met eigentijdse en innovatieve schadeverzekeringen lossen we praktische problemen van onze klanten op. Werken bij Unigarant betekent werken aan verzekeringen van de toekomst.

‘Vriendelijk’, ‘open’ en ‘transparant’ kenmerken niet alleen ons kantoor maar ook onze bedrijfscultuur. We organiseren geregeld (online) activiteiten naast het werk, zoals een (online) pubquiz en abseilen.


Herken je jezelf?

Laat dan je sollicitatie met motivatie en CV achter op onze sollicitatiepagina.

Meer informatie over de inhoud van de functie vraag je aan:
Marin Roos, Directeur Innovatie & ICT, 0528 – 29 92 37.

Meer weten over de procedure? Neem dan contact op met:
Carolien Manning, Recruiter, 06 – 53 91 90 43.  In de periode van 15 oktober tot en met 24 oktober afwezig.

Solliciteren