HBO meewerk stagiair(e) Innovatie

Wil jij werken bij de meest innovatieve verzekeraar, waarbij jij meedenkt in het ontwikkel- en innovatieproces?

Onze afdeling Innovatie ontwikkelt, leidt en implementeert (technische) vernieuwingen van verzekeringsproducten en/of diensten. Het samenbrengen van technologische mogelijkheden, ongedefinieerde klantverwachtingen en in- en externe stakeholders zijn daarbij kenmerkend. De afdeling bestaat uit 7 directe collega’s, waaronder Innovatiespecialisten.

Binnen de afdeling Innovatie van Unigarant werken we met 5 specialisten aan vernieuwende verzekeringsconcepten. Dat doen we door veel en vaak naar onze omgeving te kijken en “out of the box” te denken! Binnen ons bedrijf zijn er veel mensen met goeie en nieuwe ideeën. Deze ideeën willen we meer gaan gebruiken en de bedenker ervan willen we ook een rol geven in het realiseren ervan.

Per september 2022 zijn wij voor de duur van 5 maanden / 20 weken op zoek naar een

HBO meewerk stagiair(e) Innovatie
Uren in overleg | Standplaats Hoogeveen

Wat is de inhoud van de opdracht?
Unigarant heeft als strategische doelstelling dat de hele organisatie een bijdrage kan leveren aan nieuwe producten en diensten. Dit thema heet "innovative verzekeraar". Om ervoor te zorgen dat collega’s makkelijk betrokken kunnen worden, maar ook zelf ideeën kunnen aandragen hebben we het afgelopen half jaar onderzoek gedaan naar een tool die hierin ondersteunt.

Aan jou de eer om de communicatie rondom deze tool op een stabiele wijze vorm te geven. Dit betekent dat je aan de slag gaat met het schrijven van een adoptieplan, zodat deze tool organisatie breed in gebruik kan worden genomen met een communicatie aanpak voor het daaropvolgende jaar. Uiteraard luisteren we naar jouw advies.

Wat wij zelf héél tof vinden, is dat jij tijdens de opdracht ook nog eens als volwaardig collega deel uit maakt van de afdeling, waarbij je mee mag doen met alle dagelijkste activiteiten binnen de afdeling. Hierdoor heb je de mogelijkheid om je zo goed mogelijk te oriënteren in het vak!


En wat breng je daarvoor mee?
Je volgt een Hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van Communicatie, Verandermanagement of MER en zit in het 2e of 3e jaar. Je bent enthousiast, leergierig en een beetje brutaal 😉. Daarnaast ben je kritisch op anderen en op jezelf. Je bent naast een denker ook vooral een doener. En…. als het lukt werk je ook best gestructureerd. Dat kan jij natuurlijk als geen ander! Je bent een teamspeler, maar vind het ook niet erg om zelfstandig aan de slag te gaan. Je bent communicatief vaardig en weet je gemakkelijk te bewegen in de organisatie én verbindingen te leggen met mensen en processen.


Wat is ons aanbod aan jou?
Zoals je van een verzekeringsbedrijf mag verwachten bieden we:

  • Een unieke stageplek binnen een dynamisch bedrijf, waarbij jij echt waarde toevoegt. Wat jij ontwikkelt, gebruiken we!
  • Een stage waarbij je direct praktijkervaring op doet en bouwt aan je CV
  • Een plek waarbij je kennismaakt met “hybride werken”, waarbij er een mix is van op kantoor, thuis of elders werken
  • Begeleiding door enthousiaste collega’s
  • De mogelijkheid om bij te dragen aan onze bedrijfsactiviteiten
  • Een goede stagevergoeding
  • Een kijkje in de keuken van Unigarant 😊

Over Unigarant
Unigarant is het verzekeringsbedrijf van de ANWB. Met eigentijdse en innovatieve schadeverzekeringen lossen we praktische problemen van onze klanten op. Misschien ken je ons van de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering en de ANWB Blijven Fietsen verzekering met track&trace-zender tegen diefstal. Meer over onze innovatieve verzekeringen zie je hier: https://bit.ly/3FfECj0.  

‘Vriendelijk’, ‘open’ en ‘transparant’ kenmerken niet alleen ons kantoor maar ook onze bedrijfscultuur. We organiseren geregeld (online) activiteiten naast het werk, zoals een pubquiz, bingo, abseilen of fiets mee met de Unigarant Fiets Club.


Herken je je jezelf?
Laat dan je sollicitatie met motivatie en CV achter op onze sollicitatiepagina.

Meer informatie over de inhoud van de functie vraag je aan:|
Cock Meerhof, Innovatie Specialist, telefoon 06 – 53 37 57 94.

Meer weten over de procedure? Bel dan met:
Carolien Manning, Recruiter,  06 – 53 91 90 43 (werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag).