Schadebehandelaar Personenschade Zwaar Letsel

De Schadeafdeling van Unigarant wil de beste claimverwerker van Nederland zijn. Onderdeel van deze afdeling is het team Personenschade, een hecht en divers team.

Het Team Personenschade bestaat uit meerdere groepen, te weten Schadebehandelaar Personenschade 1, 2 en 3, Personenschade Specialisten 3,4 en 5, Personenschade Experts (buitendienst), trainer, beleidsmedewerker en administratieve ondersteuning. Het team wordt aangestuurd door Teammanagers. 

Het Team Personenschade kan gezien worden als een beeldbepalend team voor Unigarant. Zoals de Wegenwacht het visitekaartje is van ANWB, is het Team Personenschade het visitekaartje van Unigarant. De omvang van de schadelast en reservering hebben een grote impact op de financiële resultaten van Unigarant als bedrijf. 

Binnen het team zwaar letsel zijn wij in verband met het vertrek van een collega op zoek naar

 

Schadebehandelaar Personenschade Zwaar Letsel
Voor 32 uur per week | Standplaats Hoogeveen

Wat ga je doen?
De Schadebehandelaar Personenschade 3 (zwaar letsel) behandelt personenschadedossiers, volgens de huidige Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL) en/of gelijkwaardig, waarin sprake is van letsel waarbij volledig herstel of een eindsituatie met onvolledig herstel wordt verwacht binnen lange termijn alsmede alle materiële schadedossiers die bij hetzelfde incident horen. Bij de complexe letseldossiers van de Schadebehandelaar Personenschade 3 spelen zaken als arbeidsongeschiktheid, verlies aan arbeidsvermogen, langer durende huishoudelijke hulp en/of zelfwerkzaamheid e.d. een belangrijke rol.  Ook dient bij de afwikkeling van de zware letseldossiers rekening gehouden worden met toekomstschade voor de verschillende schadeposten. Daarnaast worden letselschadedossiers van zelfstandigen (ondernemers/zzp-ers) en overlijdensschades behandeld door de Schadebehandelaar Personenschade 3. Dit alles binnen de gestelde kaders van de definities Zwaar Letsel uit het overdrachtsbeleid van Unigarant. Daarnaast continueert de Schadebehandelaar Personenschade 3 een solide basis binnen de schade voor het eventuele vervolgtraject of legt een solide basis in nieuwe dossiers die direct aan het team Zwaar letsel worden toegewezen voor behandeling. 

En wat breng je daarvoor mee?
Je hebt HBO en/of WO werk- en denkniveau en ervaring met het behandelen van zware letselschadedossiers.

Bij de behandeling van deze dossiers gaan maatwerk, gevoel voor redelijkheid en billijkheid en mensenkennis hand in hand met een pragmatische en snelle aanpak, professionele sociale vaardigheden en verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast moet de behandelaar op hoog niveau kunnen argumenteren, redeneren en discussiëren, zowel intern als extern in emotioneel belastende en precaire situaties.  

Tevens zullen binnen de dossiers de juiste sleutelmomenten moet worden gesignaleerd en opgepakt, zoals het moment van inschakelen van een medisch adviseur, een schaderegelaar, een arbeidsdeskundigen e.d. Ook zullen de (het) mogelijke regelingsmoment(en) moeten worden herkend en tot een goed einde worden gebracht, moet er jaarlijks gerapporteerd worden over de voortgang en moeten behandelplannen opgesteld en bijgehouden worden.  

Kennis:  

 • WO werk- en denkniveau 
 • Een relevante opleiding op minimaal HBO niveau 
 • Bij voorkeur ervaring met het behandelen van zware letselschades  
 • Kennis van de van toepassing zijnde applicaties en geautomatiseerde systemen
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal, spreken en schrijven 
 • Goede kennis van de Engelse taal, spreken en schrijven 

Onze arbeidsvoorwaarden
Zoals je van een verzekeringsbedrijf mag verwachten bieden we uitstekende voorwaarden:

 • Salaris tot maximaal €6567,77 bruto per maand (o.b.v. 40-urige WW)
 • Dertiende maand en de keuzemogelijkheid tot extra salaris (3,2%) of verlof
 • Mogelijkheid tot scholing en opleiding
 • Bovengemiddelde verlofdagen (31,5)
 • Hybride werkomgeving

Over Unigarant
Unigarant is het verzekeringsbedrijf van de ANWB. Met eigentijdse en innovatieve schadeverzekeringen lossen we praktische problemen van onze klanten op. Misschien ken je ons van de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering en de ANWB Blijven Fietsen verzekering met track&trace-zender tegen diefstal.

‘Vriendelijk’, ‘open’ en ‘transparant’ kenmerken niet alleen ons kantoor maar ook onze bedrijfscultuur. We organiseren geregeld (online) activiteiten naast het werk, zoals een pubquiz en bingo.

Herken je je jezelf?

Laat dan je sollicitatie met motivatie en CV achter op onze sollicitatiepagina.

Meer informatie over de inhoud van de  functie vraag je aan:
Henriëtte Visser, Teammanager Personenschade, telefoon 06-50 61 24 14.

Meer weten over de procedure? Bel dan met:
Carolien Manning, Recruiter, telefoon 06 - 53 91 90 43. Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag.