BI Specialist

Binnen Unigarant is data essentieel om onze dienstverlening te verbeteren en nieuwe innovaties mogelijk te maken. De afgelopen jaren hebben we sterk geïnvesteerd in de ontwikkelingen rondom data en we verwachten dat dit alleen maar gaat toenemen. Dit doen we niet alleen, maar in ANWB brede samenwerkingsverbanden en in sterk toenemende mate met externe partijen en in regionale samenwerking waarin bedrijfsleven, opleidingsinstituten en overheid worden verenigd.

Unigarant beschouwt Data als één van de belangrijkste werkvelden binnen haar organisatie. Het team Business Intelligence specialisten heeft een prominente rol in het Data werkveld. Het team heeft zich de afgelopen 5 jaren sterk ontwikkeld naar een kwalitatief hoogwaardig team dat op basis van moderne technieken en tools in de organisatie als autoriteit geldt op het gebied van Business Intelligence. Ook Data Science maakt daar onderdeel van uit. De afdeling is sterk verankerd in de Unigarant bedrijfsprocessen.

Ter uitbreiding van ons team zoek wij een   

BI Specialist
voor 40 uur per week | Standplaats Hoogeveen

Wat ga je doen?
Als BI Specialist bij Unigarant heb je een breed werkveld. In deze rol ben je HET aanspreekpunt voor onze organisatie als het gaat om de beoordeling van verzoeken en verstoringen. Je doet de registratie en categorisering van verzoeken, overlegt met gebruikers om specificaties scherp te krijgen, en maakt een eerste versie van de impactanalyse. Je levert gebruikersondersteuning en bent in staat om eenvoudige verzoeken zelf uit te werken. Je hebt een operationele taak waarin je (evt. met andere collega’s) verstoringen in de productie BI straat oplost. Grote(re) aanpassingen aan datasets en/of rapportages zijn voor jou geen probleem om zelfstandig door te voeren.

Bij alle taken en in alle rollen is nauwe samenwerking met collega’s en de rest van de organisatie onze manier om tot goede en gedragen resultaten te komen. Niet alleen voor inhoudelijke resultaten, maar ook voor prioritering liggen er altijd korte lijnen. Helpen is één van onze kernwaardes.

En wat breng je daarvoor mee?
Je hebt een brede interesse in data engineering/analyse en beschikt over HBO werk- en denkniveau. Een aantal jaren werkervaring is gewenst en het is een pre als je de verzekeringsbranche qua processen kent. Je hebt een actieve houding en open persoonlijkheid, bent leergierig en werkt graag samen waarbij je de verbinding zoekt en doortastend bent. Je bent  analytisch, kwaliteit- en resultaatgericht, gestructureerd en zelfredzaam. Tegelijkertijd  schroom je niet om te sparren.

Je bent een teamplayer, kritisch, nieuwsgierig en hulpvaardig. Je hebt affiniteit met data en kunt minimaal SQL lezen en ‘in data denken’. Specifieke toolkennis is niet vereist, kennis van SAS, Tableau, SSIS of Python is wel een pre.

Onze arbeidsvoorwaarden
Zoals je van een verzekeringsbedrijf mag verwachten bieden we uitstekende voorwaarden:

  • Salaris tot maximaal €5.595,14 bruto per maand (o.b.v. 40-urige WW)
  • Dertiende maand en de keuzemogelijkheid tot extra salaris (3,2%) of verlof
  • Mogelijkheid tot scholing en opleiding
  • Bovengemiddelde verlofdagen (31,5)
  • Hybride werkomgeving

Over Unigarant
Unigarant is het verzekeringsbedrijf van de ANWB. Met eigentijdse en innovatieve schadeverzekeringen lossen we praktische problemen van onze klanten op. Misschien ken je ons van de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering en de ANWB Blijven Fietsen verzekering met track&trace-zender tegen diefstal.

‘Vriendelijk’, ‘open’ en ‘transparant’ kenmerken niet alleen ons kantoor maar ook onze bedrijfscultuur. We organiseren geregeld (online) activiteiten naast het werk, zoals een pubquiz en bingo.

Herken je je jezelf?
Laat dan je sollicitatie met motivatie en CV achter op onze sollicitatiepagina.

Meer informatie over de inhoud van de functie vraag je aan:
Peter Leever, Manager IT, pleever@unigarant.nl.

Meer weten over de procedure? Bel dan met:
Carolien Manning, Recruiter, telefoon 06-53 91 90 43.