Afstudeeropdracht Innovatie op WO-niveau

Welke impact heeft ouder worden op je rijgedrag? Wanneer merk je dat je minder gaat rijden? En wat zou je eraan kunnen doen?

Binnen de afdeling Innovatie van Unigarant werken we met 5 specialisten aan vernieuwende verzekeringsconcepten. Eén van die producten is ANWB Veilig Rijden autoverzekering. Door middel van technologie monitoren we het rijgedrag van onze verzekerden en geven we ze feed back om veiliger te gaan rijden en zo bij te dragen aan een verkeersveiliger Nederland. In ruil daarvoor belonen we rijgedrag verbetering met een korting op de verzekering. De Nederlandse bevolking vergrijst en dus ook de verkeersdeelnemers. We willen onderzoeken of en hoe we deze groep veilig aan het verkeer kunnen laten deelnemen.

Vanaf februari 2022 bieden wij jou de kans om ons hierbij te helpen in de vorm van een:

Afstudeeropdracht Innovatie op WO-niveau

We bieden je een betaalde opdracht voor de duur van 5 maanden op basis van 38 uur per week.

Je komt te werken bij de meest innovatieve verzekeraar van Nederland, gevestigd in Hoogeveen: Unigarant.

Wat is de inhoud van de opdracht?
Unigarant is onderdeel van de ANWB. De ANWB streeft naar nul verkeersdoden in 2050. Onze Veilig Rijden autoverzekering levert hieraan een bijdrage. Inmiddels zijn er ruim 80.000 klanten waarvan we het rijgedrag volgen en we zien dat het grootste deel het rijgedrag daadwerkelijk aanpast. We beschikken inmiddels over 1,5 miljard kilometer aan geregistreerde en geanalyseerde data. Dit biedt ons de mogelijkheid om ons product verder te ontwikkelen. Vooral de verkeersveiligheid onder ouderen nemen we echt serieus. Het niet meer kunnen rijden beperkt hen in de vrijheid. Terwijl we zien dat juist bij hen meer ongevallen plaatsvinden.
We weten dus al veel op basis van data, althans we hebben veel aannames. Die worden de komende tijd gevalideerd. Daarnaast willen we graag meer inzicht in het wijzigende gedrag van oudere rijders. Wat zijn lastige situaties? Waar loopt men tegen aan? Hoe kun je gedrag bij deze groep wijzigen? Of kun je alternatieven bieden?
De opdracht is dus een onderzoek naar het veranderende rijgedrag onder ouderen (70+). Wat zijn de oorzaken? Welke gevolgen heeft dat? Hoe gaat verkeersdeelnemer zich (anders) gedragen? Hoe kunnen we deze groep helpen langer zelfstandig en veilig aan het verkeer te blijven deelnemen? Jij geeft ons door het doen van onderzoek advies. Ook kun je hierbij onze geanalyseerde rijdata gebruiken.

En wat breng je daarvoor mee?
Je volgt een WO-opleiding gedragswetenschappen en studeert komend studiejaar af. Je bent enthousiast, leergierig en een beetje brutaal. Daarnaast ben je kritisch op anderen en op jezelf. Je bent naast een denker ook vooral een doener. O ja, en als het lukt werk je ook best gestructureerd.

Wat is ons aanbod aan jou?
Unigarant heeft de ambitie om de beste werkgever van Noord Nederland te worden. En om de meest innovatie verzekeraar te zijn. Die ambities zie je terug in wat wij jou bieden:
• Een prima vergoeding
• In principe wordt datgene wat jij hebt ontwikkeld ook gebruikt
• Je doet tijdens de stage direct praktijkervaring op en bouwt aan je CV
• We werken volgens het “hybride werken”, waarbij er een mix is van op kantoor, thuis of elders werken.

Over Unigarant
Unigarant is het verzekeringsbedrijf van de ANWB. Met eigentijdse en innovatieve schadeverzekeringen lossen we praktische problemen van onze klanten op. Misschien ken je ons van de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering en de ANWB Blijven Fietsen verzekering met track&trace-zender tegen diefstal. Meer over onze innovatieve verzekeringen zie je hier: Video's verzekeringen van de toekomst (unigarant.nl)

‘Vriendelijk’, ‘open’ en ‘transparant’ kenmerken niet alleen ons kantoor maar ook onze bedrijfscultuur. We organiseren geregeld (online) activiteiten naast het werk, zoals een pubquiz, of fiets mee met de Unigarant Fiets Club.

Herken je je jezelf?
Laat dan je sollicitatie met motivatie en CV achter op onze sollicitatiepagina.

SOLLICITEREN.

Meer informatie over de inhoud van de functie vraag je aan:
Cock Meerhof, Innovatie Specialist, telefoon 06 – 53 37 57 94

Meer weten over de procedure? Bel dan met:
Carolien Manning, Recruiter, telefoon 06-53 91 90 43.