GZ-psycholoog

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

De polikliniek Depressie is onderdeel van de afdeling Stemmings- en Angststoornissen. In het bijzonder is er ruimte voor een gepersonaliseerde hoog-specialistische benadering van de patiënten, met nadruk op goede service aan verwijzers.

Afdeling Stemmings- & Angststoornissen
Deze tertiaire afdeling bestaat uit twee opnameafdelingen, drie deeltijdafdelingen en vier poli-teams. De afdeling biedt kwalitatief hoogstaande zorg met een academisch karakter voor patiënten met stemmings-, angst- en dwangstoornissen. Er wordt daarbij gestreefd naar een optimale integratie van onderwijs, opleiding en patiëntgebonden onderzoek. Daarnaast worden ook state-of-the-art behandelmethoden aangeboden, die nog niet vervat zijn in bestaande richtlijnen. Implementatie van veelbelovende nieuwe diagnostiek- en behandelmethoden is een van haar kerntaken.

Polikliniek Depressie
Ons poliklinische team bestaat uit enthousiaste, collegiale medewerkers: psychiaters, een klinisch psycholoog, een GZ-psycholoog, verpleegkundig specialisten, een psychomotorisch therapeut, een maatschappelijk werker, een arbeidstherapeut, een beeldend therapeut en arts-assistenten.
De doelgroep van onze polikliniek bestaat uit patiënten van 18 tot 65 jaar met ernstige depressieve klachten, veelal recidiverend van aard, waarbij vaak sprake is van complexe co-morbiditeit. Patiënten worden verwezen voor ons tertiaire aanbod omdat eerdere behandelingen in de tweedelijns GGZ tot onvoldoende resultaat hebben geleid.
Als GZ-psycholoog op de polikliniek Depressie gebruik je in de basis behandelmethoden die beschreven staan in de richtlijnen voor behandeling van depressie, zoals Cognitieve Gedragstherapie (CGt) of Interpersoonlijke Psychotherapie (IPT); ook wordt (vanwege onderliggend trauma) regelmatig EMDR gebruikt. Daarnaast kunnen aanvullende interventies zoals non-verbale therapieën worden ingezet.

Het UCP
Bij het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) werken 570 gedreven en betrokken medewerkers. Het UCP heeft vijf afdelingen:
- Crisis, Deeltijd en Opname (CDO)
- Soma en Psyche
- Psychose
- Stemmings- en Angststoornissen
- Ouderenpsychiatrie

Functiebeschrijving

We bieden een unieke werkplek, met tijd en ruimte voor het opbouwen van een goede behandelrelatie en het uitvoeren van diagnostiek, zodat er aansluitend een passend behandelaanbod kan worden ingezet. Hierbij word je aangesproken op jouw creativiteit en word je aangezet en gesteund om tot een goed resultaat te kunnen komen.
Je hebt de mogelijkheid om je als expert (verder) te ontwikkelen, geïnspireerd door professionals op jouw vakgebied.
- Je gaat werken in een academische en innovatieve omgeving waar je kunt meedenken over verdere vernieuwing van het behandelaanbod.
- Je maakt onderdeel uit van een enthousiast, specialistisch multidisciplinair team waar ieders inbreng gewaardeerd wordt.
- Je werkt samen met met collega’s in de regio om zorgcontinuïteit en doelmatige zorg te realiseren.
- De functie kan gecombineerd worden met psychologische werkzaamheden binnen onderzoeksverband (ketamine- en psiloscybinestudies).
- Je krijgt de kans om jongprofessionals te superviseren en actief bij te dragen aan onderzoeks-, opleidings- en onderwijstaken.

Medio 2024 gaat het UCP verhuizen naar een nieuw gebouw gelegen op het terrein van het UMCG.

Wat vragen wij

- Je hebt een BIG-registratie als GZ-psycholoog en je hebt bij voorkeur een registratie als Cognitief Gedragstherapeut (VGCt).
- Je houdt van samenwerken binnen een multidisciplinair team, maar bent ook in staat om je werk zelfstandig vorm te geven.
- Je staat open voor het werken in een dynamische omgeving waar we doorlopend op zoek zijn naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Wat bieden wij

Lees meer informatie over werken bij het UCP: Werken bij het Universitair Centrum Psychiatrie - Werkenbijumcg.nl

Je krijgt een arbeidsovereenkomst van 28 tot 32 uur per week voor onbepaalde tijd. Je salaris bedraagt maximaal € 6.156 ,- bruto per maand (schaal 11 ), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband.
- Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
- Een functiegebonden budget voor bij- en nascholing.
- Een aantrekkelijk CAO à la carte waarin je o.a. extra verlofuren kunt kopen en gebruik kunt maken van allerlei fiscale regelingen zoals het fietsplan.
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Heb je vragen over de inhoud van de functie, dan kun je contact opnemen met:

- Ida van Gunst, klinisch psycholoog en teamcoördinator poli Depressie, (050) 361 09 30
- Iekelien Koopmans, GZ-psycholoog poli Depressie en poli Bipolair (050) 361 09 30
- Jasper Postma, hoofd Algemene Zaken, 06 2564 9353

Meer informatie

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 10 maart 2024. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier