Psychiater

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

De afdeling Ouderenpsychiatrie bestaat uit een polikliniek, deeltijdbehandeling en een Medisch Psychiatrische Unit (MPU) algemeen en een MPU specifiek voor ouderen. Je gaat werken op de specialistische polikliniek van de Ouderenpsychiatrie, het hart van de afdeling Ouderenpsychiatrie. Je krijgt te maken met patiënten ouder dan 60 jaar waarbij de nadruk ligt op stemmingsstoornissen, angststoornissen en somatisch symptoom stoornissen, veelal in interactie met persoonlijkheids-, somatische en/of cognitieve problematiek.
In geval van co-morbide somatische en cognitieve problematiek wordt nauw samengewerkt met de afdelingen ouderengeneeskunde (UCO) en Neurologie.

Je komt in een bevlogen en deskundig team van vier psychiaters, een verpleegkundig specialist, twee klinisch psychologen, een GZ-psycholoog, twee sociaal psychiatrisch verpleegkundigen en een medisch maatschappelijk werker.

Het UCP

De afdeling is onderdeel van het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP); hét expertisecentrum op het gebied van geestelijke gezondheidszorg in Noord-Nederland. Hier werk je samen met 570 betrokken en gedreven collega’s aan hoogstaande psychiatrische diagnostiek en behandeling in een open en hartelijke sfeer. Naast de Ouderenpsychiatrie beschikt het UCP ook over een afdeling Crisis, Deeltijdbehandeling en Opname (CDO), Stemmings- en Angststoornissen, Psychosen en de afdeling Soma en Psyche.

Medio 2024 zal het UCP verhuizen naar een nieuw gebouw dichter gelegen bij het centraal medisch complex van het UMCG.

Functiebeschrijving

- Je bent adviseur, coach en supervisor voor behandelaren, je eigen team en arts-assistent(en).
- Je maakt deel uit van een multidisciplinair team en werkt nauw samen met collega’s in de regio.
- Samen met het team zorg je voor vernieuwing van het behandelaanbod.
- Je levert een actieve bijdrage aan opleidings- en onderwijstaken.
- Er zijn mogelijkheden betrokken te zijn bij wetenschappelijk onderzoek binnen de diverse lopende (onderzoeks)projecten, mede afhankelijk van je eigen expertise en track-record.

Wat vragen wij

- Een RGS registratie als psychiater.
- Aantoonbare affiniteit en het liefst ook ervaring met zowel de biologische als psychotherapeutische behandeling van affectieve stoornissen bij ouderen.
- Aantoonbare affiniteit met complexe diagnostiek, met name wanneer het toestandsbeeld wordt gekleurd door persoonlijkheidsproblematiek, somatische ziekte en/of cognitieve stoornissen.
- Je bent flexibel, bevlogen, verbindend en stressbestendig en je kunt goed het overzicht bewaren.
- Je hebt de creativiteit om in/bij het huidige behandelprogramma speerpunten te (helpen) ontwikkelen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat je voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat je kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

Wat bieden wij

- Een dienstverband van 28 uur (0,7 fte) voor onbepaalde tijd. In overleg is uitbreiding van uren binnen het UCP bespreekbaar, bijvoorbeeld als je meer onderzoek, onderwijs of taken in de patiëntenzorg buiten de ouderenpsychiatrie wilt doen.
- Het salaris bedraagt maximaal € 13.521,- (Schaal UMS) euro bruto per maand bij een fulltime aanstelling met 5% toeslag voor waarnemingsdiensten.
- Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering een functie gebonden budget voor bij- en nascholing en een CAO á la carte waarin je onder anderen extra verlofuren kunt kopen en gebruik kunt maken van diverse fiscale regelingen zoals het fietsplan. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Lees meer over het werken bij het UCP: Werken bij het Universitair Centrum Psychiatrie - Werkenbijumcg.nl

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Richard Oude Voshaar (050 )361 2367
r.c.oude.voshaar@umcg.nl Hermen Hagen 06 552 56 074
h.h.hagen@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 3 maart 2024. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier