Versnellertechnicus

Afdeling

Radiotherapie

Werkomgeving

De afdeling Radiotherapie van het UMCG behandelt circa 4.500 oncologische patiënten per jaar met ioniserende straling, met protonen- en fotonentherapie, deels ook in een dependance bij Treant ziekenhuislocatie Scheper in Emmen. We willen onze patiënten voortdurende de beste kwaliteit van behandeling leveren, op alle fronten. Goede apparatuur is daarvoor van levensbelang. Voor het merendeel van deze technisch geavanceerde behandelingen beschikt de afdeling over acht lineaire versnellers voor fotonentherapie die zijn uitgerust met diverse beeldvormende apparatuur. In 2025 worden een nieuwe versneller en een MR-LINAC voorzien. Beeldvorming tijdens de behandeling en interactie van systeemsoftware en controlesystemen nemen een steeds belangrijker plaats in om zodra nodig aanpassingen in het behandelplan door te kunnen voeren (adaptieve radiotherapie). Het goed functioneren van de behandelapparatuur wordt gewaarborgd door zowel kwaliteitscontroles als eerste- en tweedelijns onderhoud, wat op de versnellers van de afdeling Radiotherapie grotendeels in eigen beheer door onze versnellertechnici wordt uitgevoerd. Onze versnellertechnici zijn of worden daarom opgeleid tot het specialistisch niveau van service engineer van lineaire versnellers, en wel op een breed vakgebied van o.m. beeldvormende techniek, elektronica, röntgen, hoogspanning- en vacuümtechniek. Ook hebben of behalen zij het landelijk erkende diploma Toezichthoudend medewerker stralingsbescherming (v/h niveau 4A). Bij de afdeling Nucleaire Geneeskunde & Moleculaire Beeldvorming wordt in het kader van een dienstverleningsovereenkomst daarnaast onderhoud uitgevoerd aan het cyclotron voor de productie van PET-radionucliden ten behoeve van PET-scans. Op de afdeling Radiotherapie werken vierhonderd medewerkers uit diverse (para)medische en fysisch-technische disciplines. De groep Klinische Fysica en Instrumentatie telt ruim zestig personen, onder wie zes versnellertechnici. Wegens pensionering zoeken we een versnellertechnicus of een medisch technicus/elektrotechnicus/mechatronicus die zich in deze uitdagende functie wil specialiseren.

Functiebeschrijving

Als gespecialiseerd versnellertechnicus word je namelijk verantwoordelijk voor het goed functioneren van bestralingsapparatuur van de afdeling Radiotherapie. Door jouw controles, preventief en correctief onderhoud kunnen we die apparatuur optimaal inzetten voor de bestraling van (voornamelijk) kankerpatiënten. Ook ga je onderhoud uitvoeren aan een cyclotron waarmee isotopen worden gemaakt die nodig zijn voor het maken van PET-scans bij patiënten.
Taken
- Als technisch specialist zorgdragen voor de veiligheid, kwaliteit en optimale klinische beschikbaarheid van de bestralingsapparatuur, zowel zelfstandig, als in teamverband en in overleg met klinisch fysici en laboranten.
- Analyseren en verhelpen van storingen aan bestralingsapparatuur en het cyclotron, zowel gepland als ad-hoc.
- Rapporteren over het onderhoud en gevonden afwijkingen aan de verantwoordelijk klinisch fysici van de afdeling Radiotherapie resp. de afdeling Nucleaire Geneeskunde & Moleculaire Beeldvorming (onderdeel van Medical Imaging Center, MIC) en adviseren over klinische vrijgave.
- Voeren van actuele en accurate documentatie over status van apparatuur en onderhoud. Adviseren aan het management over optimalisatie van het onderhoudsbeleid van complexe en kostbare medische apparatuur.
- Coördineren, begeleiden en controleren van door derden uitgevoerde werkzaamheden aan de apparatuur.
- Mede zorg dragen voor installatie, acceptatie en ingebruikname en beheer van medische apparatuur en daarmee samenhangende softwareapplicaties.

Een deel van de werkzaamheden zal gepland en ongepland buiten kantooruren plaatsvinden, zowel in Groningen als in de dependance in Emmen.

Wat vragen wij

- Je bent technicus met een afgeronde hbo opleiding in de elektrotechniek, medische techniek, mechatronica of vergelijkbaar.
- Ook schoolverlaters en technici die de hbo opleiding binnenkort afronden en motivatie hebben om zich op deze gebieden verder te ontwikkelen worden uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.
- Een post-HBO opleiding en ervaring op één of meer gebieden van elektronica, röntgentechniek, fijnmechanica, hoogspanningstechniek, vacuümtechniek, stralingshygiëne, controlesystemen, computers en netwerken is een pre.
- Je bent stressbestendig, servicegericht en kunt goed samenwerken.
- Je bent kwaliteitsbewust en gestructureerd.
- Je volgt trainingen in binnen- en buitenland als onderdeel van de functie om over de breedte van de functie geschoold te worden en te blijven.
- Je bent in staat om vlot en helder te communiceren en te rapporteren, zowel in het Nederlands als in het Engels.
- Je bent in het bezit van rijbewijs B ten behoeve van werkzaamheden in Emmen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je krijgt een arbeidsovereenkomst 32 tot 36 uur per week voor een jaar met bij goed functioneren een vast contract. Je salaris bedraagt maximaal €4.817 ,- bruto per maand (schaal 9), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Trainingen die je voor deze functie moet volgen worden uiteraard vergoed. We bieden de mogelijkheid en stimuleren doorgroei naar een senior versnellertechnicusfunctie (schaal 10, maximaal €5.292,- bruto per maand). Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. ir. Charlotte Brouwer (050) 361 3674 (via het secretariaat) c.l.brouwer@umcg.nl dr. Aart van ’t Veld (050) 361 3674 (via het secretariaat) a.a.van.t.veld@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 20 maart 2024. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Sollicitatiegesprekken worden gepland op 15 april 2024.

Digitaal sollicitatieformulier