Laboratoriumspecialist Klinische Genetica in opleiding

Afdeling

Genetica

Werkomgeving

Binnen de afdeling Genetica in het UMCG maakt de sectie Genoomdiagnostiek onderdeel uit van een team van gedreven professionals. We zijn trots op onze bijdrage aan goede en snelle patiëntenzorg. Ons doel is het continu verbeteren en innoveren van genetische diagnostiek, zodat we dit steeds beter kunnen integreren in de gezondheidszorg. Momenteel richten we ons op het breed toepassen van Next Generation Sequencing en zijn we in Nederland leidend in de implementatie van long read sequencing technologie. Daarnaast onderzoeken we hoe we de interpretatie van bio-informatische data kunnen verbeteren en hoe RNA sequencing daarbij extra informatie kan bieden. We passen ook Optical Genome Mapping toe voor hematologische maligniteiten. Dit alles vereist een nauwe samenwerking tussen disciplines. Daarnaast speelt de sectie een belangrijke rol in het onderwijs, zowel in curriculair, na- en bijscholing.

Functiebeschrijving

Deze vacature heeft betrekking op een opleidingsplek voor een laboratoriumspecialist klinische genetica (ALDIO). Tijdens de opleiding tot laboratoriumspecialist klinische genetica zal je alle facetten van het vak leren kennen en competenties ontwikkelen, die nodig zijn om als deskundige laboratoriumspecialist klinische genetica te kunnen functioneren.
Het is een “training on the job” van gemiddeld 4 jaar welke wordt verzorgd door een enthousiast team van ervaren laboratoriumspecialisten. Samen met je opleiders stel je een opleidingsplan op gebaseerd op de eisen van de beroepsgroep (zie VKGL “ Genoompuzzel”), waarbij in de eerste fase (2 jaar) cytogenetische en moleculair genetische technieken en in de tweede fase van 2 jaar ziektebeelden centraal staan. Iedere fase wordt modulair doorlopen, waarbij er per techniek of ziektebeeld vaak meerdere maanden een verdieping wordt gezocht.
Tijdens je opleiding werk je al volop mee in de diagnostiek en ben je medeverantwoordelijk voor het beoordelen en controleren van diagnostische uitslagen. Tevens analyseer en rapporteer je genoomdiagnostische resultaten en adviseer je over de diagnose en behandeling van individuele patiënten. Indien nodig stel je samen met de aanvrager een behandelplan op. Je geeft advies over methoden en technieken aan de behandelaar en draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van nieuwe technieken in genoomdiagnostiek. Daarnaast waarborg je de kwaliteit en draag je bij aan het verbeteren van het kwaliteitssysteem. Je neemt actief deel aan bijscholingsprogramma's en bent betrokken bij wetenschappelijk onderzoek. Ook draag je bij aan het universitaire onderwijscurriculum.

Wat vragen wij

Als ideale kandidaat heb je een afgeronde universitaire opleiding in een biomedische richting en ben je (bijna) gepromoveerd, bij voorkeur op een genetisch onderwerp. Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met (genetische) diagnostiek.
- Je bent een enthousiaste aanpakker die uitstekend zelfstandig kan werken, maar ook in teamverband.
- Je hebt een pragmatische instelling en bent in staat complexe vraagstukken praktisch op te lossen.
- Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Herken jij jezelf in deze beschrijving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat bieden wij

Het dienstverband is in eerste instantie voor de duur van de opleiding (4 jaar). Tijdens de opleiding vinden tussentijdse evaluaties plaats. Bij een positief resultaat en afronding van de opleiding, is er de mogelijkheid van een vaste plek binnen het Genoomdiagnostiek team. Het salaris voor deze functie hangt af van je opleiding en ervaring, tot maximaal € 6.156,- (schaal 11). Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Birgit Raddatz 06 527 24571
b.sikkema01@umcg.nl Rene Mulder 06 5580 6688
r.mulder01@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 22 februari 2024. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De sollicitatie gesprekken, inclusief rondleiding over de afdeling, zullen plaatsvinden op 29 februari.

Digitaal sollicitatieformulier