Diëtist

Afdeling

CvR NAH en Orthopedie-Oncologie

Werkomgeving

In het UMCG Centrum voor Revalidatie revalideren volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking als gevolg van een ongeluk, ziekte of aangeboren aandoening. Hun doel is zo zelfstandig mogelijk te leven. Patiënten komen naar het centrum met complexe hulpvragen op medisch, lichamelijk, psychosociaal en arbeidskundig gebied. Vanuit de laatste wetenschappelijke kennis en met de modernste apparatuur werken ruim 650 collega’s om de best mogelijke zorg te bieden. Tevens voldoen we aan hoogstaande ambities op gebied van onderzoek en onderwijs. Dit doen wij op twee locaties: UMC Groningen en locatie Beatrixoord in Haren.

Functiebeschrijving

Op locatie Beatrixoord vindt zowel klinische als poliklinische revalidatiebehandeling plaats voor patiënten met aandoeningen op het terrein van revalidatiegeneeskunde en van chronische ziekten zoals diabetes, long- en hartproblemen.
De vacature is binnen de vakgroep Diëtetiek, binnen de teams niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en trauma, amputatie en covid revalidatie. Als diëtist begeleid je patiënten met een indicatie voor complexe medisch specialistische revalidatie in hun revalidatiebehandeling. Je bent onderdeel van het multidisciplinaire behandelteam. Hierin werk je interdisciplinair samen met o.a. verpleging, fysiotherapeuten, logopedisten en psychologen.
In al onze teams werken ervaren en enthousiaste behandelaars die patiënttevredenheid, kwaliteit, professionaliteit en collegialiteit hoog in het vaandel hebben.

- Je behandelt en begeleidt patiënten op basis van het samen met de patiënt vastgestelde behandelplan en maakt daarbij de vertaalslag van het behandelplan naar diëtetische doelen.
- Je behandelt, begeleidt en geeft educatie, zowel individueel als in groepsverband.
- Je hebt een actieve bijdrage in het multidisciplinaire team, de diverse overlegvormen en bij de ontwikkeling van het (team) beleid.
- Je bent een ambassadeur voor je vak en hebt een actieve rol samen met je collega diëtisten in het uitdragen van de Diëtetiek binnen de instelling.
- Je draagt bij aan een goede taakverdeling en bedrijfsvoering.
- Je begeleidt stagiaires en nieuwe collega’s.

Wat vragen wij

- Je hebt een diploma HBO Voeding en Diëtetiek en hebt relevante werkervaring in een multidisciplinaire medische setting.
- Je hebt affiniteit met individuele- en groepsbehandeling en met het begeleiden van chronisch zieke patiënten.
- Je sluit aan bij de patiënt op gebied van gedragsverandering ten aanzien van een gezonde leefstijl.
- Je werkt zelfstandig en bent daarbij gericht op samenwerking en verbinding.
- Je bent in staat om complexe werksituaties snel te kunnen doorzien en pakt nieuwe informatie en werkprocessen snel op.
- Je hebt de vaardigheid om patiënten een welkom en gewaardeerd gevoel te geven, je ziet de mens achter de mens.
- Je werkt samen vanuit een positieve en professionele grondhouding en hebt een initiatiefrijke en flexibele instelling.
- Je hebt bij voorkeur affiniteit met patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden.

Kortom, wij zijn op zoek naar een positief ingestelde, flexibele, enthousiaste, stressbestendige, communicatieve, creatieve teamspeler, die de aansluiting bij de patiënt en de verbinding met het team zoekt en stevig in zijn/haar schoenen staat. Werkdagen zijn in elk geval dinsdag en woensdag en maandag of vrijdag. Je kan zo spoedig mogelijk beginnen.
Wanneer jij jezelf in dit profiel herkent ben je van harte welkom om een sollicitatiebrief te sturen!

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat je voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat je kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

Wat bieden wij

Je krijgt een arbeidsovereenkomst van 20 uur per week voor een jaar met mogelijk uitzicht op een vast contract. Het salaris bedraagt maximaal € 5.272 ,- bruto per maand (schaal 9M ), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Je wordt aangenomen voor het hele revalidatiecentrum.

Ben je nieuwsgierig geworden? Je bent van harte uitgenodigd een half dagje mee te lopen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Mw. Jasmijn Meems 06 5525 7512
j.w.meems@umcg.nl Mw. Sanne Oosterloo 06 2564 6256
s.oosterloo@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 15 februari 2024. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De gesprekken vinden plaats op 28 februari tussen 13-17 uur.

Digitaal sollicitatieformulier