Verpleegkundig Specialist

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

Bij het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) werken 570 gedreven en betrokken medewerkers. Het UCP heeft vijf afdelingen:
- Crisis, Deeltijd en Opname (CDO);
- Soma en Psyche;
- Psychose;
- Stemmings- en Angststoornissen;
- Ouderenpsychiatrie.

Medio 2024 verhuist het UCP naar een nieuw gebouw, dichter gelegen bij het centraal medisch complex van het UMCG. Kijk voor meer infomatie op Nieuwbouw Universitair Centrum Psychiatrie › Campus Groningen.

Afdeling Stemmings- & Angststoornissen
Je gaat werken bij de Polikliniek Depressie, onderdeel van de afdeling Stemmings- en Angststoornissen. Deze tertiaire afdeling bestaat uit twee opnameafdelingen, drie deeltijdafdelingen en drie poli-teams. De afdeling biedt kwalitatief hoogstaande zorg met een academisch karakter voor patiënten met stemmings-, angst- en dwangstoornissen. Er wordt gestreefd naar een optimale integratie van onderwijs, opleiding en patiëntgebonden onderzoek. Daarnaast worden ook state-of-the-art behandelmethoden aangeboden, die nog niet vervat zijn in bestaande richtlijnen. Implementatie van veelbelovende nieuwe diagnostiek- en behandelmethoden is een van haar kerntaken. In het bijzonder is er ruimte voor een gepersonaliseerde hoog-specialistische benadering, met nadruk op goede service aan patiënten en verwijzers.

Polikliniek Depressie
Ons poliklinische team bestaat uit enthousiaste, collegiale medewerkers, te weten: psychiaters, een klinisch psycholoog, GZ-psychologen, verpleegkundig specialisten, een psychomotorisch therapeut, een maatschappelijk werker, een arbeidstherapeut, een beeldend therapeut en arts-assistenten. De doelgroep van onze polikliniek bestaat uit patiënten van 18 tot 65 jaar met ernstige depressieve klachten, veelal recidiverend van aard. Hierbij is er vaak sprake van complexe co-morbiditeit. Patiënten worden verwezen voor ons tertiaire aanbod of omdat eerdere behandelingen in de tweedelijns GGZ tot onvoldoende resultaat hebben geleid.

Functiebeschrijving

Ben jij een gepassioneerde Verpleegkundig Specialist op zoek naar een uitdagende en dynamische werkomgeving? Het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) zoekt een enthousiaste en deskundige collega om ons multidisciplinaire team te versterken.
Als verpleegkundig specialist ben je regiebehandelaar op de polikliniek Depressie. Je bent een cruciale schakel in de zorg voor onze patiënten met complexe psychiatrische aandoeningen. Je werkt nauw samen met psychiaters, psychologen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals om hoogwaardige zorg te leveren die aansluit bij de behoeften van onze diverse patiëntenpopulatie.

Je behandelt patiënten volgens de daarvoor geldende richtlijnen, zoals de Richtlijn Depressieve Stoornissen, de Richtlijn ECT of de Richtlijn Angststoornissen. De uitdaging zit hem in het maatwerk van de behandeling waarbij aanvullende interventies en vaktherapieën tot de mogelijkheden behoren, maar ook innoverende behandelvormen en intensieve samenwerking met collega’s in de somatiek, met name die van de Anesthesiologie en Dagopnamecentrum. Je doet dit in samenwerking met collega’s van andere disciplines.

Wat vragen wij

- Je hebt affiniteit met ECT behandeling, ervaring met deze behandeling een pre, bijvoorbeeld door (samen)werken in een ziekenhuis. Je werkt vanuit een holistische visie.
- Je toont initiatief en neemt verantwoordelijkheid voor patiënten in crisissituaties en hun naasten.
- Je hebt het diploma Verpleegkundig specialist en bent geregistreerd volgens artikel 3 in het BIG-register.
- Je hebt bij voorkeur 2 jaar werkervaring als verpleegkundig specialist in de GGZ.
- Je hebt een positieve inbreng in de organisatie en weet teamleden te enthousiasmeren. Je bent een deskundige, daadkrachtige en flexibele verpleegkundig specialist met de ambitie om de zorg verder te ontwikkelen.
- Je hebt interesse in wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen. Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Wij bieden een dienstverband voor onbepaalde tijd. Als verpleegkundig specialist word je ingeschaald in schaal 10M. Het salaris bedraagt dan minimaal € 3.774,- en maximaal € 5.789,- afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG: 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering een functiegebonden budget voor bij- en nascholing een aantrekkelijk CAO á la carte waarin je onder anderen extra verlofuren kunt kopen en gebruik kunt maken van fiscale regelingen zoals het fietsplan. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Voor vragen over de functie
Wil je bijdragen aan de verbetering binnen de geestelijke gezonheidszorg en deel uitmaken van ons gedreven team bij het UCP in het UMCG Groningen, dan vinden we het leuk om van je te horen. Een dag meelopen op de polikliniek en bij de ECT is mogelijk.

Neem gerust contact met ons op
- Maurice Vischjager of Mirjam Westra, verpleegkundig specialisten polikliniek Depressie (050) 361 0930
- Ida van Gunst, klinisch psycholoog & teamcoördinator polikliniek Depressie (050) 361 0930
- Jasper Postma, hoofd algemene zaken afdeling Stemmingsstoornissen 06 2564 7621

Meer informatie

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 1 april 2024. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier