BAZ verpleegkundige in opleiding voor de Critical Decision Unit (CDU)

Afdeling

Critical Decision Unit

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en is de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 13.000 medewerkers werken samen aan de kerntaken zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs met als gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.
De Critical Decision Unit (CDU) is samen met de Spoedeisende Hulp (SEH) onderdeel van afdeling Acute Zorg. Naast oncologie en transplantatie, is Acute Zorg het derde speerpunt van het UMCG. Op de afdeling wordt patiëntenzorg geïntegreerd met onderzoek, onderwijs en opleiding zodat zij met elkaar samenhangen en elkaar versterken.
Half mei 2024 zal het UMCG beschikking krijgen over een Critical Decision Unit. De CDU is een verpleegunit voor patiënten met acute medische problemen. Op deze unit kan gedurende maximaal 24 uur aan het initiële diagnostisch behandeltraject, dat op de SEH is gestart, een vervolg worden gegeven waarna definitieve plaatsing wordt bepaald (opname in de kliniek, overplaatsing of ontslag). Als verpleegkundige op de CDU wordt je onderdeel van een heel nieuw team van ca. 30 -35 verpleegkundigen. Momenteel worden de eerste 20 verpleegkundigen hiervoor opgeleid. Op de afdeling werk je nauw samen met de behandelend artsen van vrijwel alle specialismen, SEH verpleegkundigen, afdelingsassistenten en medewerkers medische administratie.

Opleiding
Voor het werken op de CDU wordt de Basis Acute Zorg (BAZ) opleiding gevraagd. Tijdens het werken volg je de opleiding met lesdagen op het Wenckebach Instituut, voorbereiding is in eigen tijd. Het leren in theorie en praktijk wordt zo gecombineerd. De BAZ opleiding bestaat uit 4 EPA’s (Entrustable Professional Activity) die bijdragen aan flexibel onderwijs, bijvoorbeeld in het later doorgroeien naar andere acute zorg opleidingen. De BAZ opleiding is hierin een goede basis. De opleiding duurt ongeveer 6 maanden en start in het najaar. Tijdens de opleiding is minimaal 32 uur werken een vereiste.Functiebeschrijving

Als Basis Acute Zorg (BAZ) verpleegkundige op de CDU ben je verantwoordelijk voor een optimaal zorgklimaat, goede voorlichting en begeleiding van de patiënten en diens naasten. Door de hoge turnover op de afdeling ben je in staat om situaties te overzien en kan je prioriteiten stellen. Je zet diagnostiek en behandeling in binnen de kaders van protocollen en richtlijnen. Je flexibiliteit en goed ontwikkelde klinische blik is erg belangrijk, omdat het beleid voor de patiënt nog niet altijd volledig rond is. Klinisch redeneren en gebruik maken van methodieken is jouw standaard.

Wat vragen wij

- Je hebt een afgeronde beroepsopleiding verpleegkunde (MBO/ HBO) met minimaal 1 jaar gediplomeerde ervaring op een klinische afdeling in het ziekenhuis en bent BIG geregistreerd.
- Je bent een gedreven en enthousiaste verpleegkundige.
- Je bent in staat nieuwe vaardigheden eigen te maken.
- Je hebt een goed ontwikkelde klinische blik.
- Je bent in staat om goed te plannen en te organiseren.
- Je bent stressbestendig en besluitvaardig.
- Je bent flexibel als persoon en in je werkzaamheden.
- Je bent bestand tegen een sterk wisselende werkdruk.
- Je neemt initiatieven en wil graag bijdragen aan het door ontwikkelen van een nieuwe afdeling.
- Je toont verantwoordelijkheid en bent bereid actief deel te nemen aan afdelings- en vakinhoudelijke ontwikkelingen.
- Je werkt alle voorkomende diensten volgens het rooster.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen. Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een moderne werkomgeving die in mei 2024 zal openen. Je komt hierdoor te werken in een heel nieuw team op een nieuwe afdeling binnen het UMCG. De afdeling is hierdoor volop in beweging en in ontwikkeling.
De BAZ opleiding én de werkervaring op de CDU zal een stevige basis zijn om, indien gewenst, in de toekomst door te stromen naar een acute zorg afdeling. De leerwerkplek is per augustus of september 2024. Je krijgt een arbeidsovereenkomst (32-36 uur per week) voor de duur van de opleiding met uitzicht op een vast dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris tijdens de BAZ opleiding bedraagt maximaal € 4.052,- bruto per maand (schaal 7M), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Na het behalen van de BAZ opleiding bedraagt het salaris maximaal € 4.310,- bruto per maand (schaal 8aM). Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de ?CAO Universitair Medische Centra?(CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Miranda Snippe 06 2565 1227
m.de.bruin01@umcg.nl Marilen Westra 06 3162 3097
m.s.westra@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 19 februari 2024. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Na een positieve briefselectie volgt een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek, waarna een definitieve selectie wordt gemaakt.

Digitaal sollicitatieformulier