Tandartsassistent

Afdeling

Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde

Werkomgeving

Het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) is een onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen en de thuisbasis van de opleidingen Tandheelkunde (UMCG/RUG) en Mondzorgkunde (Hanzehogeschool Groningen). Beide opleidingen hebben samen ca. 550 studenten waarvan er jaarlijks ca. 100 afstuderen. Voor de patiëntenzorg en het klinisch onderwijs heeft het CTM een aantal voorzieningen, zoals: 4 behandellocaties met in totaal 86 behandelstoelen, een chirurgische behandelkamer, voorzieningen voor radiologische diagnostiek, desinfectie- en sterilisatie en een front- en backoffice. Het CTM streeft naar kwaliteit en tevredenheid van patiënten en studenten; hiervoor zetten de medewerkers van het CTM zich dagelijks in. Het CTM is een inspirerende werkomgeving voor het geven van onderwijs aan studenten tandheelkunde en mondzorgkunde. Hier worden studenten door tandartsdocenten en mondhygiënisten opgeleid om zich te bekwamen als tandarts of als mondhygiënist. Onderdeel van het leerproces is het leren behandelen van patiënten binnen het klinisch onderwijs. Daarnaast voeren verschillende gespecialiseerde tandartsen en mondhygiënisten behandelingen uit, die aanvullend zijn op de behandeling van patiënten door studenten binnen het onderwijs. Het betreft onder meer behandeling van pijnklachten, deel specialistische behandelingen en behandelingen die niet door studenten kunnen worden uitgevoerd. In de kliniek werken meerdere (parttime) tandartsdocenten, mondhygiënisten en behandelaars, daarbij ondersteund door een aantal tandartsassistenten en medewerkers in de facilitaire ondersteuning.

Functiebeschrijving

- Je bent frontofficemedewerker; je ontvangt patiënten aan de balie en beantwoordt telefonische vragen.
- Je voert administratieve werkzaamheden uit, onder andere in vervolg op behandelingen door studenten.
- Je plant eventuele (vervolg)behandelingen en bewaakt de digitale agenda.
- Je ondersteunt het klinische onderwijsprogramma.
- Je beheert de onderwijszaal en zorgt voor uitgifte van juiste materialen.
- Je assisteert Indien nodig aan de stoel.
- Je bent beschikbaar voor werk op vrijdagen.

Wat vragen wij

- Je bent gediplomeerd tandartsassistent(e).
- Je bent representatief en dienstverlenend.
- Je bent bereid samen te werken met verschillende tandartsen, mondhygiënisten, ondersteunend personeel en studenten.
- Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en heeft een klantgerichte houding.
- Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
- Je bent sociaal en flexibel.
- Je bent nauwkeurig in het werk.
- Je bent bereid eventuele andere in onze kliniek voorkomende werkzaamheden uit te voeren.
- Je kunt overweg met geautomatiseerde gegevensverwerking, bij voorkeur met het patiëntenadministratieprogramma Vistadent.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je krijgt een uitdagende functie waarbij initiatieven en samenwerking worden gewaardeerd met veel eigen regelvermogen. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor (24-36 uur per week) één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. De werkdagen zijn: maandag t/m vrijdag. Het salaris bedraagt maximaal € 3.352,- bruto per maand (schaal 5M), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Welmoed Rijpkema 06 5525 7845
w.j.rijpkema@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 4 januari 2024. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier