BAZ verpleegkundige voor de CDU (Critical Decision Unit)

Afdeling

AZNN (Acute Zorgnetwerk Noord Nederland)

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en is de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 13.000 medewerkers werken samen aan de kerntaken zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs met als gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid. De Critical Decision Unit (CDU) is samen met de Spoedeisende Hulp (SEH) onderdeel van afdeling Acute Zorg. De acute zorg is naast oncologie en transplantatie het derde speerpunt van het UMCG. Patiëntenzorg wordt geïntegreerd met onderzoek, onderwijs en opleiding zodat zij met elkaar samenhangen en elkaar versterken. In mei 2024 zal afdeling Acute Zorg de beschikking krijgen over een Critical Decision Unit. De CDU is een verpleegunit voor patiënten met acute medische problemen en heeft 14 eenpersoonskamers, allen uitgerust met monitorbewaking. De patiëntenkamers zijn hierdoor identiek aan die van de SEH. Op de afdeling kan gedurende maximaal 24 uur aan het initiële diagnostisch behandeltraject, dat op de SEH is gestart, een vervolg worden gegeven waarna definitieve plaatsing wordt bepaald (opname in de kliniek, overplaatsing of ontslag).

Je wordt onderdeel van een heel nieuw team van ca. 30 -35 verpleegkundigen, waarvan een deel momenteel in opleiding is op leerwerkplekken in het cluster. Op de afdeling werk je nauw samen met de behandelend artsen van vrijwel alle specialismen, SEH verpleegkundigen, afdelingsassistenten en medewerkers medische administratie.

Functiebeschrijving

Als Basis Acute Zorg (BAZ) verpleegkundige op de CDU ben je verantwoordelijk voor een optimaal zorg klimaat, goede voorlichting en begeleiding van de patiënten en diens naasten. Door de hoge turnover van patiënten op de afdeling ben je in staat om situaties te overzien en kan je prioriteiten stellen. Je zet diagnostiek en behandeling in binnen de kaders van protocollen en richtlijnen en bent flexibel doordat het beleid nog niet altijd volledig rond is. Klinisch redeneren en gebruik maken van methodieken is jouw standaard.

Wat vragen wij

- Je hebt ervaring als Basis Acute Zorg verpleegkundige en een afgeronde BAZ opleiding. Je bent BIG geregistreerd verpleegkundige (MBO/HBO).
- Je bent een gedreven en enthousiaste verpleegkundige. Je neemt initiatieven en wil graag bijdragen aan het door ontwikkelen van een nieuwe afdeling.
- Vanwege de dynamische afdeling en het acute karakter beschik je over competenties stressbestendigheid en besluitvaardigheid. Je bent bestand tegen een sterk wisselende werkdruk en kan deze inhoud en invulling geven.
- Je hebt een goed ontwikkelde klinische blik en bent in staat nieuwe vaardigheden eigen te maken. Je kan je werkzaamheden rondom de patiënt goed plannen en organiseren.
- Je bent flexibel als persoon en in je werkzaamheden.
- Je toont verantwoordelijkheid en bent bereid actief deel te nemen aan afdelings- en vakinhoudelijke ontwikkelingen.
- Je werkt alle voorkomende diensten volgens het rooster.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een moderne werkomgeving die naar verwachting in mei 2024 zal openen. Je komt hierdoor te werken in een heel nieuw team op een nieuwe afdeling binnen het UMCG. De afdeling is hierdoor volop in beweging en in ontwikkeling. De CDU zal een stevige basis zijn om, indien gewenst, in de toekomst door te stromen naar een acute zorg afdeling.Je krijgt een arbeidsovereenkomst (24-36 uur per week) voor jaar met uitzicht op een vast dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt maximaal € 4.310,- bruto per maand (schaal 8aM) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Ben je enthousiast over de functie, maar beschik je nog niet over een Basis Acute Zorg diploma? Begin 2024 komt er een nieuwe vacature voor opleidingsplekken uit.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Miranda Snippe telefoonnummer 61172/06 2565 1227
m.de.bruin01@umcg.nl
Marilen Westra telefoonnummer 67178/ 06 316 23097
m.s.westra@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 7 december 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier