Analist 2A laboratorium Metabole Ziekten

Afdeling

Laboratoriumgeneeskunde

Werkomgeving

Het UMCG behoort tot één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en is tevens de grootste werkgever in de regio. Als UMCG willen we excelleren en innoveren binnen zowel de patiëntenzorg als ook onderzoek, innovatie en kennisoverdracht.

Als klinisch laboratorium maakt het laboratorium Metabole Ziekten deel uit van de Sector Klinische Chemie en het Cluster Endocrinologie & Metabole Ziekten van de afdeling Laboratoriumgeneeskunde. Kenmerkend voor ons laboratorium is de nauwe relatie met de patiënt en de metabole (kinder)artsen. Ook speelt het hele team, inclusief de analisten, een belangrijke rol in het signaleren van metabole afwijkingen. Daarnaast voeren we wetenschappelijk onderzoek uit op het gebied van met name glycogeen stapelingsziekten, vetzuuroxidatie defecten, phenylketonurie, tyrosinemie type I en de hielprikscreening. Tevens is de ontwikkeling van de Klinische Metabolomics Faciliteit (metabolomics en lipidomics met hoge resolutie massaspectrometrie) een speerpunt van het laboratorium. Het laboratorium is voortdurend in ontwikkeling en ook jij kan daar een bijdrage aan leveren.

Functiebeschrijving

Als Analist 2A ben je verantwoordelijk voor metingen die worden verricht ten behoeve van de patiëntenzorg, maar ook voor metingen die worden verricht in het kader van wetenschappelijk onderzoek. Het willen begrijpen en doorzien van analytische methoden, maar ook het willen begrijpen van de biochemie achter van de metabolieten die je meet is essentieel om je rol in het laboratorium Metabole Ziekten goed te kunnen vervullen. Je komt te werken in een ISO15189 geaccrediteerd laboratorium waar state-of-the-art massaspectrometrische analyses de boventoon voeren. Wij voeren bijna uitsluitend multicomponent analyses uit van groepen verbindingen. Daarnaast voeren we een breed pakket aan enzymbepalingen uit om afwijkingen in het metabolisme te bevestigen. Deze analyses worden gezamenlijk geïnterpreteerd om het functioneren van het metabolisme te doorgronden en (erfelijke) afwijkingen hierin op te sporen.

Welke werkzaamheden ga je uitvoeren?

- Je voert analyses uit in bloed, urine en hersenvocht voor de reguliere patiënten diagnostiek en wetenschappelijk onderzoek.
- Je beoordeelt zelfstandig de resultaten van analyses met behulp van geavanceerde software.
- Je levert een bijdrage aan de kwaliteit en verbetering van het laboratoriumproces.
- Je draait bereikbaarheidsdiensten.
- Je voert beperkt regulier onderhoud aan apparatuur uit en signaleert storingen aan apparatuur.

Wat vragen wij

- Je hebt een HLO studie afgerond met een (analytisch) chemische achtergrond.
- Je hebt affiniteit of ervaring met chromatografie en massaspectometrie.
- Je hebt interesse in de ziektebeelden waarvoor je de bepalingen inzet en denkt graag mee over de betekenis van je bevindingen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je krijgt een arbeidsovereenkomst 28.8 uur per week voor een jaar met uitzicht op een vast contract. Het salaris bedraagt maximaal €4.052 ,- bruto per maand (schaal 7M), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Ben je enthousiast geworden, heb je vragen of zou je graag een rondleiding krijgen op het laboratorium, neem dan contact op met: Dolf Raatjes, laboratoriummanager, Joost Groen of Rebecca Heiner-Fokkema, klinisch chemici. Wij zijn te bereiken via het secretariaat van de afdeling Laboratoriumgeneeskunde 050 – 361 1576.

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 6 december 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier