Projectcontroller B

Afdeling

Project Management Office

Werkomgeving

Als Projectcontroller werk je samen met circa 35 collega’s binnen de Project Management Office (PMO) O&O. Het Project Management Office administreert en adviseert het hele UMCG met betrekking tot (onderzoeks-)projecten en maakt onderdeel uit van de afdeling Financiën & Control.

Functiebeschrijving

Als Projectcontroller bij het UMCG houd jij je bezig met alle financiële en procesmatige aspecten van wetenschappelijke onderzoeksprojecten. In je functie vervul je een expertrol waarbij je verantwoordelijk bent voor het financieel stroomlijnen van onderzoeksprojecten. Je beheert je eigen projectenportefeuille en bent betrokken bij het gehele traject van extern gefinancierde wetenschappelijke projecten: van het samen met de onderzoeker opstellen van de begroting voor de aanvraag van een subsidie tot de accountantscontrole voor de verantwoording. Ook stel je, in samenwerking met de projectleider, forecasts op voor lopende onderzoeksprojecten. Je ondersteunt en adviseert vanuit jouw professionaliteit, ervaring en gedreven persoonlijkheid de projectleiders en het management bij het financieel monitoring van de projecten. Jij bent dé schakel tussen proces, inhoud en relaties. Je streven is hierbij altijd om vanuit intensieve samenwerking de financieringsmogelijkheden zo optimaal mogelijk te benutten en financiële risico’s te voorkomen.
Tot je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden behoren onder meer:
- afstemmen en samenwerken met alle betrokkenen, waaronder de projectleider, de financial- en businesscontroller, de (afdelings-)manager en je collega’s van het Projectenbureau;
- opstellen en analyseren van begrotingen, prognoses en rapportages;
- adviseren over en het begeleiden van subsidieprojecten binnen je projectportefeuille, van aanvraag tot afronding;
- monitoren van alle financiële stromen binnen het project;
- coördineren van de onderzoekscontracten;
- proactief signaleren van (mogelijke) financiële knelpunten en risico’s binnen projecten en hierop de juiste actie ondernemen;
- uitdragen van en monitoren op het naleven van interne en externe kaders en richtlijnen.

Wat vragen wij

Voor deze functie zoeken we een kritische, proactieve en communicatief vaardige Projectcontroller. Je bent iemand die de weg weet te vinden binnen complexe organisaties. Je weet op het juiste moment het geduld en de tact op te brengen die het werken binnen dergelijke organisaties soms vereist. Je bent in staat om je staande te houden in een omgeving waar veel partijen hoge eisen aan je stellen.

Je bent zelfstandig, maar werken in een team gaat je ook uitstekend af. Je hebt een enthousiaste, proactieve en klantgerichte instelling, waarbij je een kritische houding kunt aannemen en doelgericht kunt adviseren, ook in situaties met tegenstrijdige belangen. Je bent flexibel, kunt snel schakelen, je bent organisatiesensitief en beschikt over voldoende overtuigingskracht. Daarnaast zet je alles op alles om projecten (in financieel opzicht) tot een succes te maken.

Verder heb je:
- minimaal een afgeronde HBO-opleiding bij voorkeur in een bedrijfseconomische richting; of minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring op HBO-niveau in een soortgelijke financiële functie;
- ruime ervaring met Excel;
- goede adviesvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
- affiniteit met administratieve processen en kennis van administratieve systemen, zoals SAP, AFAS is een pre;
- ben je oplossingsgericht.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor 32 tot 36 uur per week voor de periode van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt maximaal € 4.817,- bruto per maand (schaal 9), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Remco Uittenbroek telefoonnummer 06 2714 7808
r.r.uittenbroek@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 5 december 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier