Longarts Fellowship Tuberculose en Pulmonale Infectieziekten UMC-Groningen

Afdeling

Longziekten en Tuberculose

Werkomgeving

Het UMCG is verbonden aan de 400 jaar oude Rijksuniversiteit Groningen. Met meer dan 60.000 studenten, waarvan 13% buitenlanders, is de Rijksuniversiteit Groningen een internationaal georiënteerde universiteit. Op invloedrijke ranglijsten bevindt RUG zich op een positie rond de top 100. De sfeer in Groningen is overheersend die van oude studentenstad. Het UMCG ligt in de binnenstad van Groningen en heeft meer dan 13.000 medewerkers, werkend in kleine teams. Het UMCG heeft een belangrijke taak en positie als kennisorganisatie. Er is sprake van een nauwe samenhang en wisselwerking tussen de kerntaken (medisch) onderwijs, onderzoek, patiëntenzorg en opleidingen. Theorie en praktijk staan op alle niveaus in het UMCG in een directe relatie met elkaar. 'Samen verleggen we grenzen voor een duurzame toekomst van gezondheid' is de visie die aan alle activiteiten in het UMCG ten grondslag ligt. Het UMCG voert een gedegen personeelsbeleid met goede arbeidsvoorwaarden, veel interne opleidingsmogelijkheden en diverse hooggewaardeerde personeelsvoorzieningen. Het UMCG beschikt over alle erkende RGS-opleidingen.

Afdeling Longziekten en Tuberculose
Binnen de afdeling Longziekten en Tuberculose van het UMC-Groningen zijn wij op zoek naar een gedreven en betrouwbare collega die zich graag wil verdiepen in Tuberculose en pulmonale infectieziekten gedurende een periode van 2 jaar. De afdeling Longziekten en Tuberculose van het UMCG omvat circa 250 enthousiaste medewerkers en 95 bedden. Er werkt een hecht team bestaande uit 21 stafleden en 10 longartsen in opleiding. Van oudsher is Tuberculose een van de klinische en onderzoek speerpunten binnen de afdeling, naast Astma en COPD, longoncologie, bronchoscopische interventies, longtransplantatie, en chronische thuisbeademing. De afdeling is trots op haar topreferente klinische zorg en grote wetenschappelijke output.

Het Tuberculosecentrum van het UMCG is een erkend landelijk expertisecentrum en is het grootste behandelcentrum voor de behandeling van iedere vorm van tuberculose in Nederland. Door vooruitstrevend wetenschappelijk onderzoek en onderwijs is het een wereldwijd kenniscentrum op het gebied van de behandeling van tuberculose. Het werken in het Tuberculosecentrum wordt gekenmerkt door een multidisciplinaire samenwerking, met ook veel tijd en ruimte voor het psychosociale aspect van de patiënt. Het behandelteam bestaat uit longartsen, verpleegkundig specialist, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, diëtist, activiteitenbegeleiders, assists en maatschappelijk werkers.Functiebeschrijving

Je zult zowel klinische als poliklinische taken hebben. Je zal meedoen aan de klinische patiëntenzorg in het Tuberculosecentrum Beatrixoord te Haren. De patiëntenzorg in Beatrixoord heeft een multidisciplinair karakter, waarvoor jij mede de lijnen zult uitzetten. Poliklinisch zul je in het UMCG patiënten zien met (complexe) pulmonale infecties en Cystische Fibrose. Ook zul je meedraaien met de algemene verrichtingen op de behandelkamer.

Wat vragen wij

Een enthousiaste collega met goede communicatieve en sociale vaardigheden die in staat is om te gaan met complexe patiëntsituaties. Je hebt affiniteit met en wil je graag verder ontwikkelen in de tuberculose en pulmonale infectieziekten, waaronder CF en non-CF bronchiectasieën.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

- Werken en verdiepen in een stimulerende omgeving met mogelijkheden om je verder te bekwamen in de tuberculose en pulmonale infectieziekten.
- Een arbeidsovereenkomst van maximaal 0,8 Fte (32 uren per week voor een periode van 2 jaar.
- Leuke en enthousiaste collega’s binnen de hele afdeling longziekten.

Het salaris bedraagt maximaal €8.392,- bruto per maand (schaal MS) afhankelijk van opleiding en ervaring op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Onno Akkerman telefoonnummer (050) 361 0857
o.w.akkerman@umcg.nl
drs. Yvette de Reus telefoonnummer (050) 361 0857
y.a.de.reus@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 12 december 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier