Zorg-/Voedingsassistent

Afdeling

Longziekten en Tuberculose

Werkomgeving

Het Tuberculosecentrum is met 25 bedden het grootste landelijke behandelcentrum voor de behandeling van iedere vorm van Tuberculose. Door vooruitstrevend wetenschappelijk onderzoek en onderwijs is het een wereldwijd kenniscentrum op het gebied van de behandeling van Tuberculose. Het behandelteam bestaat uit longartsen, verpleegkundigen, fysiotherapeut, diëtist, activiteitenbegeleiders,voeding- en zorgassistenten en maatschappelijk werkers. De patiëntengroep heeft grotendeels een multiculturele achtergrond. Veel van de patiënten spreken niet de Nederlandse taal, daarom wordt er veel gebruik gemaakt van de tolkentelefoon.

Je werklocatie is Haren, Tuberculosecentrum UMCG Beatrixoord Haren (Gn) hier is voldoende parkeergelegenheid. Of je kunt met de fiets; via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer twee collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Functiebeschrijving

Als zorgassistent maak je deel uit van een team van 4 assistenten. Je werkt als voedingsassistent of als zorgassistent. De diensten worden in het rooster naar rato
verdeeld onder de collega’s. Je werkt wisselende diensten tussen 7:00 en 20:00 uur en ook in de weekenden en met feestdagen. Je werkt samen met je collega zorgassistenten, verpleegkundigen en de dietiste. Als jij verantwoordelijkheid voor de keuken draagt, bereidt je en serveert o.a. (dieet)maaltijden en dranken en ondersteunt patienten bij het samenstellen van maaltijden en houdt hierbij rekening met dieetvoorschriften. Je verzorgt koffie- en theerondes en verricht licht administratieve werkzaamheden.
Als jij in de zorg staat, verricht je algemene afdeling assisterende werkzaamheden, zoals algemene schoonmaakwerkzaamheden, het ontvangen, sorteren, controleren en opslaan van materiaal en goederen (bijv, linnen,voeding). Je begeleidt patenten naar onderzoeken en ondersteunt verpleegkundigen bij de verzorging van de patiënten. Je begeleidt patienten bij het koken en activiteiten als wandelen, spelletjes doen enz.

Wat vragen wij

- Je bent in bezit van een diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 of cursus voedingszorg met succes afgerond of bent bereid deze te volgen.
- Je bent op de hoogte van en handelt naar de richtlijnen van de HACCP.
- Je kan zowel zelfstandig werken als in teamverband.
- Je kan je werk goed plannen en organiseren.
- Je bent patientvriendelijk en behulpzaam.
- Je volgt voorschriften op en houdt je aan de afspraken.
- Je wacht niet af, maar neemt zelf initiatieven.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis beleid. Dit kan betekenen dat je voldoende bescherming tegen Hepatitis moet hebben opgebouwd voordat je kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

Wat bieden wij

Het UMCG is een boeiende en dynamische omgeving met doorgroeimogelijkheden en ruimte voor ontwikkeling. Basis van ons handelen is ‘van mens tot mens’. Het betreft een dienstverband voor 32-36 uur per week voor de duur van een jaar. Daarna kan bij goed functioneren je contract worden verlengd voor onbepaalde tijd op de afdeling. Het salaris bedraagt maximaal € 3.130,- (schaal 4) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van opleiding en relevante ervaring. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Kijkje in de keuken
Je bent van harte welkom voor een rondleiding en nadere kennismaking ook indien je nog niet direct een sollicitatiebrief wilt schrijven.

Meer informatie
Caroline Risseeuw, leidinggevende Tuberculosecentrum, 06 5272 4076 of met één van de regieverpleegkundigen, 06 5525 6841

Links
https://instagram.com/tbc_umcg?igshid=1p93c7ds0dbzo
https://www.instagram.com/umcgroningen/

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 27 november 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier