Technisch Geneeskundige/ Biomedical engineer

Afdeling

Keel-Neus-Oorheelkunde

Werkomgeving

In het 3D Lab werk je samen met TG’ers, Biomedisch ingenieurs, werktuigbouwkundigen én chirurgen en andere medici aan het optimaliseren van patientspecifieke behandelingen binnen verschillende vakgebieden, zoals Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie, Traumachirurgie, Orthopedie, Neurochirurgie, KNO en anderen.
Als Technisch Geneeskundige bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) stap je in een stimulerende werkomgeving waar technologie en zorg naadloos samenkomen. Ons 3D-Lab is een dynamisch en innovatief epicentrum, waar we de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van biomedische technologie omarmen en implementeren.

Functiebeschrijving

Als Technisch Geneeskundige/ Biomedical Engineer draag je bij aan de ontwikkeling, implementatie en onderhoud van medische technologieën in de klinische praktijk op het gebied van luchtwegchirurgie. Je werkt nauw samen met verschillende disciplines, waaronder artsen, verpleegkundigen en technici, om de optimale inzet van 3D technologie te waarborgen.

Je gaat werken volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden in relatie tot de ontwikkeling van medische hulpmiddelen en conform de EU MDR wetgeving. Je voert (Translationeel) wetenschappelijk onderzoek uit, waarbij je technologie naar de zorg kunt brengen en probeert de behandelingen beter, sneller, veiliger en accurater te maken voor patiënten met luchtwegproblemen.
Als Technisch Geneeskundige of biomedical engineer zoek je naar een duidelijke klinische component in je werk, deze wil je doormiddel van eigen onderzoekswerk verder uitbouwen. Je bent verantwoordelijk voor de vele diverse beeldvormende technieken die gebruikt worden bij operaties op maat. Daarnaast beheer (en beheers je) de 3D virtuele operatieplanningen, gebruik van chirurgische navigatie, medisch 3D printen, Augmented Reality en kunstmatige intelligentie.

Je verantwoordlijkheden zijn daarnaast;
- Je bent onderdeel van een multi-disciplinair behandelteam.
- Je doet wetenschappelijk onderzoek volgens de laatste ontwikkelingen op internationaal niveau.
- Adviseren bij de aanschaf en implementatie van nieuwe medische technologie.
- Uitvoeren van risicoanalyses en kwaliteitscontroles op bestaande systemen.
- Trainen van medisch personeel in het gebruik van nieuwe apparatuur.

Wat vragen wij

- Een afgeronde opleiding Technische Geneeskunde of Biomedical Engineering op WO-niveau.
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief samen te werken in teamverband.
- Je hebt een proactieve houding en de bereidheid om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied
- Je wil verder uitbouwen, mede op basis van je eigen onderzoekswerk.
- Je hebt interesse en voelt je verantwoordelijk voor de patiëntenzorg.
- Je kunt de virtuele operatieplanning beheersen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen. Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een tijdelijk dienstverband (32-36) per week voor de duur van drie/vier jaar.
Het salaris bedraagt maximaal € 5.292,- bruto per maand (schaal 10), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Dagje meelopen: Ervaar jouw toekomst bij ons!

Als jij wilt ontdekken of het UMCG de ideale plek is voor jouw professionele groei en persoonlijke ontwikkeling, nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen voor een afspraak. Een dagje meelopen is niet alleen een unieke kans voor jou om ons beter te leren kennen, maar ook voor ons om jou te verwelkomen in ons enthousiaste team!

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Joep kraeima, 06-52724203, j.kraeima@umcg.nl of Gyuri Halmos, 06 2564 7473, g.b. halmos@umcg.nl

Meer informatie

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 31 december 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier