Senior Financial Control

Afdeling

Financiën en Control

Werkomgeving

Vanuit Koers25 en onze nieuwe visie en missie heeft het UMCG scherpe ambities voor de toekomst. Niet alleen omdat we moeten, maar vooral omdat we dat willen. Dit jaar precies staat het UMCG 225 jaar midden in de samenleving. In ons hele bestaan hebben we nooit stilgestaan en zijn altijd bezig onze grenzen te verleggen. Om dit de komende jaren financieel gezond te blijven doen zullen we de manier waarop we onszelf besturen moeten aanpassen

Team Financial Control
Het team Financial Control van het UMCG is verantwoordelijk voor het verzamelen, analyseren en rapporteren van financiële informatie. Je brengt de financiële informatie in verband met onderliggende ontwikkelingen in de organisatie. In het team zijn senior financial controllers en financial controllers werkzaam en het team is onderdeel van de afdeling Planning en Control. Naast Financial Control bestaat de afdeling Planning en Control uit de teams Business Control en Group Control.

Functiebeschrijving

Als senior financial controller stel je strategische en complexe financiële informatieproducten samen en levert deze informatie aan bij je financiële collega’s, het management van afdelingen maar ook bij banken en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De informatieproducten kunnen portefeuilles zijn met verschillende doelstellingen. Voorbeelden van de desbetreffende portefeuilles zijn: jaarrekening UMCG, prognose, treasury, subsidieverantwoordingen en rapportages aan de RUG. Als Senior Financial Controller begeleid en coördineer je de financial controllers bij het uitvoeren van de werkzaamheden voor UMCG brede portefeuilles.

Verder ben je medeverantwoordelijk voor:
- Het ontwerpen van processen en (jaar)plannen voor eigen, complexe portefeuilles.
- Het begeleiden en coördineren van de financial controllers (ca. 16 FTE) op de uitvoering van de werkzaamheden voor interne en externe partijen.
- Het coördineren en opstellen van financiële overzichten en het verzorgen van een toelichting aan verschillende stakeholders waaronder de Raad van Bestuur en management van afdelingen.
- Het geven van adviezen op het gebied van complexe en UMCG brede, financiële vraagstukken.
- Het signaleren en analyseren van relevante ontwikkelingen in de wet- en regelgeving op het gebied van financiële verslaggeving die invloed hebben op de gehele UMCG groep (inclusief alle deelnemingen).
- Het deelnemen aan interne en externe overleggen op het gebied van financiën.

Wat vragen wij

- Je hebt een afgeronde academische studie in accountancy.
- Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en schrift.
- Je bent in staat om complexe financiële informatie te verzamelen, analyseren en te presenteren binnen complexe portefeuilles.
- Je bent analytisch sterk, werk je planmatig en gestructureerd.
- Je bent uitstekend in staat om financiële ontwikkelingen vanuit een helikopterview, UMCG breed, te kunnen beschouwen, de samenhang te zien en hierover te kunnen informeren en adviseren.
- Je bent goed in staat om met tegengestelde belangen om te gaan en om het organisatiebelang op onafhankelijke wijze te borgen en veranderingen op positieve wijze te realiseren.
- Je bent een echte teamplayer, en kunt goed samenwerken.
- Je bent assertief en daadkrachtig.
- Je neemt je verantwoordelijkheid, hebt inlevingsvermogen en kunt op verschillende niveaus communiceren.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen. Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het UMCG is een boeiende en dynamische omgeving met doorgroeimogelijkheden en ruimte voor ontwikkeling. De basis van ons handelen is ‘van mens tot mens’. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor 32 - 36 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal
€ 6.717,- bruto per maand (schaal 12), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Het UMCG is, ondanks haar centrale ligging in Groningen goed bereikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld snelle OV-verbindingen met vijf P&R plekken rondom de stad. Ook kun je via het fietsenplan een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer twee collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Joost Jansen RA telefoonnummer 06 1068 8669
j.d.jansen@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 11 december 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier