klinisch chemicus in opleiding
Afdeling
Laboratoriumgeneeskunde
Werkomgeving
Deze opleidingsplek is een intensieve samenwerking tussen het UMCG en Certe locatie MCL Leeuwarden. Het UMCG zal je standplaats zijn en hoofdopleidingscentrum zijn. Het UMCG is als universitair medisch centrum een belangrijke spil in de complexe zorg én diagnostiek in het noorden van het land. Naast een ‘gewoon’ ziekenhuis is het ook een innoverende organisatie waar patiëntenzorg, onderzoek, opleiding en onderwijs nauw met elkaar verweven zijn. De klinische chemische diagnostiek is onderdeel van de afdeling Laboratoriumgeneeskunde die bestaat uit 10 verschillende vakinhoudelijke laboratoria en meerdere prikpoli’s. Certe is een non-profit organisatie voor medische diagnostiek en advies en verzorgt een groot deel van de diagnostiek voor huisartsen en algemene ziekenhuizen in m.n. Groningen en Friesland. Het grootste ziekenhuis waarvoor Certe haar diensten levert is het topklinische opleidingsziekenhuis MCL Leeuwarden.
Meer informatie over Certe en het UMCG is te vinden op de websites.
Functiebeschrijving
Tijdens de vier jaar durende opleiding (bij een fulltime aanstelling), waarbij het opleidingscurriculum van de NVKC als leidraad geldt, word je direct betrokken bij laboratoriumdiagnostiek in de dagelijkse patiëntenzorg. Je loopt stages op de verschillende laboratoria en maakt actief kennis met de klinische chemie, endocrinologie, metabole ziekten, hematologie en immunologie. Doordat je regionaal wordt opgeleid, ervaar je de verschillen én de samenhang in de diagnostiek voor patiënten die zich melden bij de huisarts, het algemene ziekenhuis en het academische ziekenhuis. Er wordt tijdens de opleiding, naast analytische kennis, veel aandacht besteed aan de (patho)fysiologie en de klinische achtergrond van bepalingen. Daarnaast draag je bij aan het onderzoek en onderwijs en maak je kennis met de managementaspecten van het vak. Na het eerste jaar participeer je in de avond-, nacht- en weekenddiensten klinische chemie en bloedtransfusie.
Wat vragen wij
- Je bent enthousiast en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
- Je beschikt over een sterk analytisch denkvermogen en hebt aantoonbare affiniteit met de laboratoriumgeneeskunde. Affiniteit met nieuwe medische technologieën en/of bioinformatica is een pre.
- Je beschikt over de noodzakelijke recente academische vooropleiding in de geneeskunde, farmacie, biochemie/medische biologie of een andere door de NVKC goedgekeurde medisch georiënteerde vooropleiding.
- Je hebt minimaal 2 jaar onderzoekservaring binnen het domein van de laboratoriumgeneeskunde. Een promotie met een afgerond proefschrift strekt zeer tot aanbeveling.
Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen. Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.
Wat bieden wij
Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij het UMCG gedurende de duur van de opleiding. Het salaris bedraagt maximaal €5.566,- bruto per maand (schaal 10M), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met:
dhr. prof. dr. I.P. Kema, (klinisch chemicus, afdelingshoofd, opleider)
dhr. dr. K. Meijer of mevr. dr. J.E. Kootstra-Ros (beiden klinisch chemicus en (plv.) opleider), één van de andere klinisch chemici of klinisch chemici in opleiding.
Zij zijn bereikbaar via het secretariaat van de afdeling Laboratoriumgeneeskunde (050) 361 1576).
Meer informatie
Solliciteren
Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 8 oktober 2023.
Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.
Digitaal sollicitatieformulier