Linux Beheerder

Afdeling

Genetica

Werkomgeving

Het Genomics Coordination Center (GCC) is onderdeel van de afdeling Genetica van het UMCG. Binnen het GCC ontwikkelt het MOLGENIS team innovatieve open source software tools en data infrastructuur voor onderzoek op het gebied van gezondheid en ziekte. In deze rol zijn we de centrale spil in nationale en internationale samenwerkingsverbanden, met focus op grote datasets.

Ons team van ontwikkelaars, data-managers, projectmanagers en systeembeheerders werkt samen aan ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek en gerichte diagnostiek. Het team is onderverdeeld in product-/community-georiënteerde groepen. Werkzaamheden worden georganiseerd in Scrum sprints. We verwelkomen eigen inbreng. Werktijden zijn flexibel in te delen. We hanteren een hybride werkvorm, waarin zowel thuiswerken als werken op kantoor in eigen balans kunnen worden ingericht.

Functiebeschrijving

Voor ons OPS team zoeken we een Linux Beheerder. Je werkt aan het bouwen, beheren en monitoren van onze servers en clusters op Azure en OpenStack. Deze systemen vormen de basis voor onze eigen ontwikkel-activiteiten en voor het gebruik van onze applicaties als SaaS-oplossing.

Je maakt verbeter voorstellen en ontwerpt en bouwt nieuwe systemen en infrastructuur voor onze afdeling en onze externe klanten. Je werkt daarin samen met de product teams. Als je het leuk vindt, heb je direct contact met eindgebruikers. Met hen stem je de operationele dienstverlening rondom hosting en gebruik van onze primaire applicaties MOLGENIS en Armadillo af. Vanuit de basis werk je mee aan het professionaliseren van onze informatiebeveiliging.

Wat vragen wij

Als ideale kandidaat beschik je over de volgende kennis en vaardigheden, minimaal op MBO niveau:
- Je bent een Linux beheerder.
- Je hebt ervaring met Kubernetes en beheer van VMs en met werken in Azure omgevingen.
- Je beheerst de standaard Unix tools en scripting (bash/python).
- Je bent resultaatgericht en neemt gemakkelijk contact op met gebruikers (bij voorkeur zowel in het Engels als in het Nederlands).

Daarnaast vinden we de volgende punten van toegevoegde waarde:
- Ervaring met monitoring software.
- Kennis van bioinformatica en/of ervaring in de academische wereld.
- Ervaring met en visie op kwaliteitsverbetering/-monitoring, SOPs, versiebeheer, audits, infra-architectuur, informatiebeveiliging.
- Kennis van en ervaring met software als HAproxy, NginX, Tomcat, PostgreSQL, ElasticSearch, OpenStack, Ansible (AWX), Terraform en/of Helm charts.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Binnen de muren van het UMCG krijg je een arbeidsovereenkomst als ICT medewerker op een dynamische afdeling. Het contract is voor 28 – 36 uur per week is op projectbasis voor vijf jaar, met een proeftijd van drie maanden. Je salaris bedraagt maximaal € 4.632,- bruto per maand (schaal 9), afhankelijk van kwalificaties en ervaring. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Ulrike Dijkman telefoonnummer 06 2564 8779
u.dijkman@umcg.nl
Dick Postma
f.d.postma@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 26 september 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier