Student voor behoud van IC Kinderverpleegkundigen UMCG

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

De landelijke centralisatie van de congenitale hartcentra in Nederland is veel in het nieuws geweest. Er blijven twee expertisecentra over, waaronder die in het UMCG. Hierdoor gaat de toestroom van patiënten met congenitale hartafwijkingen in het UMCG toenemen. Dat betekent voor het Beatrix Kinderziekenhuis dat er een uitbreiding van kinder intensive care bedden noodzakelijk is. De huidige capaciteit van Intensive Care Kinderverpleegkundigen (ICK verpleegkundigen) is ontoereikend om de toename van patiënten op te vangen. Daarnaast is het in de huidige arbeidsmarkt een probleem om aan geschikt gekwalificeerd personeel te komen.

Aan de ene kant gaan we inzetten op het meer opleiden van ICK verpleegkundigen, aan de andere kant willen we meer inzicht verkrijgen hoe we bij het Beatrix Kinderziekenhuis in de toekomst onze ICK verpleegkundigen zo veel mogelijk kunnen behouden. We willen graag uitzoeken waarom ICK verpleegkundigen uitstroomden, hoe huidige medewerkers hun werk beleven, wat zien zij als verbetermogelijkheden, wat kunnen we doen om hen te behouden?

Functiebeschrijving

Je doet onder meer onderzoek met dataverzameling via het interviewen van huidig- en uitgestroomd personeel in het kader van werkbeleving, tevredenheid en duurzame inzetbaarheid, maar mogelijk ook hoe loopbaanperspectief van invloed kan zijn.
De exacte insteek en formulering van de onderzoeksopdracht staat nog open en kun je samen met de opdrachtgever en je opleiding afstemmen en invullen.
Voor deze opdracht werven we ook twee duo’s hbo verpleegkunde studenten, je kunt met hen samenwerken daar waar de opdracht en opleidingseisen dat toelaten.

Wat vragen wij

Voor deze afstudeeropdracht zijn naast de kennis en vaardigheden uit je studie de volgende kenmerken en eigenschappen van belang:
- Voor de opdracht relevante HBO- of WO-opleiding, bijvoorbeeld HRM.
- Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden die je naar gelang het contact op een correcte wijze gebruikt.
- Je bent creatief en hebt frisse ideeën, ook binnen gestelde kaders.
- Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden.
- Je bent ambitieus en wilt graag nieuwe dingen leren.
- Je vindt het leuk om samen te werken en anderen enthousiast te maken.

Wat bieden wij

- Stageovereenkomst met het UMCG
- Goede begeleiding in het UMCG
- Wetenschappelijke werkomgeving

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:


afstuderen@umcg.nl

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier dat onderaan deze pagina staat. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier