Analist 2A Algemene Chemie en Hematologie

Afdeling

Laboratoriumgeneeskunde

Werkomgeving

Het laboratorium Algemene Hematologie en Chemie (AHC) maakt deel uit van het Centraal Laboratorium Cluster van de afdeling Laboratoriumgeneeskunde in het UMCG. De 38 analisten van het laboratorium AHC zorgen er voor dat de routine klinisch chemische diagnostiek 24/7 beschikbaar is voor alle afdelingen in het UMCG. We genereren circa 6 miljoen uitslagen per jaar: een groot deel van de aanvragen wordt dan ook volledig geautomatiseerd verwerkt. We streven naar snelle doorlooptijden: het merendeel van de uitslagen wordt binnen 1 uur gerapporteerd. Ook worden op ons laboratorium meerdere specialistische testen uitgevoerd die dag en nacht aangevraagd kunnen worden. Daarnaast speelt het laboratorium AHC een belangrijke rol in het groeiende aantal point-of-care bepalingen, zoals glucose, bloedgassen en stollingsbepalingen, die onder verantwoordelijkheid van ons laboratorium op verschillende afdelingen in het ziekenhuis worden uitgevoerd.

Functiebeschrijving

Als analist ben je een belangrijke schakel om snel juiste resultaten te rapporteren. Je zorgt dat het hele proces van monster binnenkomst tot rapportage van de uitslag goed verloopt. Je weet van aanpakken en kunt snel schakelen, want de afdeling AHC is een dynamische afdeling waar altijd wat gebeurt! Je kennis van de apparatuur en uitslagen bij verschillende ziektebeelden is belangrijk, zodat je in de dienst zelf kunt bepalen of een uitslag naar de arts gestuurd kan worden. Kortom, dag en nacht ben je als analist op dit laboratorium een spil in het reilen en zeilen van het UMCG.

Voor dit laboratorium zoeken wij analisten, die zich willen bekwamen op het gebied van de algemene hematologie en chemie. Na een inwerkperiode waarbij je zowel de technische aspecten van de diverse apparatuur als de inhoudelijk aspecten van de diverse bepalingen leert, zal je meedraaien in de volcontinue dienst van het laboratorium.

Wat vragen wij

- Je hebt aantoonbaar hbo werk- en denk niveau.
- Je hebt affiniteit met het uitvoeren van diagnostische hematologie- en chemiebepalingen.
- Je hebt affiniteit met het werken met een diversiteit aan complexe apparatuur.
- Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
- Je bent besluitvaardig en kunt met kritiek omgaan.
- Je kunt onder tijdsdruk werken en hebt het vermogen om prioriteiten te stellen.
- Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
- Je bent flexibel, o.a. t.a.v. de inzetbaarheid in de volcontinue dienst.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een tijdelijke arbeidsovereenkomst (32-36 uur per week) voor de duur van 1 jaar. Het salaris bedraagt maximaal € 3.896,- bruto per maand (schaal 7M), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Jenny Kootstra-Ros telefoonnummer 06 5272 4013
j.e.kootstra@umcg.nl
Joost van Pelt telefoonnummer 06 3162 3726
l.j.van.pelt@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 25 juni 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier