Onderzoekscoördinator

Afdeling

Radiologie

Werkomgeving

Het onderzoek dat vanuit de onderzoeksgroep van Prof. Rozemarijn Vliegenthart wordt gedaan, ziet met name op de vroege opsporing en diagnose van ziekte van hartvaten en longen, met behulp van radiologische beeldvorming. In de projecten worden bv biomarkers op CT-scans bepaald, gebruikmakend van kunstmatige intelligentie technieken, in grootschalige cohorten zoals Lifelines. Een aantal promovendi werkt aan deze projecten. Begeleiding van data analyse en manuscript voorbereiding is een belangrijk aspect van deze functie; hierbij is goede beheersing van de Engelse (wetenschappelijke) taal van groot belang. Gezien dit een deeltijd functie betreft, zou deze ook naast een andere deeltijd functie uitgevoerd kunnen worden.

UMCG
Het UMCG is hét centrum voor hooggespecialiseerde zorg voor de ruim drie miljoen inwoners van Noord-Nederland. Met een achterland van 3.6 mln mensen, vervult het UMCG een belangrijke regionale taak. Meer specifiek functioneert het UMCG o.a. als expertisecentrum voor minimaal invasieve interventies, compexe oncologie, transplantatiegeneeskunde en acute zorg. Tevens is het een level-1 traumacentrum. De focus van het UMCG is op meer gezonde jaren (Healthy Ageing), en Groningen profileert zich landelijk als Cohortenkampioen.

Radiologie, MIC
De afdeling Radiologie maakt samen met de afdeling Nucleaire Geneeskunde & Moleculaire Beeldvorming deel uit van het Medical Imaging Center (MIC). Het MIC speelt een belangrijke rol in hoogwaardige patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. De ambities op klinisch en wetenschappelijk gebied worden mede mogelijk gemaakt door een meerjarig partnerschap met Siemens, waardoor het gebruik van state-of-the-art systemen en software zijn gegarandeerd. Zo beschikt de afdeling b.v. over totaal 6 MRI scanners en 6 CT scanners waaronder binnenkort een photon counting CT, naast 3 PET CT systemen inclusief een total body PET systeem.

Functiebeschrijving

Binnen de afdeling Radiologie van het UMCG wordt veel innovatief wetenschappelijk onderzoek verricht. Door uitbreiding van projecten, promovendi en taken, is ruimte ontstaan voor een parttime researchcoördinator ter ondersteuning van een van de onderzoeksleiders (Prof. Rozemarijn Vliegenthart) en binnen dit geheel als een soort spil zal fungeren.

De beoogde taken bestaan verder uit het mede begeleiden van promovendi, het reviseren van manuscripten en het mede waarborgen van de onderzoekskwaliteit, het fungeren als aanspreekpunt voor promovendi, supervisie van datamanagement, bijhouden van voortgangsrapportages en indien mogelijk ook een bijdrage aan onderzoek in de breedte, inclusief het (mee)schrijven aan subsidieaanvragen.

Wat vragen wij

- bij voorkeur afgeronde promotie in een onderwerp in de geneeskunde, gezondheidswetenschappen of biomedische wetenschappen;
- goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Engelse taal, ervaring in statistiek en wetenschappelijk publiceren zijn vereisten;
- BROK diploma;
- goede communicatieve vaardigheden;
- kennis van radiologische beeldvorming strekt tot de aanbevelingen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je maakt deel uit van een enthousiaste, multidisciplinaire en internationale groep college’s. Deze functie biedt je de mogelijkheid om je research expertise uit te breiden en te verdiepen. Het betreft in beginsel een tijdelijk dienstverband van 1 jaar voor 0,4 fte (14,4 uur). Er bestaat uitzicht op verlenging en eventuele uitbreiding in fte/uren. Het salaris bedraagt maximaal € 5.088,- bruto per maand (schaal 10), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Prof dr. Rozemarijn Vliegenthart telefoonnummer (050) 361 6161 via centrale UMCG
r.vliegenthart@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 27 juni 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier