Jurist, bouwrecht

Afdeling

Bureau Juridische Zaken

Werkomgeving

Juridische Zaken bestaat uit drie teams:
- Team Algemeen waar een verscheidenheid aan vragen binnen diverse rechtsgebieden worden behandeld en met jouw komst ook het bouwrecht!
- Team PWO (Privacy Werk Organisatie) met onze functionarissen gegevensbescherming
- Team LCR (Loket Contract Research) waar alle onderzoekscontracten worden behandeld

Team Algemeen bestaat uit acht collega’s en bedient het gehele UMCG, op alle niveaus en voor alle type werkzaamheden. Daarbij gaat het om een heel divers pallet van rechtsgebieden waaronder gezondheidsrecht, aanbestedingsrecht, aansprakelijkheidsrecht, (internationaal) contractenrecht, privacyrecht en ondernemingsrecht.

Functiebeschrijving

Door de grootse bouwplannen van het UMCG gedreven door UMCG Bouwt 2035 ( UB35) is behoefte aan uitbreiding van het team met een jurist bouwrecht!

Als jurist bouwrecht lever je met name een juridische bijdrage aan UB35 en de overige bouwprojecten binnen het UMCG. Je ondersteunt en bent sparringpartner van directie en projectleiders. Je beoordeelt contracten, adviseert over jurdische vraagstukken gerelateerd aan de bouw en onderhoudt contacten met externe juridsiche adviseurs. Samen met ongeveer 25 professionals bedien je 13.500 collega’s in een altijd veranderende omgeving die er maatschappelijk toe doet en met steeds nieuwe uitdagingen.

Jouw werkzaamheden:
- Je bent juridisch adviseur met als aandachtsgebied het bouwrecht.
- Je stelt (aan bouw gerelateerde) contracten op en/of beoordeelt deze.
- Je adviseert diverse collega’s binnen diverse bouwprojecten in het UMCG.
- Je onderhoudt diverse interne en externe contacten, onder andere met UMCG collega’s, de juristen van de Rijksuniversiteit Groningen en met externe juristen.
- Je draagt in zijn algemeenheid bij aan UB35 en de overige bouwplannen van het UMCG.

Wat vragen wij

- een juridische opleiding op hbo/academisch niveau;
- 4-8 jaar werkervaring in bij voorkeur een vergelijkbare functie;
- kennis van en ervaring met aan bouw gerelateerde juridische vraagstukken;
- aantoonbare affiniteit met vastgoed en bouw;
- een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
- goede adviesvaardigheden;
- een oplossingsgerichte werkwijze;
- goede communicatieve vaardigheden;
- een pragmatische instelling;
- een teamspeler.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indienstreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het UMCG is een boeiende en dynamische omgeving met doorgroeimogelijkheden en ruimte voor ontwikkeling. Basis van ons handelen is “van mens tot mens”. Je werkt in een inhoudelijk uitdagende en inspirerende werkomgeving in een organisatie die er maatschappelijk toe doet en waarbij je deel uitmaakt van een enthousiast team van ongeveer 25 collega’s. Het UMCG staat voor zorg, opleiding en onderzoek op het hoogste niveau. Als jurist draag je daaraan bij en maak je het van dichtbij mee.

Wij bieden je in eerste instantie een tijdelijk contract (32 -36 uur per week) voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Je salaris bedraagt maximaal € 5.919,- bruto per maand (schaal 11), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

We werken met flexibele werkplekken, zowel op kantoor als vanuit huis. Er wordt voorzien in een training bij de start van je arbeidsovereenkomst. Vervolgens zijn er voldoende mogelijkheden voor verdieping in de vorm van opleidingen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

mr. Inez van Wijngaarden telefoonnummer 06 2565 1418

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 7 juni 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier