Junior Academic Teacher afdeling Genetica

Afdeling

Genetica

Werkomgeving

Goed onderwijs is onmisbaar voor het opleiden van bekwame gezondheidsmedewerkers die bij kunnen dragen aan patiëntenzorg, nu en in de toekomst. Het UMCG hecht daarom veel waarde aan onderwijs dat aansluit op de zorgprofessional van de toekomst, de wensen van de patiënt en de maatschappelijke ontwikkelingen. Om voorop te blijven lopen is een continue investering nodig om nieuwe onderwijsvormen te bedenken en te implementeren. Daarom is het UMCG in 2019 gestart met het project ‘Educational Leadership’, een professionaliseringsprogramma voor docenten die carrière willen maken in het (medisch) onderwijs. Het JAT-traject vormt hiervan de eerste fase.

De afdeling Genetica biedt een prettige, stimulerende werkomgeving. De positie biedt de mogelijkheid om kennis te maken met het vakgebied genetica en ervaring op te doen voor een carrière binnen het onderwijs eventueel gecombineerd met medisch specialistische zorg of onderzoek.

Functiebeschrijving

Als JAT lever je een belangrijke bijdrage aan de onderwijsactiviteiten van de afdeling Genetica. Deze activiteiten spelen zich grotendeels af binnen de opleidingen Geneeskunde en Biologie en op de afdeling. Je bent betrokken bij het ontwikkelen, geven, toetsen en evalueren van onderwijs. In overleg met de afdeling wordt gezorgd voor een divers takenpakket dat een mooie basis biedt om je te ontwikkelen als docent en om je te bekwamen in de competenties die nodig zijn voor het behalen van je BKO certificaat. Denk bijvoorbeeld aan: het ontwikkelen van onderwijsinnovaties op de afdeling, participatie in tutor- en/of coachgroepen, het verzorgen van colleges, het ontwikkelen van schriftelijke toetsen en het evalueren van bestaande onderwijsactiviteiten.

Je bent niet alleen. Je volgt een leerwerktraject samen met andere JAT’s: je volgt workshops, maakt praktische opdrachten en haalt je BKO. Daarnaast word je begeleid door een supervisor en mentor. Jouw leerwerktraject wordt na een jaar feestelijk afgesloten en je ontvangt een JAT-certificaat.

Wil je meer weten over het werken als JAT? Klik dan hier voor het verhaal van Carlotte (Aha-momenten creëren als Junior Academic Teacher op de IC) en hier voor meer informatie over het loopbaantraject voor Junior Acadamic Teacher.

De afdeling Genetica heeft ervaring met het opleiden van een JAT en een AT. Het afgelopen jaar hebben we kennisclips ontwikkeld over de Genetica basiskennis. Als vervolg hierop willen we samen met de JAT een verdiepende stap zetten door bijpassende e-learning modules te ontwikkelen die in combinatie met fysieke interactieve onderwijsmomenten ingezet kunnen worden.

Wat vragen wij

We zoeken een basisarts of medisch bioloog met interesse in het vakgebied genetica en in onderwijs en opleiden.
- Je hebt je geneeskunde- of biologie masteropleiding afgerond.
- Je hebt interesse in onderwijs en opleiden.
- Je bent flexibel, creatief en vindingrijk.
- Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel in het Nederlands als Engels.
- Je bent assertief, een samenwerker en verbinder.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

In samenwerking met het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden (WIOO) biedt de afdeling Genetica een vacature als JAT. Deze positie als JAT biedt de mogelijkheid om je binnen het vakgebied verder te ontwikkelen en ervaring op te doen met onderwijs. Er is een ruim aanbod aan onderwijsactiviteiten, die aansluiten op je persoonlijk ontwikkelingsplan als JAT. Je krijgt een scholingspakket aangeboden met de mogelijkheid een basiskwalificatie onderwijs (BKO) te behalen.

De afdeling genetica biedt een prettige, stimulerende werkomgeving en begeleiding door ervaren docenten.

Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 1 jaar (32-36 uur per week / 0,8-1,0 fte) op basis van 36 uur met ingang van augustus/september 2023. Het salaris bedraagt maximaal € 5.088,- bruto per maand (schaal 10), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Helga Westers
h.westers@umcg.nl
Pauline Bakker
docentprofessionalisering@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 18 juni 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier