Spoedeisende Hulp verpleegkundige

Afdeling

Spoedeisende Hulp (SEH)

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en is de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 13.000 medewerkers werken samen aan de kerntaken zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs met als gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid. De Spoedeisende Hulp (SEH) van het UMCG maakt onderdeel uit van het Centrum Acute Zorg (CAZ). Naast oncologie en transplantatie is acute zorg het derde speerpunt van het UMCG en dat als zodanig met het CAZ een Comprehensive Centrum vormt. In het CAZ wordt patiëntenzorg zodanig geïntegreerd met onderzoek, onderwijs en opleiding dat zij met elkaar samenhangen en elkaar versterken.
De SEH van het UMCG is een level 1 traumacentrum en kenmerkt zich door het grote aanbod van patiënten met een tertiaire zorgvraag evenals ‘veel’ kritiek zieke patiënten. Op 27 september zijn de deuren geopend van onze nieuwe SEH. Met o.a. twee ‘state of the art’ traumakamers, resuscitatiekamer en ruime patiëntenkamers is dit een prachtige nieuwe werkplek waar we als team erg naar uit hebben gekeken. In 2024 zal het CAZ de beschikking krijgen over een Critical Decision Unit (CDU). De CDU is een verpleegunit binnen het CAZ voor patiënten met acute medische problemen. Op deze unit kan gedurende maximaal 24 uur aan het initiële diagnostisch behandeltraject, dat op de SEH is gestart, een vervolg worden gegeven waarna definitieve plaatsing wordt bepaald. Naast een inspirerende en altijd in ontwikkeling zijnde werkomgeving biedt de universiteitsstad Groningen ook een uitstekende woon- en leefomgeving.

Team
Het team van de SEH bestaat uit ruim 100 medewerkers onder wie circa 60 verpleegkundigen. Daarnaast maken SEH-artsen, maatschappelijk werkers, medewerkers medische administratie, afdelingsassistenten en doktersassistenten onderdeel uit van het team. Als SEH verpleegkundige werk je nauw samen met medisch specialisten/ AIOS van alle poortspecialismen.

Functiebeschrijving

- Je bent als SEH-verpleegkundige verantwoordelijk voor de triage en eerste opvang van patiënten met een acute zorgvraag.
- Je zet diagnostiek in binnen de kaders van protocollen en richtlijnen en stelt hierbij de prioriteit vast.
- Je kunt zelfstandig interventies verrichten bij levensbedreigende situaties binnen jouw bevoegdheid.
- Je bent verantwoordelijk voor een optimaal zorgklimaat, goede voorlichting en goede begeleiding van de patiënten en zijn naasten.
- Je bent in staat in korte tijd situaties te overzien, zonder details uit het oog te verliezen.

Wat vragen wij

- Je hebt een afgeronde SEH-opleiding.
- Je bent stressbestendig en in staat in een complexe multidisciplinaire werkomgeving te functioneren.
- Je bent flexibel en kan werkzaamheden prioriteren.
- Je bent integer en klantgericht.
- Je bent bereid in een wisselend rooster te werken met alle voorkomende diensten.

Specifieke EPA modules
Heb je de specifieke EPA modules; ''AZ- FO 8: Zorgdragen voor een vitaal bedreigd kind'' en ''AZ-SEH 4: Zorg verlenen aan een vitaal bedreigd kind of volwassen zorgvrager na (poly) trauma'' nog niet gevolgd, dan zal je deze tijdens je inwerkperiode volgen via het Wenkebach Institiuut. Deze modules duren in totaal drie maanden.
Informatie over de SEH-opleiding: http://acutezorgonderwijs.umcg.nl

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (24-36 uur per week) met uitzicht op een vast contract. Het salaris bedraagt maximaal € 4.769,- bruto per maand (schaal 9aM) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, vinden we het leuk om van je te horen. Bij solliciteren vragen we je om een meeloopdag in te plannen. Neem gerust contact op.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Marilen Westra - Blok telefoonnummer 06 3162 3097
m.s.westra@umcg.nl
Miranda Snippe - de Bruin telefoonnummer 06 2565 1227
m.de.bruin01@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 21 juni 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Let op: Een dag meelopen op de SEH is een onderdeel van de selectieprocedure dat plaats vindt vooraf aan je gesprek. Voor de meeloop dag kun je telefonisch een afspraak maken met één van de teamleiders. Dit kan alleen als je aan de criteria voldoet wat wij vragen.

Digitaal sollicitatieformulier