Klinisch psycholoog Angst en Dwang

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

De afdeling Angst- en Dwangstoornissen
Je gaat werken op de Deeltijdbehandeling Angst en Dwang, onderdeel van de afdeling Stemmings- en Angststoornissen. Het team bestaat uit psychologen, verpleegkundigen en psychiaters (i.o.), verdeeld over de polikliniek en de (2- en 4-daagse) deeltijdbehandeling.
De afdeling biedt kwalitatief hoogstaande zorg, vanuit overwegend een cognitief gedragstherapeutisch kader, met een academisch karakter voor patiënten met angst- en dwangstoornissen. In het bijzonder is er ruimte voor een gepersonaliseerde hoog-specialistische benadering, met nadruk op goede diagnostiek, behandeling en service aan patiënten en verwijzers. Er wordt daarbij gestreefd naar een optimale integratie van onderwijs, opleiding en patiëntgebonden onderzoek. Daarnaast worden state-of-the-art behandelmethoden aangeboden, die nog niet vervat zijn in bestaande richtlijnen. Momenteel wordt DBS behandeling (Deep Brain Stimulation) opgezet binnen het Universitair Centrum Psychiatrie. Implementatie van veelbelovende nieuwe diagnostiek- en behandelmethoden is een van de kerntaken.

Universitair Centrum Psychiatrie
De afdeling is onderdeel van het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP); hét expertisecentrum op het gebied van geestelijke gezondheidszorg in Noord-Nederland. Hier werk je samen met 570 betrokken en gedreven collega’s aan hoogstaande psychiatrische diagnostiek en behandeling in een open en hartelijke sfeer. Ons aanbod is klinisch en ambulant, met diverse specialisaties en samenwerkingen binnen en buiten het UMCG en de regio.
In 2023 zal het UCP verhuizen naar een nog te realiseren nieuw gebouw dichter gelegen bij het centraal medisch complex van het UMCG.

Functiebeschrijving

- Je bent verantwoordelijk voor de specialistische en topreferente zorg van patiënten die behandeld worden door het multidisciplinair team waarin je werkt en je bent regiebehandelaar.
- Je zorgt voor een goede planning van intakes, behandelingen en nazorg en voor duidelijk behandelbeleid waarin alle medewerkers zich goed kunnen vinden.
- Je verricht diagnostiek en stelt behandelplannen voor individuele patiënten op.
- Je werkt nauw samen met de collega’s in het multidisciplinaire team en met collega’s in de regio en zorgt voor goede samenwerking en afstemming met de betrokken disciplines om daarmee zorgcontinuïteit en doelmatige zorg te realiseren.
- Je levert een actieve bijdrage aan onderzoeks-, opleidings- en onderwijstaken.
- Je geeft supervisie en/of werkbegeleiding aan GZ- en KP-opleidingen, cognitief gedragstherapeuten i.o. en cognitief gedragstherapeutisch werkers.

Wat vragen wij

- Je bent een BIG-geregistreerd klinisch psycholoog en bent geregistreerd als gedragstherapeut (VGCt) en hebt bij voorkeur VGCt supervisor-bevoegdheid.
- Je hebt affiniteit of ervaring met coordinerende werkzaamheden.
- Je hebt aantoonbaar affiniteit met het werken met mensen met angst- en dwangstoornissen en je kijkt door de ogen van de patiënten en beschikt over interpersoonlijke vaardigheden om hun vertrouwen te winnen en een goede relatie met ze op te opbouwen.
- Je bent flexibel, stressbestendig, bewaart overzichten en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
- Je beschikt over de creativiteit om voor het huidige behandelprogramma speerpunten te (helpen) ontwikkelen en hebt een visie op vernieuwing van de behandeling binnen het zorgprogramma, waarbij binnen onze doelgroep vaak co-morbide problemen meespelen.
- Je bent verbindend en weet mensen te inspireren door open te staan voor hun expertise en mee te denken in hun ideeën.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor een jaar (32-36 uur per week) met mogelijkheid op een vast contract. Je salaris bedraagt maximaal €7.279,- bruto per maand (schaal 13) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).
Ook biedt het UMCG een functiegebonden budget voor bij- en nascholing en een aantrekkelijk CAO á la carte waarin je onder anderen extra verlofuren kunt sparen en gebruik kunt maken van allerlei fiscale regelingen zoals het fietsplan.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Paula Marra telefoonnummer 06 5525 6490

Benno Haarman telefoonnummer (050) 361 0930

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 14 juni 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier