Anesthesiemedewerker in opleiding (start maart 2024)

Afdeling

Anesthesiologie

Werkomgeving

Anesthesiemedewerker is een beroep dat je het beste leert door theorie en praktijk te koppelen. Daarom bieden deze samenwerkende ziekenhuizen binnen de provincie Groningen dit leer-werktraject aan. In deze beroepsroute wordt de tijdsduur losgelaten en ben jij klaar wanneer je alle EPA’s (entrustable professional activities) hebt behaald. Gemiddeld zal dat na 2,5 jaar zijn. De praktijk leer je in het ziekenhuis en het theoretische deel volg je bij het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden. Hoe de beroepsroute er precies uitziet kun je zien en lezen op zorgvoorhetnoorden.nl. Eén van de drie Groningse ziekenhuizen wordt je thuisbasis. We houden daarbij rekening met je woonplaats en het ziekenhuis van je voorkeur. Wij betalen vanaf de eerste dag jouw opleiding en studiematerialen, én je ontvangt salaris.

De opleiding
Tijdens je opleiding tot anesthesiemedewerker staat zelfsturing centraal. Aan de hand van EPA’s komen alle verschillende beroepsactiviteiten van laag- tot hoogcomplex aan de orde en worden getoetst. Jij bent in de lead en verantwoordelijk voor het plannen en organiseren van je persoonlijke leer- en ontwikkelroute. Vanzelfsprekend krijg je daarbij ondersteuning en begeleiding. Je wordt optimaal gefaciliteerd om de opleiding succesvol te doorlopen.

Functiebeschrijving

Als anesthesiemedewerker ben je een onmisbare schakel in de operatiekamer. Samen met de anesthesioloog vorm je het anesthesiologisch team en voer je het anesthesiologisch proces uit. Je bent medeverantwoordelijk voor de anesthesie, het bedienen van de beademingsmachine en diverse meet- en bewakingsapparatuur. Omdat je continu de toestand van de vitale lichaamsfuncties van de patiënt in de gaten houdt, is het belangrijk dat je kennis hebt van fysiologie. Je werkt met verschillende soorten medicijnen en weet dus veel van farmacologie. Daarnaast horen pijnbestrijding en reanimatie ook bij jouw taken.

Naast technische vaardigheden moet je natuurlijk ook goed met de patiënt om kunnen gaan. Je begeleidt de patiënt, geeft uitleg en stelt hem/haar gerust. De anesthesiemedewerker is iemand waar de anesthesioloog, het OK-team en de patiënt op moeten kunnen vertrouwen. Door de ontwikkelingen op technologisch, medisch en zorginhoudelijk gebied is het werk van een anesthesiemedewerker complexer geworden met meer verantwoordelijkheden. Dat vraagt een leergierige houding om beroepsinhoudelijke kennis, vaardigheden en technisch inzicht te kunnen blijven ontwikkelen en toepassen.

Wat vragen wij

Om de opleiding te halen en zelfstandig aan de slag te gaan als anesthesiemedewerker is het van belang dat je zelfstandig en proactief bent. Je weet je werk en studie te organiseren en durft te vragen, zodat jij de informatie en begeleiding krijgt die je nodig hebt. Als anesthesiemedewerker ben je geïnteresseerd in anatomie en medische techniek. Je bent nauwkeurig, kunt anticiperen en bent besluitvaardig. Een situatie van een patiënt kan snel veranderen. Jij houdt je hoofd koel, weet wat er moet gebeuren, wat jouw rol is en communiceert helder en duidelijk om snel zaken te organiseren.

Je minimale vooropleiding
- Een havo diploma, bij voorkeur profiel N&T, of anders N&G;
of
- een afgeronde mbo-4 diploma, bij voorkeur in de gezondheidszorg.

Wij roepen nadrukkelijk mensen met relevante werkervaring in de (gezondheidszorg, bijvoorbeeld HBO-V) op om te solliciteren op deze vacature.

Wat bieden wij

Heb je nog vragen over de functie of de opleiding? Stuur een e-mail met je vraag naar een van onderstaande contactpersonen:
- Praktijkbegeleiders Ommelander Ziekenhuis, praktijkopleider-am@ozg.nl
- Praktijkbegeleiders Martini Ziekenhuis, pbanesthesie@mzh.nl
- Praktijkopleiders UMCG, amonderwijs@anest.umcg.nl
Let op: bovenstaande e-mailadressen niet gebruiken voor sollicitaties.

Selectiedata
In week 37 van 2023 zal er een selectie op basis van de sollicitaties plaatsvinden en zullen de uitnodigingen voor de selectiegesprekken verstuurd worden.
De selectiegesprekken zullen in week 39 van 2023 plaatsvinden. De selectieronde volgend op de selectiegesprekken is een assessment. Deze vinden plaats (onder voorbehoud) in de weken 41/42/43 van 2023.

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 3 september 2023. Geef in je motivatiebrief aan welk ziekenhuis jouw voorkeur heeft. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Digitaal sollicitatieformulier