Functioneel applicatiespecialist B EPD Elektronisch Patiënten Dossier (IM Zorg)

Afdeling

IM-MIT: Informatie Management

Werkomgeving

IM Zorg is onderdeel van de afdeling Informatiemanagement binnen het UMCG. Deze afdeling is het aanspreekpunt voor de UMCG-afdelingen voor vragen en wensen ten aanzien van hun informatievoorziening. De afdeling verzorgt het functioneel beheer van een groot aantal UMCG-systemen, business analyse en test coördinatie. Informatiemanagement bestaat uit 3 domeinen: Zorg, Onderzoek Onderwijs & Opleidingen en Bedrijfsvoering.

Het UMCG werkt met het Elektronische Patiënten Dossier (EPD) van Epic. Dit EPD ondersteunt het UMCG in haar doelstellingen om te excelleren en te innoveren in patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en opleiding. Het beheer van het EPD is belegd binnen de afdeling IM Zorg. Aan de basis van dit EPD staan de patiënt en de zorgprofessional.

Binnen IM Zorg werken dagelijks ruim 80 enthousiaste functioneel applicatiespecialisten in verschillende applicatieteams. De applicatieteams richten zich op de verschillende onderdelen en gebruikersgroepen binnen de zorg:
- Het klinisch zorgproces, orders, gynaecologie en onze spoed afdelingen. Waarbij verpleegkundigen en artsen belangrijke eindgebruikers zijn;
- Het poliklinische proces, transplantatie, oogheelkunde, medicatie, oncologie en mijnUMCG. Hier zijn artsen en patiënten in grote mate de eindgebruikers, naast uiteraard alle collega's die dagelijks met Epic werken uit de genoemde specialismen;
- De specialistische processen voor het Hartcentrum, Anesthesiologie, Radiologie en Nucleaire Geneeskunde en het operatiecentrum;
- De processen met betrekking tot digitale gegevensuitwisseling (transmuraal);
- De ondersteunende processen. Denk hierbij aan bevoegdhedenbeheer, afsprakenplanning, opname- en ontslagprocessen, capaciteitsbeheer, dossiervernietigingsverzoeken, DBC-registratie en facturatie. Hierbij is de medische administratie is een omvangrijke groep eindgebruikers.

Functiebeschrijving

Op meerdere plekken binnen onze applicatieteams zoeken we nieuwe collega’s. Belangrijk is dat je gedreven bent en de ambitie hebt om het EPD verder te ontwikkelen. Voor de functie applicatiespecialist B zijn we op zoek naar ervaren applicatiespecialisten of nieuwe collega’s die aantoonbaar ervaring hebben in het werkgebied informatiemanagement of ICT. Wij zoeken energieke en gedreven nieuwe collega's die het leuk vinden om hierin met ons en de collega's nog heel veel stappen te zetten. Het is heel waardevol als je kennis uit ons primaire of ondersteunende proces meeneemt naar IM Zorg maar dat is geen vereiste voor de vacature.

Resultaatgebieden

Inrichting applicatie:
- Je toetst de gebruikerswensen/-eisen aan de functionaliteiten van de applicatie.
- Je begeleidt en adviseert functioneel applicatiespecialisten A op het gebied van inrichtings- en beheerwerkzaamheden binnen de applicatie van het EPD.
- Je zorgt voor een adequate bewaking van de samenhang tussen de verschillende domeinen en werkgebieden.
- Je draagt verantwoordelijkheid voor de voortgang en communicatie van verschillende deelprojecten binnen de applicatie.
- Je verzamelt, modelleert en valideert vereisten.

Advisering en beheer applicatie:
- Je signaleert problemen binnen de applicatie en draagt bij aan het oplossen van deze problemen.
- Je realiseert het opstellen en het onderhoud van systeemdocumentatie.
- Je stemt af met collega applicatie specialisten om de samenhang tussen de functionele domeinen en werkgebieden te waarborgen.
- Je registreert en beheert gegevens waaronder metagegevens en stam- en referentie-tabellen binnen de applicatie.
- Je adviseert en initieert op het gebied van trainersmateriaal en trainersomgeving ten behoeve van trainingen aan eindgebruikers.
- Je geeft EPD-trainingen aan eindgebruikers.

Overige werkzaamheden:
- Je stelt met de organisatie requirements op van de op te leveren onderdelen van het EPD en bewaakt de voortgang daarin.
- Je participeert bij het opstellen van definitieve uitgangspunten/procesbeschrijvingen in inrichtingsteams.
- Onderdeel van de functie is het draaien van aanwezig- en/of bereikbaarheidsdiensten (gem 3 weken per jaar).

Wat vragen wij

- Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau.
- Je hebt ervaring met het gebruik van Epic, of staat te popelen om je in Epic te certificeren waarbij een training in de VS een verplicht onderdeel is.
- Je bent een serieuze gesprekspartner en in staat snel met de juiste mensen contact te maken en deze te mobiliseren.
- Je geeft collega's feedback, handelt anticiperend in plaats van afwachtend.
- Je hebt een proactieve werkhouding, die je combineert met uitstekende communicatieve vaardigheden en een klant- en servicegerichte instelling.
- Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
- Je kunt planmatig (Agile/Scrum) en methodisch werken.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

We bieden een enerverende en uitdagende werkomgeving, waarin je samenwerkt met gemotiveerde collega’s en je de kans krijgt jezelf verder te ontwikkelen. Vrijwel alle collega's werken hybride. Dat wil zeggen een aantal dagen vanuit huis en een aantal dagen in het UMCG. Je krijgt van ons een laptop en mobiele telefoon waarmee dat optimaal gefaciliteerd wordt. Onderdeel van de functie is dat je je gaat certificeren in een Epic applicatie.

Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 28-36 uur per week voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Je salaris bedraagt maximaal €4.632,- bruto per maand (schaal 9), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Marcel Otto telefoonnummer 06 2565 0750
m.otto@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 5 juni 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier