(Specialistisch) Medisch Nucleair Werker (MBB’er)

Afdeling

Nucleaire Geneeskunde & Moleculaire Beeldvorming

Werkomgeving

Het UMCG is hét centrum voor hooggespecialiseerde zorg voor de ruim drie miljoen inwoners van Noord-Nederland. Met een achterland van 3.6 miljoen mensen, vervult het UMCG een belangrijke regionale taak. Meer specifiek functioneert het UMCG o.a. als expertisecentrum neuro-endocriene tumoren, transplantatiegeneeskunde en HPB chirurgie. Tevens is het een level-1 traumacentrum.

De afdeling Nucleaire Geneeskunde & Moleculaire Beeldvorming en de afdeling Radiologie maken samen deel uit van het Medical Imaging Center (MIC). Het MIC speelt een belangrijke rol in de hoogwaardige patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. De afdeling NGMB is een van de toonaangevende nucleaire afdelingen van Nederland. Met een eigen cyclotron, laboratoria voor de productie van radiofarmaca en state-of-the-art apparatuur (waaronder de nieuwste Siemens Vision Quadra total body PET-CT) vindt nucleaire diagnostiek, radionuclidentherapie en onderzoek in de volle breedte plaats. Het onderzoek is zeer sterk vertegenwoordigd en kan, naast de klinische systemen, gebruik maken van preklinische PET, CT en MRI-apparatuur. Daarnaast speelt de afdeling een belangrijke rol in de opleiding van medisch specialisten en klinisch fysici. Tevens is de afdeling sterk vertegenwoordigd in de opleiding Biomedical Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen met een eigen afstudeertrack Medical Imaging.
Daarnaast participeert de afdeling in vele samenwerkingsverbanden met universiteiten en industrieën in binnen- en buitenland. Wetenschappelijk onderzoek op de afdeling is o.a. gericht op het optimaal toepassen van de nieuwste technieken (denk aan het onderzoeken van de maximale potentie van de nieuwste PET/CT systemen: hoe snel kunnen we een standaard scan maken, wat is de laagste hoeveelheid activiteit die we kunnen toedienen, wat zijn de mogelijkheden m.b.t. dynamisch scannen en hoe zorgen we er in al deze gevallen voor dat de beeldkwaliteit behouden blijft) en het optimaliseren van beeldanalyse methodologie (volume of interest segmentatie, automatische segmentatie m.b.v. AI, etc.).

Binnen de afdeling NGMB werken ongeveer 100 collega’s samen om uitvoering te geven aan de kerntaken die zijn opgesteld door het UMCG: (complexe) patiëntenzorg, onderzoek, opleiding en onderwijs.

Functiebeschrijving

Als medisch nucleair werker combineer je techniek met zorg en research. De patiëntenpopulatie is divers en van alle leeftijden. Je bereidt patiënten voor op het onderzoek, dient medicatie en radiofarmaca toe, voert de onderzoeken uit en zorgt ervoor dat patiënten zich gedurende het onderzoek op hun gemak voelen. Naast het standaard patiënten onderzoek vinden er een groot aantal research onderzoeken plaats die volgens strikte regelgeving moeten worden uitgevoerd. Binnen de functie is er een specialisatie traject, waaronder het uitvoeren van complexe diagnostische CT-scans, arteriële sampling en uitgebreide hartonderzoeken een aantal voorbeelden zijn. Het spectrum in radiofarmaca is breed waarbij soms communicatie binnen je eigen en met de andere secties van de afdeling essentieel is om een onderzoek te volbrengen. Als specialistisch medisch nucleair werker is het daarnaast ook mogelijk om samen met je andere collega’s roulerend mee te draaien in het doen van extra taken om op die manier je bijdrage te kunnen leveren aan o.a. kwaliteit, onderwijs en onderzoek. Het team bestaat uit 21 (specialistisch) medisch nucleair werkers en valt onder een teamleider. Naast je team bestaan je directe collega’s uit 8 nucleair geneeskundigen, andere medici, analisten, klinisch fysici en collega’s van de zorglogistiek.

Kortom: Je werkt in een dynamische omgeving die wordt gekenmerkt door hoogcomplexe, multi-interdisciplinaire zorg op het gebeid van medische beeldvorming en behandeling, waar ruimte is voor ontwikkeling van persoonlijke ambities.

Wat vragen wij

Een enthousiaste medisch nucleair werker, die bijna gaat diplomeren of net gediplomeerd is in de HBO MBRT opleiding. Specialistisch medisch nucleair werkers met aantoonbare werkervaring (3-5 jaar) zijn ook van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Je werkt graag zowel in teamverband als ook zelfstandig. Je bent flexibel, betrokken en hebt oog voor kwaliteit en de patiënt. Je beschikt over goede communicatieve en organisatorische vaardigheden. Verder vragen we dat je goed kan functioneren binnen een multidisciplinaire werkomgeving, sociaal, nauwkeurig, representatief en stressbestendig bent.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je maakt deel uit van een enthousiaste, multidisciplinaire en internationaal zeer gewaardeerde afdeling. Het betreft hier in beginsel een fulltime dienstverband (1,0 fte, 36 uur), maar een parttime inzet (0,8 fte, 32 uur) of inzet als oproepkracht is ook bespreekbaar. Het dienstverband is voor de duur van 1 jaar met uitzicht op vast bij goed functioneren. Bij een specialistisch medisch nucleair werker bestaat ook de mogelijkheid voor een direct vast dienstverband.
Het salaris voor een net gediplomeerde medisch nucleair werker bedraagt maximaal € 3.896, - (schaal 7M) en voor een specialistisch medisch nucleair werker bedraagt maximaal € 4.453, - (schaal 8M) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Jitze Medema telefoonnummer 06 2564 9865
j.medema@umcg.nl
Gilles Stormezand telefoonnummer 06 2565 0047

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 29 mei 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier