Fellow Radiologie

Afdeling

Radiologie

Werkomgeving

Het UMCG is hét centrum voor hooggespecialiseerde zorg voor de ruim drie miljoen inwoners van Noord-Nederland. Met een achterland van 3.6 miljoen mensen, vervult het UMCG een belangrijke regionale taak. Meer specifiek functioneert het UMCG o.a. als expertisecentrum voor minimaal invasieve interventies, compexe oncologie, transplantatiegeneeskunde en acute zorg. Tevens is het een level-1 traumacentrum.

De afdeling Radiologie maakt samen met de afdeling Nucleaire Geneeskunde & Moleculaire Beeldvorming deel uit van het Medical Imaging Center (MIC). Het MIC speelt een belangrijke rol in de hoogwaardige patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. De ambities op klinisch en wetenschappelijk gebied worden mede mogelijk gemaakt door een meerjarig partnerschap met Siemens, waardoor het gebruik van state-of-the-art systemen en software zijn gegarandeerd. Zo beschikt de afdeling over totaal 6 MRI systemen, 6 CT’s waaronder binnenkort een photon counting CT en 3 PET-CT en lopen de voorbereidingen voor het plaatsen van een PET MRI. Hiernaast zijn er 2 interventiekamers, 1 doorlichtkamer, 2 bucky kamers, een mammo-centrum met mammomaat/tomografie en een echocentrum met state of the art apparatuur (6 high-end US apparaten en 2 mobiele).

Het UMCG is niet alleen een geweldige plek om te leren en te werken, ook is de Groningen een fantastische plek om te wonen. Het is een bruisende (studenten)stad, met historische grachten en panden, en staat bekend om haar culturele evenementen en activiteiten, is omgeven door prachtige natuur, wat het een ideale plek maakt voor wonen en werken.

Functiebeschrijving

Binnen het gekozen aandachtsgebied zal je je als fellow bekwamen in de volle breedte van dat vakgebied. Op veel gebieden bestaan er intensieve samenwerkingen met de perifere ziekenhuizen in de regio. Je werkt intensief samen met vele andere specialismen en neemt deel aan diverse MDO’s.
Samen met de andere radiologen participeer je actief in het onderwijs aan AIOS radiologie, coassistenten en laboranten. Als fellow neem je deel aan de onregelmatigheidsdiensten in de avonduren, weekenden en tijdens feestdagen.

Je komt te werken in een team van in totaal 36 collega radiologen, welke orgaangericht is ingericht. De secties bestaan in hoofdlijnen uit de abdominale radiologie, msk, interventie, neuro, cardio-thorax, kinder en mammo. De afdeling heeft verder arts-assistenten in opleiding en kent een actief en open opleidingsklimaat. Hierbij vindt een nauwe samenwerking plaats met onze OOR partners in Zwolle, Deventer, Almelo en Enschede. De opleiding is geïntegreerd met de nucleaire radiologie volgens de (voormalige) CORONA, thans ORANGE.

Wat vragen wij

Wij zoeken een enthousiaste en bevlogen radioloog of AIOS-radiologie (die zich in de laatste fase van de opleiding bevindt) met de ambitie om zich verder in een van bovengenoemde aandachtsgebieden te verdiepen en bekwamen. Je werkt graag zowel in teamverband als ook zelfstandig. Je bent flexibel, betrokken, collegiaal en hebt oog voor kwaliteit en de patiënt. Je beschikt over goede communicatieve en organisatorische vaardigheden. Je bent bereid om actief deel te nemen aan de opleiding van arts-assistenten en co-assistenten. Verder vragen we dat je goed kan functioneren binnen een multidisciplinaire werkomgeving, nauwkeurig, representatief en stressbestendig bent.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je krijgt de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in een van de bovengenoemde aandachtsgebieden en samen te werken met enthousiaste, multidisciplinaire en gewaardeerde collega’s. Wij bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van de fellowship opleiding, volledig conform de opleidingseisen van de sectie (van het overeengekomen aandachtsgebied) van de NVvR. Specifiek voor de Abdomen bestaat na de afronding van de fellowship opleiding, bij goed functioneren en gebleken geschiktheid binnen de groep en de visie van de afdeling, de mogelijkheid om door te stromen naar een structurele vaste positie.
Het betreft hier in beginsel een fulltime dienstverband (1,0 fte), maar een parttime inzet (0,8 fte) is ook bespreekbaar. Het salaris bedraagt maximaal € 8.069,- bruto per maand (schaal MS), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Jan Pieter Pennings telefoonnummer 06 2249 1561
j.p.pennings@umcg.nl
Jeroen op den Akker telefoonnummer 06 2564 7419
j.w.op.den.akker@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 12 juni 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier