Student voor social media en interne communicatie strategie Studentenbureau UMCG

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

Vind je interne communicatie interessant en vind je het uitdagend om ons te helpen onze doelgroepen te bereiken en beter gebruik te maken van de media die tot onze beschikking staan? Dan is deze opdracht iets voor jou.

Als je in september ons team versterkt staat er een basis en is het aan jou om:
- in gesprek te gaan met gebruikers van de kanalen om goed uit te zoeken wat zij willen, wat zij gebruiken en hoe wij onze kanalen kunnen optimaliseren;
- een strategisch intern communicatieplan te maken;
- praktische handvaten op te leveren, waarmee wij verder kunnen;
- mee te bouwen aan een betere structuur op onze SharePoint en social media;
- mogelijk ook nieuwe kanalen/middelen te ontwikkelen (bijvoorbeeld LinkedIn).

Tijdens je onderzoek hier is er ruimte om mee te werken aan berichten op Instagram en ons te helpen met de juiste toonzetting en inhoud (schrijven, redigeren en bewerken van tekst en beeld). Ons doel is de uitkomsten van jouw onderzoek(en) breed te gebruiken in de (social) media van het Studentenbureau UMCG (het verdwijnt dus niet in een la).

Functiebeschrijving

Het Studentenbureau UMCG coördineert alle stages in het UMCG, van verpleegkundig, coschappen, laborant tot toegepaste wiskunde. We fungeren als voordeur voor studenten die in de praktijk willen leren in het UMCG. Ook zijn we voor het realiseren van stage- en onderzoekplaatsen de brug tussen (ziekenhuis)afdelingen en regionale onderwijsinstellingen. Naast stages voor aankomend zorgprofessionals, gaat het hier ook om onderzoeksopdrachten tijdens stage, afstuderen, scriptie of thesis voor studenten van opleidingen als (technische) bedrijfskunde, communicatie, facility management of sociologie.
Daarnaast coachen we praktijkopleiders op de afdelingen, ontwikkelen we regionale cursussen over begeleiden van stagiairs en praktijkleren, zetten we projecten op voor de arbeidsmarkt en geven we individuele loopbaanbegeleiding en -advisering.

Probleemschets
Dat we stages coördineren weten de meeste UMCG-ers wel. We krijgen wel vaak vragen over bijvoorbeeld hoe een student aan te melden voor een UMCG stageovereenkomst of hoe een student een UMCG account kan krijgen. Ook is niet bij al onze doelgroepen bekend wat we doen voor praktijkopleiders, welke cursussen we ontwikkelen en uitvoeren en hoe we begeleiders van studenten kunnen ondersteunen.bOm onszelf beter onder de aandacht te brengen zijn we enthousiast begonnen met Instagram. Hier delen we actuele en leuke zaken van ons werk. Verder werken we hard aan een nieuwe intranetpagina in SharePoint. Daarnaast vragen we ons af hoe we vanuit een kort bericht op social media verdiepende informatie kunnen aanbieden.

Wat vragen wij

Je volgt een HBO of WO studie gericht op marketing en/of communicatie met affiniteit voor marktonderzoek. Je kunt analytisch denken en bent bekend met doelgroep- en/of usability onderzoek. Je bent ook een enthousiaste aanpakker; mouwen opstropen en gáan. Je bent pro-actief, creatief, praktisch, kritisch, positief en hebt ambitie.

- Je kan out-of-the-box denken en bouwt en onderhoudt makkelijk je netwerk.
- Je vindt het leuk om samen te werken, anderen enthousiast te maken en met nieuwe ideeën te komen.
- Ervaring met het maken van foto’s, (korte) filmpjes en pakkende teksten (voor social media) is een pre.

Wat bieden wij

- stageovereenkomst met het UMCG;
- stagevergoeding van € 358,- per maand;
- goede begeleiding in het UMCG;
- wetenschappelijke werkomgeving.

Goed om te weten: mogelijk werk je deels vanuit huis, je stemt je opdrachtgever af wanneer je in het UMCG bent.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier dat onderaan deze pagina staat. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier