(senior)verpleegkundige Medisch Psychiatrische Unit, afd E1va

Afdeling

Interne Geneeskunde

Werkomgeving

De afdeling MPU E1VA is geopend sinds juni 2021 en biedt complexe zorg aan patiënten met zowel somatische als psychiatrische problematiek waarbij reguliere zorg niet toereikend is. Op de MPU worden patiënten behandeld door een medisch specialist en een psychiater. De combinatie van medische en psychiatrische zorg biedt deze patiënten zorg op maat. Zorg op deze afdeling verloopt vaak niet volgens de standaard procedures, er wordt dus een beroep gedaan op creativiteit van de verpleegkundige.
De afdeling MPU E1VA heeft 6 bedden, het is een kleine en specialistische afdeling. Bij de bouw van de afdeling is er nadrukkelijk rekening gehouden met de patiëntengroep. De kamers zijn bijvoorbeeld prikkelarm. Belangrijk om te weten is dat de MPU geen psychatrische afdeling is, maar er heerst wel een behandelklimaat. Er is daarom een arts assistent psychiatrie en een arbeidstherapeut aanwezig.
Het is een open afdeling waar op maat beslissingen kunnen worden genomen over behandelingen, bezoekuren of zelfs gemeenschappelijke activiteiten. Na ontslag kan een patiënt terug gaan naar een externe zorginstelling of naar huis.

Het team
De afdeling bestaat uit een team van verpleegkundigen, assistenten, artsen en mma. Het is een jong en enthousiast team. Veel verpleegkundigen hebben zowel ervaring in de psychiatrie als in de somatiek opgedaan. De afdeling biedt ruimte voor verpleegkundige stagiaires, zowel MBO als HBO. Als afdeling wordt er veel tijd gestoken in training en opleiding van de medewerkers. Dit kan zowel op somatische gebied als op psychiatrische gebied. Er zijn verschillende werkgroepen aanwezig waarin medewerkers hun expertisegebied hebben.

Functiebeschrijving

De Medisch Psychiatrische Unit (MPU) is een dynamische afdeling binnen de Interne Geneeskunde. Als verpleegkundige op de MPU heb je te maken met veel verschillende soorten patiënten. Dit maakt het werk veelzijdig en uitdagend op het gebied van somatische en psychiatrische zorg. Je komt te werken in een klein, multidisciplinair team.
Multidisciplinair werken staat op de voorgrond, zowel met de medische als paramedische disciplines als ketenpartners. De zorgverlening kenmerkt zich door een combinatie van verpleegtechnische zorg en aandacht voor de psychosociale zorg en begeleiding gedurende de ziekte- en herstelperiode van de patiënt.

Wat vragen wij

- Je bent een enthousiaste verpleegkundige die affiniteit heeft met vooral de interne en daarnaast ook de chirurgische en traumatologische patiënt.
- Je hebt bij voorkeur ervaring met (of stagegelopen in) een psychiatrische setting.
- Je hebt een afgeronde beroepsopleiding verpleegkunde en bent in staat nieuwe vaardigheden eigen te maken.
- Je draagt zorg voor het creëren van randvoorwaarden in de zorg, het plannen, organiseren en evalueren van het zorgproces en het bewaken van de kwaliteit van zorg.
- Je kunt goed samenwerken en neemt initiatieven.
- Je bevordert graag de goede sfeer op de afdeling en blijft je eigen deskundigheid ontwikkelen.
- Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kunt constructieve, specifieke feedback geven.
- Je bent creatief en denkt in oplossingen.
- Je werkt in alle voorkomende diensten volgens rooster. Vanwege de kleinschaligheid zal er meer onregelmatigheid voorkomen in het rooster. Er wordt een bepaalde mate van flexibiliteit gevraagd.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een boeiende en dynamische omgeving in het UMCG met doorgroeimogelijkheden en ruimte voor ontwikkeling. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (24 – 36 uur per week), met uitzicht op een vast contract. Het salaris bedraagt maximaal € 3.896,- bruto per maand (verpleegkundige, schaal 7M), of maximaal € 4.144,- bruto per maand (senior verpleegkundige, schaal 8aM) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Je bent van harte welkom voor een rondleiding, dag meelopen of een nadere kennismaking; ook indien je nog niet direct een sollicitatiebrief wilt schrijven. Je kunt hiervoor een afspraak maken met een van de onderstaande contactpersonen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Regieverpleegkundigen van E1VA telefoonnummer (050) 361 5236

Margreet Edwards telefoonnummer 06 5525 7051

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 10 april 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier