Psychomotorisch therapeut

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

Psychomotorische therapie
Het team Psychomotorische Therapie levert een bijdrage aan de diagnostiek en behandeling binnen alle afdelingen van het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP), waarbij gewerkt wordt met diverse lichaams- en bewegingsgerichte methodieken. Het team bestaat uit 7 psychomotorisch therapeuten, waarvan één plek vacant is. Het PMT-team zoekt een collega die inzetbaar is bij complexe psychiatrische problematiek (tertiaire zorg). De voorkeur gaat uit naar een collega die affiniteit en ervaring heeft met de behandeling van zowel klinische, poliklinische als deeltijdpatiënten. Vanwege de begeleiding die geboden kan worden, is de vacature ook geschikt voor jonge professionals. Betrokkenheid bij de ontwikkelingen in het vakgebied en bereidheid daaraan bij te dragen vinden wij als team belangrijk.

Het UCP
Het team Psychomotorische Therapie is onderdeel van het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) van het UMCG. Het UCP is hét expertisecentrum op het gebied van geestelijke gezondheidszorg in Noord-Nederland. Hier werk je samen met 570 betrokken en gedreven collega’s aan hoogstaande psychiatrische diagnostiek en behandeling in een open en hartelijke sfeer. Ons aanbod is klinisch, ambulant, deeltijdbehandeling en polikliniek, met diverse specialisaties en samenwerkingen binnen en buiten het UMCG en de regio. Het UCP beschikt over bijzondere expertise en, deels experimentele, mogelijkheden voor diagnostiek en behandeling. Daarnaast heeft het UCP belangrijke onderwijs-, opleidings- en onderzoekstaken.

Functiebeschrijving

- Je geeft therapie, individueel en in groepen, met gericht gebruik van psychomotorische methodieken.
- Je levert waar nodig een bijdrage aan de diagnostiek en stelt een deelbehandelplan op waarbij je aansluit bij de hulpvraag van de patiënt. Je voert het deelbehandelplan uit en evalueert het effect.
- Je werkt samen en stemt af met collega therapeuten en andere disciplines en neemt deel aan het wekelijks multidisciplinair overleg.
- Je wordt vooral ingezet bij stemmings-gerelateerde problematiek en bent ook inzetbaar voor patiënten van andere UCP afdelingen.

Wat vragen wij

Sta je sterk in je schoenen, ben je flexibel en goed in samenwerken? En herken je je in onderstaand profiel, dan zien we je reactie graag tegemoet!

- Je hebt een HBO-opleiding Psychomotorische Therapie of Master/VO Psychomotorische Therapie en enige werkervaring in de psychiatrie voor volwassenen.
- Je hebt kennis van psychopathologie en groepsprocessen.
- Je hebt affiniteit met patiënten met ernstige psychiatrische problemen.
- Je vindt het leuk om in multidisciplinair teamverband te werken en het vak in het behandelteam uit te dragen.
- Een AGB-code (kunnen aanvragen) is vereist en aan te vragen bij lidmaatschap NVPMT.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (28 uur per week), met uitzicht op een vast contract. Het salaris bedraagt maximaal €5.069 ,- bruto per maand (schaal 9M), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Verder biedt het UMCG een functiegebonden budget voor bij- en nascholing en een aantrekkelijk CAO á la carte waarin je onder anderen extra verlofuren kunt kopen en gebruik kunt maken van fiscale regelingen zoals het fietsplan.

Wil je meer informatie over het weken bij het UCP? Klik dan hier

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Mark Kap telefoonnummer 06 1032 3712 (maandag t/m donderdag aanwezig)

Marco Bluming en Erik Izaks telefoonnummer (050) 364 3817 (maandag t/m vrijdag aanwezig)

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 19 april 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier