Interventiecardioloog met (toekomstig) aandachtsgebied congenitale cardiologie

Afdeling

Hartcentrum

Werkomgeving

Het Hartcentrum van het UMCG bestaat uit de afdelingen Cardiologie en Cardiothoracale Chirurgie, die intensief samenwerken. De focus ligt op complexe zorg. Het Hartcentrum biedt het volledige pallet van behandelopties aan. Recentelijk is het UMCG aangewezen als een van de twee centra in Nederland waarin de interventies voor patienten met aangeboren hartafwijkingen geconcentreerd gaan worden. De speerpunten voor de komende jaren zullen dan ook liggen bij de interventies bij patienten met aangeboren hartafwijkingen en tevens bij de percutane klepvervangingen.

Op de afdeling Hartcatheterisatie werken zeven interventiecardiologen samen met een team van ongeveer 40 medewerkers. Wegens het vertrek van één van de interventiecardiologen is er ruimte onstaan voor een fulltime interventiecardioloog.

Functiebeschrijving

Naast werkzaamheden op de afdeling Hartcatherisatie doe je poliklinische zorg en begeleid je fellows, arts-assistenten en PA’ers. Je participeert in het dienstenrooster van de interventiecardiologie. Ook maak je deel uit van het congenitale hartteam. Verder wordt er een actieve rol binnen het onderzoek van je verwacht.

Wat vragen wij

- Een geregistreerde interventiecardioloog (of iemand in de laatste fase van zijn/haar fellowship);
- Ervaring c.q. affiniteit met interventies bij volwassenen met aangeboren hartafwijkingen;
- Aantoonbaar wetenschappelijke belangstelling met in ieder geval een afgerond proefschrift, en daarnaast lopende onderzoeksactiviteiten.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Voor deze functie is de honoreringsregeling voor universitair medisch specialisten van toepassing afhankelijk van de relevante werkervaring. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met:
- dhr. dr. Erik Lipsic, cardioloog en hoofd afdeling Hartcatheterisatie, e-mail: e.lipsic@umcg.nl (niet gebruiken om te solliciteren), telefoonnummer: (050) 361 2948
- dhr. dr. Hessel Groenveld, cardioloog en chef de clinique Hartcentrum, e-mail: h.f.groenveld@umcg.nl (niet gebruiken om te solliciteren), telefoonnummer: (050) 361 4585
- mw. dr. Elke Hoendermis, congenitaal cardioloog, e-mail: e.s.hoendermis@umcg.nl (niet gebruiken om te solliciteren), telefoonnummer: (050) 361 2355

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 16 april 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier