Dieetkok

Afdeling

Revalidatiegeneeskunde

Werkomgeving

Elke dag helpen we bij het UMCG Centrum voor Revalidatie volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking zo zelfstandig mogelijk te leven. Patiënten komen naar het centrum met complexe hulpvragen op medisch, lichamelijk, psychosociaal en werkgebied. Met 775 collega’s werken we vanuit de laatste wetenschappelijke kennis en met de modernste apparatuur. Zo kunnen we de best mogelijke zorg bieden. We stellen de persoonlijke doelen van de patiënt daarbij centraal.

We werken vanuit 2 locaties; locatie Beatrixoord in Haren, inclusief de Mytylschool en de polikliniek Vorm en Beweging in het UMCG in Groningen. In ons centrum behandelen we patiënten met aandoeningen zoals dwarslaesies, amputaties en niet aangeboren hersenletsel en patiënten met hart- en longziekten en diabetes. Dit doen we zowel klinisch als poliklinisch. We werken daarbij samen met andere afdelingen binnen het UMCG, andere ziekenhuizen, zorginstellingen, revalidatiecentra en de Rijksuniversiteit Groningen.

Het team
De Facilitaire Dienst op locatie Beatrixoord bestaat uit de Voedingsdienst, de Logistieke dienst, Patiënten Service Team (PST), de Servicebalie en functioneel netwerkbeheer (FNB). Daarmee staat de Facilitaire Dienst in het hart van het centrum en is het haar missie om patiënten en medewerkers maximale ondersteuning en service te bieden. Een aantal diensten wordt vanuit locatie Hanzeplein geleverd, zoals telefonie, gebiedsbeheer en beveiliging.

De Voedingsdienst staat de komende jaren voor een aantal belangrijke uitdagingen, waaronder de realisatie van een satellietkeuken, een nieuw restaurant (restaurante voor patiënten, medewerkers en bezoekers) en de verbinding met andere disciplines in de organisatie zoals verpleging, diëtetiek en voedingsassistentes. Vanuit de visie op voeding staat gezonde en duurzame voeding in het UMCG centraal. Dit vraagt naast kennis van facilitaire processen, om een gedegen kennis van de trends en behoeften van de klanten en de CvR & UMCG organisatie.

Functiebeschrijving

Je bent mede verantwoordelijk voor het nieuwe voedingsconcept binnen Beatrixoord en voor het continu verbeteren van resultaten en processen op het gebied van voeding. Je bent bekend met de HACCP wetgeving en NEN ISO 22000 bepalingen. Verder ben je innovatief, creatief en komt met menuvoorstellen die aansluiten bij de visie op voeding van het CvR en je weet hoe je dit in de praktijk kunt vormgeven. Je bent gastgericht, het begrip ‘Zie de Mens’ zit in je genen. Dit breng je samen met de medewerkers in de praktijk.

Wat vragen wij

- Je hebt een opleiding tot dieetkok.
- Je bent bereid ook tijdens weekenden en feestdagen te werken.
- Je bent in staat om collegas te motiveren, te inspireren en te begeleiden.
- Je hebt kennis van processen binnen de Facilitaire Dienst, met name op het gebied van voeding en voedingsconcepten in de zorg.
- Je bent daadkrachtig, klantgericht en in staat coördinerende taken op je te nemen.
- Je begeleidt leerlingen en stagiaires; met geven van aanwijzingen en controleren van kwaliteit.
- Je bent stressbestendig en kunt onder druk presteren.
- Je bent samen met je collega's verantwoordelijk voor de hygiëne van de keuken.
- Je hebt minimaal MBO- werk- en denkniveau.
- Je hebt relevante werkervaring (minimaal 2 jaar) in vergelijkbare functie.
- Je bent bekend met HACCP & Sociale Hygiëne.

Persoonlijke eigenschappen
- Je hebt een ”hands-on” mentaliteit, bent zelfstandig en gaat problemen niet uit de weg.
- Je bent zichtbaar en toegankelijk voor je collega’s.
- Je bent collegiaal, flexibel en enthousiast.
- Je bent initiatiefrijk en creatief.
- Je beschikt over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden.
- Je volgt enthousiast de ontwikkelingen op je vakgebied en bent bereid actief te participeren in werkgroepen en ander functioneel overleg.
- Je bent een teamplayer.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een arbeidsovereenkomst van 30 tot 36 uur uur per week, voor de duur van een jaar, met de intentie deze na 1 jaar om te zetten naar een vaste arbeidsovereenkomst. Het salaris bedraagt maximaal € 3.154,- bruto per maand (schaal 5), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Johannes Wiersma telefoonnummer 06 2565 1513
j.wiersma@umcg.nl
Aat Wartena telefoonnummer 06 2564 7666
a.wartena@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 26 maart 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier